שתף קטע נבחר

הפסד ל"זכותי": לא העניקה שירות – לא זכאית לשכ"ט

חברת מימוש הזכויות הרפואיות טענה שהיא זכאית לתשלום מלקוח שקיבל פטור ממס הכנסה. אבל ביהמ"ש קבע: הוא עשה זאת ללא עזרתך

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה ערעור שהגישה חברת מימוש הזכויות הרפואיות "זכותי": השופטת שרה דותן קבעה כי החברה לא יכולה לדרוש לפסוק לה שכר טרחה של עשרות אלפי שקלים מבלי להוכיח שעשתה פעולות כלשהן כדי לסייע ללקוח לקבל פטור ממס הכנסה. מאחר שהלקוח הוכיח שהשיג הכול בעצמו, ציינה, הרי שאינו חייב לחברה דבר.

 

בשנה שעברה דחה בית משפט השלום בתל אביב תביעה שהגישה החברה נגד לקוח שהתקשר עמה ב-2013 בהסכם שבו התחייבה לסייע לו לקבל פטור ממס הכנסה תמורת שכר טרחה של 15% ומע"מ מההחזרים שיקבל.

 

החברה טענה שהלקוח השיג פטור לצמיתות והחזרי מס של יותר מחצי מיליון שקל בזכות עבודתה והכוונתה – ולכן סירובו לשלם לה את שכר הטרחה אינו כדין. אלא שנקבע כי החברה לא הוכיחה שעשתה דבר מלבד לאסוף מסמכים רפואיים ולכן היא לא זכאית לשכר טרחה.

 

בערעור שהגישה למחוזי טענה זכותי שהפסיקה "נוגדת את השכל הישר ואת תחושת הצדק", כיוון שהלקוח זכה בפטור ובהחזרים בזכות מאמציה. הלקוח תמך בקביעותיו של בית משפט השלום וביקש שלא להתערב בהן.

 

בפסק דין קצר הודיעה השופטת שרה דותן שהחליטה לדחות את הערעור. "הגעתי למסקנה שהמערערת נתפסה לכלל טעות יסודית בגישתה", כתבה. "הן על פי לשון ההסכם והן על פי האמור בכתב התביעה, תשלום שכרה של המערערת הותנה בסיוע למשיב בקבלת הפטור ממס הכנסה".

 

אלא שלדבריה, זכותי נאחזה "בטענה המופרכת שלא היה מוטל עליה להוכיח כי בוצעה על ידה פעילות כלשהי לסייע למשיב בקבלת הפטור".

 

מאחר שהמערערת לא הציגה שום מסמך המעיד על כך שהתאמצה לקיים את התחייבותה כלפי הלקוח לפי ההסכם, נקבע כי גם הפעם היא לא הוכיחה את זכאותה לקבלת שכר הטרחה.

 

לפיכך קבעה השופטת דותן שבית משפט השלום צדק כשדחה את התביעה, וחייבה את זכותי בתשלום שכר טרחת עורך דין של 10,000 שקל. סכום זה יתווסף לשכר הטרחה שבו חויבה בבית משפט השלום, בסכום של 15 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: רמי זרניגר
עו"ד שרונה פורת
צילום: רמי זרניגר
מומלצים