שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    איפה אפשר לאכול קוסקוס בארץ?
    ממאכל שאפשר היה למצוא רק אצל הסבתות הטריפוליטאיות ובמסעדות פועלים קטנות, הפך הקוסקוס לאחת ממנות הדגל המוערכות במטבח הישראלי. יצאנו לבדוק איפה בארץ יגישו לכם קוסקוס ביתי (ולא רק בימי שלישי), באילו מסעדות תקבלו אותו עם כבש ומי אלו שמוסיפים לו פירות יבשים במקום ירקות

     


    הקוסקוס של ד"ר שקשוקה (צילום: לאה גולדה הולטרמן) (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
    הקוסקוס של ד"ר שקשוקה(צילום: לאה גולדה הולטרמן)

    במשך שנים הוא היה נחשב למנה ביתית ומנחמת, ומי שהתעקשו לאכול אותו גם בחוץ יכלו למצוא אותו כמעט באופן בלעדי במסעדות הפועלים, אלו שפועלות עד שעות הצהריים המוקדמות. עם הזמן הוא הפך למנת הדגל של יום שלישי, והוגש בכל חדר אוכל קיבוצי שכיבד את עצמו, וכיום אפשר לפגוש אותו גם בלא מעט מסעדות שף מפונפנות, שם הוא זוכה לתוספות לא שגרתיות כמו פירות ים וכבש.

    הכוכב של יום שלישי. קוסקוס (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    הכוכב של יום שלישי. קוסקוס(צילום: נועם פריסמן)

    לא משנה איך נסתכל על זה, נראה כי בשנים האחרונות הקוסקוס זוכה לתהילה שלא הייתה מביישת אף מנת גורמה במסעדה יוקרתית, וממנה פופולרית בקרב המטבחים הטריפוליטאיים והתוניסאיים הוא הפך לאחת ממנות הדגל של הקולינריה הישראלית. יצאנו לבדוק איפה מגישים את מנות הקוסקוס השוות ביותר בארץ.

    קוסקוס בסגנון מרוקאי עם פירות יבשים, מסעדת "אווה סאפי" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    קוסקוס בסגנון מרוקאי עם פירות יבשים, מסעדת "אווה סאפי"(צילום: ירון ברנר)

     

    ממוס

    במסעדה התוניסאית של גילה ממו ושלושת בניה, אלדר, יוגב ושראל בבאר שבע, מכינים תבשילים תוניסאיים נהדרים וקוסקוס אלוהי, שאותו החלה גילה למכור מהבית הרבה לפני שהקימה את המסעדה.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    "ממוס" נפתחה לאחר שבני המשפחה הבינו שהביקוש לקוסקוס של גילה בעיר הוא עצום, והבנים החליטו לפתוח מסעדה שתתמחה במנת הדגל של אמם - קוסקוס אוורירי שהיא מכינה בעבודת יד מדי בוקר.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    אבל רגע לפני שהכוכב הרשמי יגיע לשולחן, תקבלו שם, במסגרת ארוחה עסקית ושווה במיוחד, מגוון סלטים תוניסאיים ופרנה רכה כמו ענן שמכינים במקום. מחיר המנה העסקית, שכוללת את הפתיחים ואת הקוסקוס כמובן, נע בין 59 ל-69 שקלים (וסמכו עלינו, היא תסגור לכם את הפינה לכל היום).

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    את הקוסקוס האגדי של גילה אפשר גם להזמין במשלוח בשלל גרסאות: עם קציצה, עם עוף, עם ירקות, עם עוף וקציצה, עם מפרום, עם פקיילה ועוד. בנוסף, תוכלו לטעום שם קוסקוס בסולו לוביה תוניסאי וקוסקוס חריימה (45-35 שקלים למנה).

     

    מונטיפיורי 1 באר שבע, 08-6112285‏, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר

     

    ללו

    המסעדה המרוקאית של האילתים, שפועלת בעיר זה כמה עשורים. התפריט מציע את כל ההיילייטים של המטבח המרוקאי, לצד מנות ביתיות ומוכרות יותר כמו קציצות ברוטב עגבניות.

     (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בגזרת הקוסקוס תמצאו שם קוסקוס עם בשר, עם שניצל, עם עוף או עם קציצות (52 שקלים), ויש גם קוסקוס עם קציצות דגים פיקנטיות, עם בשר ראש פיקנטי וקוסקוס צמחוני (48 שקלים).

     

    החורב 7 אילת, 08-6330578‏, ראשון-חמישי 17:00-12:00, שישי 15:00-12:00, כשר

     

    כפות תמרים

    במסעדת "כפות תמרים" שבקיבוץ אילות, מדי יום שישי ובערבי חג מציעים בופה עצום של אוכל מוכן לקחת הביתה. הוא כולל מאכלים המשלבים בין עדות המזרח לאשכנז, מנות קרות וחמות, בשריות וצמחוניות, דגים ואפילו בשר מעושן.

       (צילום: רוני בלחסן)
    (צילום: רוני בלחסן)

    אחת המנות היותר שוות שאפשר (ומומלץ) לקנות כאן הביתה במשקל היא מנת הקוסקוס הביתי, שמגיע בלבן או בצהוב עם מרק ירקות. מחיר הקוסקוס הוא 30 שקלים לקילוגרם, ועל המרק תשלמו 28 שקלים לקילוגרם.

     

    קיבוץ אילות, 08-6358789, שישי וערבי חג 14:00-9:00, כשר

     

    השוק אוכל רחוב

    במסעדת אוכל הרחוב האשדודית של השף רני אלבז מגישים בימי שני ספשל קוסקוס שמוגש עם מרק ירקות ועוף, ומדי פעם גם עם טבחה טריפוליטאית. מחיר המנה הוא 50 שקלים.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    נורדאו 24 אשדוד, ראשון-חמישי 24:00-11:30, שישי 17:00-10:00, מוצ"ש-1:00, כשר

     

    בלייקר בייקרי

    בסניף האשדודי של "בלייקר בייקרי", הבעלים שרון ביטון מציע בימי שלישי ספשל קוסקוס שמכינה אימו. מדובר בקוסקוס ביתי אמיתי, שמוגש עם קציצות דגים ומחירו 56 שקלים. במחיר הזה תקבלו שם גם שלושה סלטי הבית למנה הראשונה.

     

    אם תחליטו להזמין מנת קוסקוס ללא תוספת קציצות, תשלמו 45 שקלים. אם תחליטו לוותר על הישיבה במקום ולקחת את המנה הביתה, תשלמו 35 שקלים.

     

    הגדוד העברי 6 קניון C MALL אשדוד, 052-6888536‏, 08-9757800, ראשון-חמישי 23:00-8:00, שישי 15:00-8:00, מוצ"ש-23:00, כשר למהדרין

     

    יקוטה

    מוסד באר שבעי לאוכל מרוקאי שפועל מעל ל-40 שנה בבירה הדרומית. המסעדה מעוצבת כמו ארמון מרוקאי (מוקטן), והקוסקוס האוורירי מוגש בטאג'ין עם בשר או ירקות (60 שקלים).

     

    מורדי הגטאות 27 באר-שבע, 08-6232689, ראשון-חמישי 12:00-24:30, שישי 16:00-11:00, מוצ"ש-24:30, כשר

     

    קפה סרוסי

    מסעדה תוניסאית קטנה שממוקמת בעיר העתיקה בבאר שבע מעל ל-30 שנה, והבעלים שלה - יוסי סרוסי - נחשב למלך הקוסקוס של באר שבע. סרוסי זכה בתואר המכובד בזכות הקוסקוס האוורירי והרך כמשי שאותו הוא מגיש בימי שלישי בלבד לצד מפרום, מרק ירקות עשיר וסלטים טריים כמו מסאייר וצ'ירשי (40-30 שקלים למנה).

     

    החלוץ 110 באר שבע, 08-6237224, ראשון-חמישי 18:00-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר

     

     

    אווה סאפי

    סוליקה, המאמא של המסעדה המרוקאית, אחראית על מספר מנות קוסקוס מפוארות המוגשות שם בתוך טאג'ין מסורתי, בהן קוסקוס עם לחי עגל בבישול ארוך עם ציר בקר וגרגירי חומוס (108 שקלים) וקוסקוס עם תבשיל שקדי עגל פיקנטי (128 שקלים).

       (צילום: עינב סאפי)
    (צילום: עינב סאפי)

    עוד תמצאו בתפריט מנה של קוסקוס עם ירקות שורש וגרגירי חומוס (69 שקלים) ואוסובוקו טלה בבישול ארוך עם בצל, שזיפים מקורמלים וקינמון המוגש מעל קוסקוס עם ירקות וקונפי דלעת (148 שקלים).

       (צילום: תמוז רחמן)
    (צילום: תמוז רחמן)

    השחר 8 תל אביב, 054-2533348, ראשון-חמישי 24:00-19:00, מוצ"ש- 24:00, כשר

     

    גואטה

    במסעדה הטריפולטאית שבשדרות ירושלים ביפו מגישים מגוון סוגים של קוסקוס, בהם מנה של מרק ירקות ומפרום (42 שקלים), קוסקוס קומפלט עם טבחה ומפרום (48 שקלים), ויש גם ארוחת טעימות זוגית ב-127 שקלים שכוללת סלטים טריפוליטאיים למנה ראשונה (מסייר, צ'ירשי, זיתים, כרוב לבן, לימון כבוש, פלפל צ'ומה), טחינה, מפרום, ממולאים, קציצות ושלושה תבשילי קוסקוס שונים.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בסניף החדש שבשוק צפון מציעים עסקיות קוסקוס ב-50 שקלים שכוללות תבשילים טריפולטאיים כמו בלכמון, בלסלק, בזילי, חריימה ומפרום, ויש גם עסקית מוקטנת של קוסקוס ב-30 שקלים שכוללת מרק צמחוני.

    שוק צפון, רמת החייל, תל אביב

     

    מסה

    השף אביב משה מגיש במסעדת "מסה" מנה של קוסקוס פירות ים (164 שקלים). ושלא תטעו, לא מדובר במנת קוסקוס עממית, אלא במנת שף מעודכנת שכוללת רוטב חמאתי על בסיס ביסק סרטנים ופירות ים (מולים וקוקי סן ז'אק), שהופכים את המרקם של התבשיל לקטיפתי ובעל טעמים מודגשים של ים.

       (צילום: my social)
    (צילום: my social)

    הארבעה 19 תל אביב, 03-6856859, ראשון-שבת 15:30-12:00, 23:00-19:00, לא כשר

     

    ד"ר שקשוקה

    במסעדה של בינו גבסו ביפו נותנים כבוד מיוחד לקוסקוס (70-45 שקלים), ובתפריט יש מבחר גדול של מנות, בהן "קוסקוס קומפלט" עם מרק ירקות ומפרום; קוסקוס חריימה עם דג נסיכה או עם בורי ברוטב חריף; קוסקוס עם במיה ותפוח אדמה ועוד. בנוסף, מדי יום מגישים שם קוסקוס עם תבשיל טריפוליטאי משתנה.

     

    בית אשל 3 יפו, 03-6822842, ראשון-חמישי 23:45-8:00, שישי 16:00-8:00, שבת 23:45-18:30, כשר

     

    המטבחון

    במסעדה שנמצאת בפאתי שוק הכרמל, ושמאכילה את התל-אביבים במאכלים של בית, מגישים בין היתר גם כמה מנות קוסקוס, בהן קוסקוס עם ירקות (42 שקלים), קוסקוס עם בשר (48 שקלים) ובימי חמישי יש שם גם ספשל קוסקוס עם עוף (48 שקלים).

     

    רבי עקיבא 18 תל אביב, 03-5163689‏, ראשון-שישי 1:00-8:00, שבת 1:00-9:00, לא כשר

      

    ג'קי

    במסעדה החדשה שפתחה ג'קי אזולאי, הפיינליסטית של תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", בשוק צפון היא מגישה אוכל מרוקאי ביתי עם טאץ' אישי. וכיאה למסעדה מרוקאית אמיתית, תמצאו בתפריט תבשיל קוסקוס שמוגש עם עוף, עם פילה אמנון ברוטב מרוקאי, עם קציצות בקר ברוטב עגבניות או עם ארטישוק ממולא בשר ואסאדו בבישול ארוך. על מנת בשר שמוגשת לצד סלט ירקות, תשלמו 59 שקלים.

    אזולאי. מביאה את המטבח הביתי למסעדה (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
    אזולאי. מביאה את המטבח הביתי למסעדה(צילום: ענת מוסברג)
     

    ראול ולנברג 20 שוק צפון רמת החייל תל אביב, 03-6432000, ראשון-חמישי 17:00-12:00, שישי 15:00-9:00, כשר

     

    מאמא לינה

    מסעדה הודית-מרוקאית טבעונית, שמפעילות בביתן רלי טרשר ובתה לין מיטשל. יום שלישי הוא היום המרוקאי במסעדה הביתית שלהן, וביום זה הן מגישות קוסקוס שעשוי מסולת מסוננת דק-דק (חצי ליטר - 20 שקלים, ליטר - 30 שקלים ושני ליטרים - 55 שקלים). לצד הקוסקוס תוכלו להזמין שם בימי שלישי גם פשטידה מרוקאית וקציצות חריימה מכרובית.

       (צילום: אופק בירנבאום)
    (צילום: אופק בירנבאום)

    את הקוסקוס עצמו מומלץ לשדך למרק ירקות שכולל קישואים, חומוס, גזר, דלעת, כרוב ותפוחי אדמה (המחירים זהים למחיר הקוסקוס). מי שמעוניינים בכל החבילה, ודאי ישמחו לדעת כי בשעות הצהריים מוגשת שם עסקית הכוללת חצי ליטר קוסקוס עם חצי ליטר תבשיל לבחירה (ירקות/סלק/חמוסטה), פשטידה או שלוש קציצות ב-45 שקלים.

     

    בנבנישתי 13 (בחצר הירוקה) שכונת פלורנטין תל אביב, 0523437573, שלישי 16:00-11:30, לא כשר

     

    פלאפל גבאי

    באחת הפלאפליות היותר פופולריות בתל אביב מציעים, מלבד הפלאפל וכדורי הזהב המפורסמים, גם מנות ביתיות מנחמות ומרקים מכל מטבחי עדות המזרח. בימי שלישי מגישים שם גם קוסקוס עם מרק ירקות, עם או בלי עוף, ב-37 שקלים.

     

    בוגרשוב 25 תל אביב, 03-6297060‏, ראשון-חמישי 22:30-11:00, שישי 14:00-11:00, כשר

      

    בכור את שושי

    ב"בכור את שושי" מגישים אותו הקוסקוס הדקיק במרקם של חול כבר מעל ל-40 שנה, ולצידו מרקים משתנים, מסייר וסלט צ'רשי אותנטי בטעם מעולה. את הקוסקוס עם המרק תוכלו לקבל כאן במסגרת ארוחה עסקית שכוללת גם תבשיל שעועית עם בשר, קציצות עוף, מפרום או תבשילים טריפוליטאיים עם חלקי פנים כמו עסבנה וצ'ומה.

     

    הרב אבו חצירה 10 בני ברק, 03-5793856, ראשון-חמישי 17:00-9:00, כשר

    יד חרוצים 13 תל אביב, 03-6872895, ראשון-חמישי 16:00-10:00, שישי 14:00-10:00, כשר

     

    ג’מילה

    במסעדה של יואל וייק ועבדו אלערג', שעלה לארץ ממרוקו בעקבות אהבה גדולה, מבשלים אוכל מרוקאי אמיתי. הקוסקוס כאן אוורירי במיוחד, הגרגירים שלו מלאים בטעם והוא מוגש בצלחת טאג'ין יפהפייה כשמעליו תבשיל ירקות שמורכב מדלעת, קישוא, גזר, כרוב והמון גרגירי חומוס. אם רוצים, אפשר גם להוסיף בשר מעל. מחיר המנה הצמחונית הוא 44 שקלים, ועבור מנה עם בשר תשלמו 48 שקלים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    ז'בוטינסקי 41 רמת גן, 03-5166123‏, ראשון-חמישי 17:00-11:30, שישי 15:00-11:30, כשר

     

     

     

    אימפריית הקובה העיראקי

    במסעדת התבשילים הביתיים של נחום ועטרה שמש בצפת מגישים מגוון סוגי קובה ותבשילי קוסקוס (50-30 שקלים). בין היתר תמצאו שם קוסקוס עוף, קוסקוס עם מרק ירקות צמחוני וקוסקוס בשר, ואת כל התבשילים מכינים על פי מתכונים משפחתיים של אימו של נחום.

       (צילום: גל קאלו)
    (צילום: גל קאלו)

    העלייה ב' 7 צפת, 072-3923804, ראשון-חמישי 20:00-10:00, שישי 15:00-10:00, כשר למהדרין

     

    מאיר פתיליות

    מסעדת פתיליות מודרנית, שמדי יום מגישים בה, בנדיבות רבה ועם שירות לבבי במיוחד, בין שמונה לעשרה סירים עם תבשילים ביתיים שונים. את תבשיל הקוסקוס עם המרק תוכלו לאכול כאן בימי שלישי, ויש גם אפשרות לקחת מנה בקופסה הביתה (קוסקוס עם מרק עולה כאן 20 שקלים, ואם לוקחים אותו כתוספת למנה עיקרית הוא עולה 42 שקלים).

     

    הפלים 7 חיפה, 04-676-5665‏, ראשון-חמישי 16:00-11:00, כשר

     

     (  )
     

    הבית של חומוס

    בחומוסייה הטבעונית והשכונתית של אורי רוזנצוויג בהוד השרון מגישים קוסקוס חלק בטמפרטורת החדר, שאהוב במיוחד על ילדי השכונה. את הקוסקוס - הכולל גם מרק ירקות עשיר במיוחד - מכין רוזנצוויג על פי מתכון שלמד מאשתו, ואפשר למצוא אותו שם מדי יום שלישי (30 שקלים למנה).

     

    הבנים 27 הוד השרון, 09-7450505, ראשון-חמישי 21:00-10:00, שישי 15:00-9:00, כשר

     

    הקוסקוס של גליה

    מסעדה טריפוליטאית משפחתית ששייכת למאמא גליה, שעל הקוסקוס שלה גדלו לא מעט מילדי צפון השרון. אחרי שבמשך שנים גליה בישלה ומכרה את הקוסקוס המפורסם שלה מהבית, משפחתה פתחה לה מסעדה, וכיום היא עובדת שם יחד עם בנה, השף אביב חיון (שעבד בעבר בלא מעט מסעדות מוכרות בתל אביב), ועם החתן שלה, איתמר קליין, שדילג מעולם התקשורת אל הסירים של חמותו.

     

    השלושה מציעים קוסקוס לבן עם מרק טריפוליטאי או מרוקאי, ותבשילי טבחה בסלק או בקילה. בנוסף אפשר למצוא בתפריט גם מנת קוסקוס טבעונית ומפרום טבעוני. כל מנות הקוסקוס מגיעות לצד קעריות סלטים שאפשר למלא שוב ללא תשלום, ולרעבים ממש יש אפשרות לקחת מנת קוסקוס עם דאבל מפרום שעשוי שם מתפוח אדמה, מחציל ממולא בפרגית וחזה עוף טחון או מקישוא.

       (צילום: יוסי אלטרמן)
    (צילום: יוסי אלטרמן)

    מנת קוסקוס עם מרק ירקות תעלה לכם כאן 33 שקלים, אם תיקחו גם מפרום טבעוני תשלמו 37 שקלים, תוספת של דאבל מפרום תעלה לכם 43 שקלים ויש גם דיל קוסקוס משפחתי שמיועד ל-6-5 סועדים, שכולל גם סלטים, חמוצים וצ'רשי, שעליו תשלמו 150 שקלים.

     

    הדקל 56 תל מונד, 09-8859900‏, ראשון-רביעי 18:00-11:30, חמישי 20:00-11:30, שישי 15:30-8:00, כשר

     

    פינוקי האוכל של כרמל

    במסעדה הטריפוליטאית שפועלת בשוק הישן של נתניה מציעים מדי יום מגוון רחב מתבשילי העדה, בהם קומונייה - תערובת של בשר ראש, כתף, רגל ומעיים של פרה ממולאים.

     

    וכפי שמצופה ממסעדה טריפוליטאית, מנת הדגל במקום היא הקוסקוס האוורירי והנהדר שמוגש לצד צלחת נוספת של תבשיל בשר או חריימה דג. עבור מנה שכוללת גם צ'רשי ומסאייר, תשלמו כאן 45 שקלים.

     

    יהלום 5 שוק נתניה, 09-8329895, ראשון-חמישי 18:00-10:00, שישי 16:00-8:00, כשר

     

    צ'צ'ו

    מסעדה טריפוליטאית נוספת וותיקה בשוק של נתניה, שפועלת שם משנת 1963. מגישים בה קוסקוס עם צ'רשי ומפרום (מהטובים בארץ) לצד תבשילים משתנים, בהם חריימה ותבשיל בשר עם במיה וחלקי פנים שנצלים על הגריל. המנה העיקרית מוגשת עם חמוצים, ומחירה 50-40 שקלים.

     

    שהם 10 שוק נתניה, 09-8614511, ראשון-חמישי 19:00-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר

       

    אקליפטוס

    במסעדת "אקליפטוס" הירושלמית של השף משה בסון מגישים מנת קוסקוס שזכתה בעבר במקום ראשון בתחרות הקוסקוס העולמית. מכינים אותה כאן מבורגול, ובזמן הבישול היא זוכה לתוספת של ירקות מטוגנים ותבלינים.

       (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    המנה המנצחת זכתה כאן לכינוי "קוסקוס תנ"כי מימי שלמה", והיא מוגשת עם דג ים טרי (120 שקלים), עם כבש (135 שקלים) או בגרסה הטבעונית עם חומוס, כרישה וירקות בגריל.

     

    סמטת פלט (בין חטיבת ירושלים 14 לדרור אוליאל) ירושלים, 02-6244331, ראשון-חמישי 23:00-17:00, שבת 23:00-20:15, כשר

     

    המוציא

    במסעדה של השף אבי לוי מגישים שתי מנות קוסקוס-שף מפוארות. במנה הראשונה, הקוסקוס מוגש עם פילה דניס טרי צלוי ברוטב אלג’יראי (82 שקלים), ובמנה השנייה תקבלו אותו עם סלמון צלוי וטנזייה (88 שקלים).

    שף אבי לוי, "המוציא" (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
    שף אבי לוי, "המוציא"(צילום: דניאל אליאור)

    סמטת משיח בורכוף 4 (כניסה מרחוב אגריפס 34) ירושלים, 02-6310050, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי 16:30-11:30, כשר

     

    מורדוך

    מסעדת פועלים קלאסית, שבה מתמחים בתבשילים עדתיים ובמיוחד בקובה העיראקי. יש בתפריט גם קוסקוס נהדר שמוגש עם מרק ירקות, שאפשר להוסיף לו עוף או בשר (מחיר המנה 40-30 שקלים).

     (צילום: לאה גולדה הולטרמן)
    (צילום: לאה גולדה הולטרמן)

    אגריפס 70 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-6245169, ראשון-חמישי 17:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר

     

    דארנא

    במסעדה המרוקאית הוותיקה מגישים ארבעה סוגים של קוסקוס: "קוסקוס טפייה" עם עוף בעיטור בצל וצימוקים (95 שקלים), "קוסקוס הרי האטלס" עם בשר בקר וירקות (95 שקלים), "קוסקוס מראקשי" עם עוף וירקות (95 שקלים) וגם קוסקוס צמחוני (90 שקלים).

     

    הורקנוס 3 ירושלים, 02-6245406, ראשון-חמישי 22:30-12:00, מוצ"ש-22:30, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים