שתף קטע נבחר

מבצע ניקיון בעיר: בקבוקים תמורת נסיעות באוטובוס

הרשויות בסורביה, העיר השנייה בגודלה באינדונזיה, מצאו דרך יצירתית לעודד את התושבים למחזר: תשלום בבקבוקי פלסטיק תמורת נסיעות באוטובוס. המטרה: לנקות את העיר מפלסטיק עד 2020. אינדונזיה היא השנייה בעולם בתרומה לזיהום פלסטיק באוקיינוסים, אחרי סין

תושבים בסורביה באינדונזיה משלמים על נסיעות באוטובוס בבקבוקי פלסטיק (צילום: רויטרס)
עשר כוסות פלסטיק תמורת שעתיים של נסיעות(צילום: רויטרס)

בסורביה, העיר השנייה בגודלה באינדונזיה ובירת מחוז ג'אווה, מצאו הרשויות דרך יצירתית לעודד את התושבים למחזר. במסגרת מיזם שהחל בחודש אפריל, יכולים התושבים לשלם על נסיעות באוטובוסים העירוניים האדומים בבקבוקי פלסטיק משומשים.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

עלות של כרטיס נסיעה התקף לשעתיים הוא עשר כוסות פלסטיק או עד חמישה בקבוקים – בהתאם לגודלם. את בקבוקים והכוסות ניתן להשאיר במסופי האוטובוסים או "לשלם" ישירות על האוטובוס.

 

סורביה היא העיר הראשונה באינדונזיה שמיישמת את התוכנית הזו. העיר הציבה לעצמה יעד שאפתני – להיות נקייה מפלסטיק עד שנת 2020.

 

נתוני העיר מראים כי 15%, או כמעט 400 טון, של הפסולת היומית המיוצרת בסורביה היא פלסטיק. אוטובוס אחד יכול לאסוף עד 250 ק"ג של בקבוקי פלסטיק ביום, ו-7.5 טון בממוצע בחודש. אחרי האיסוף הבקבוקים נמכרים לחברות מחזור. הכסף משמש לתפעול האוטובוסים וליצירת מרחבים ירוקים בעיר.

תושבים בסורביה באינדונזיה משלמים על נסיעות באוטובוס בבקבוקי פלסטיק (צילום: רויטרס)
15% מהפסולת המיוצרת ביום בעיר עשויה פלסטיק(צילום: רויטרס)

"אינדונזיה היא אחת התורמות הגדולות בעולם לזיהום פלסטיק. באמצעות היוזמה אנחנו מקווים להעלות את המודעות הציבורית לסביבה, ובמיוחד לנושאים הקשורים לפסולת פלסטיק", אמר מנהל מחלקת התחבורה בעיר.

 

לינדה רחמאטי המתגוררת בעיר סיפרה כי היא מרוצה מהיוזמה. "זבל, כמו בקבוקי פלסטיק, נערם בשכונה שלי", היא אמרה. "אז הבאתי אותו לכאן, לא רק כדי שהסביבה תהיה נקייה יותר אלא גם כדי להקל על אלו שאוספים את האשפה".

 

סולסטרי, תושב נוסף, בירך גם הוא על היוזמה. "אנחנו יכולים לצמצם את האשפה כך שהיא לא תיערם בבית ולעשות בה שימוש טוב. כולם מרוויחים", הוא אמר.

 

אוכלוסיית אינדונזיה היא הרביעית בגודלה בעולם ובה נמצאים גם רוב שטחי היערות הטרופיים של אסיה. מדינת האיים סובלת גם מפקקי תנועה גדולים בעריה הצפופות. לפי מחקר שפורסם בכתב העת "Science" בשנת 2015, אינדונזיה היא השנייה בעולם בתרומה לזיהום פלסטיק באוקיינוסים, אחרי סין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בקבוקים תמורת נסיעות. תושבים משלמים בבקבוקים באוטובוס
צילום: רויטרס
מומלצים