שתף קטע נבחר

טבע מופלא: דוב קוטב מנמנם וזיקית צדה שפרירית

בתחרויות צילום בינלאומיות שנערכו החודש זכו צלמי טבע מישראל בשלל פרסים וציונים לשבח. רועי גליץ צילם דוב קוטב מנמנם בשלג, דניאל דנילוב תיעד זיקית צדה שפרירית, אורי מגנוס צילם גולש סאפ לצד כריש עפרורי וערן גיסיס עם צילום של תן זהוב בעמק חפר לקראת שקיעה

בתחרות של הפדרציה הבינלאומית לאמנות הצילום (FIAP) הצרפתית הגיעו 5,755 צילומים מ-311 צלמים מ-49 מדינות בעולם. מדי שנה, התחרות "נודדת" למדינות שונות בעולם ובכל פעם צוות צלמים מקומי בוחר את הצילומים הזוכים. השנה הגיעה התחרות גם לישראל ושלושה שופטים מקומיים שהוסמכו לשיפוט בחרו את עשרות הצילומים הזוכים. 

 

דוב קוטב מנמנמם בשלג (צילום: רועי גליץ)
(צילום: רועי גליץ)

 

בקטגוריה של "סימפוניה כחול לבן" נבחר הצילום של רועי גליץ וזיכה אותו במדליית זהב. בצילום תועד מככב דוב קוטב (זכר) שתועד ישן בטבע. "בדומה לשנה הנוכחית, גם בשנה שעברה בה צילמתי את דוב הקוטב, הייתה שנה קשה לדובים מאחר וקרח רב הפשיר ולא נותרו אזורי ציד רבים לדובים. ברגע שיש מיעוט בקרח, הדובים מורידים את פעילותם וישנים הרבה", אומר ל-ynet רועי גליץ.

 

"זהו סוג של היברנציה חלקית כדי לחסוך בקלוריות עד לשובו של החורף. הדוב ישן והיינו לידו במשך כ-18 שעות והוא פשוט לא זז ורק התהפך מדי פעם. הקימורים של השלג והדוב שהשתלב עם התאורה האחורית שהשלימה את התמונה, יצרו פריים מעניין לדעתי ולכן צילמתי אותו. זה גם מתחבר יפה עם הכחול הלבן הישראלי - שלג לבן, שמיים כחולים. הלוואי שהיה לנו את זה בארץ". 

 

גליץ, מתעד בעלי חיים רבים בעולם מזה כ-15 שנה, משמש גם כשגריר גרינפיס העולמית וצילומיו מככבים בקמפיין להעלאת המודעות להתחממות הקוטב.

 

לאינסטגרם של רועי גליץ

 

נתוני צילום: Nikon D810, Nikon 500mm F/4E VR, F/9 1/2000 ISO 200

 

 ( )

הצלם דניאל דנילוב, זכה בציון לשבח בתחרות הצילום היוקרתית "The International Photography Awards" שהתקיימה בארצות הברית. החודש הוכרזו הצלמים הזוכים בעשרות קטגוריות המיועדות לצלמים מקצוענים, חובבים וסטודנטים.

 

זיקית צדה שפרירית (צילום: דניאל דנילוב)
(צילום: דניאל דנילוב)

 

דנילוב, עובד סוציאלי קליני ועובד בכפר נוער, מתגורר בחדרה ומצלם טבע מזה כעשור. צילום זיקית בעמק חפר. "בין חדרה לעמק חפר ישנה שלולית חורף גדולה. אני עוקב אחרי זיקיות באזור במשך ארבעה חודשים. במהלך אוגוסט עד נובמבר, התקופה בה הזיקיות מצויות הרבה בחוץ, עקבתי אחרי זיקית שזיהתה יחסית ממרחק את הטרף", הוא מספר ל-ynet.

 

לדבריו, הזיקית שלפה לשון ארוכה כדי לצוד את השפרירית ודנילוב מציין כי הזיקית הצליחה בניסיון וצדה את השפרירית. הצילום של דנילוב זכה בתחילת השנה במקום השני בקטגוריית זוחלים ודו חיים בתערוכת הצילומים "תמונת טבע 4" במוזיאון ארץ-ישראל בת"א. 

 

לעמוד הפייסבוק של דניאל דנילוב

 

נתוני צילום: 1600, ISO1250, f 6/3, full frame, 360 mm

 

 ( )

 

הצלם אורי מגנוס זכה באותה התחרות בארבעה ציונים לשבח. אחד מהם היה בקטגוריית ספורט ימי. מגנוס מספר כי התמונה זכתה לשם "היפה והחיה"  היא חלק מפרויקט צילום משותף עם חותר הסאפ רן געש למותג גלישה.

 

גולש סאפ וכריש עפרורי בתחנת הכוח בחדרה (צילום:  אורי מגנוס)
(צילום: אורי מגנוס)

 

"יצאנו לשטח לחוות את נקודת הכרישים בתחנת הכוח הפחמית הממוקמת, 'אורות רבין' בחדרה. במהלך חודשי החורף נמשכות קבוצות של כרישים אל המים הרדודים שממול למפעל החשמל. "המים המחוממים המשתחררים לים ממערכת קירור הגנרטורים", אומר מגנוס ל-ynet.

 

לדבריו, כרישים עפרוריים המגיעים לאורך של 3-4 מטר מגיעים למקום מסיבה שעדיין אינה ידועה ונחקרת על ידי אוניברסיטת חיפה בשנים האחרונות. "המים באותו היום היו מאוד צלולים והכריש עלה ממש לפני הים מעל סלע, כך שבתמונה ניתן לראות אותו מאוד ברור שהוא שוחה ממש מתחת לגלשן הסאפ הארוך באורך של ארבעה מטר", הוא מסכם.

 

נתוני צילום: MAVIC PRO, F/2.2, 1/270, ISO 100

 

לאינסטגרם של אורי מגנוס

 ( )

הצלם ערן גיסיס זכה אף הוא בציון לשבח בתחרות "The International Photography Awards" בזכות צילום של תן זהוב בעמק חפר. "התן צולם ממרחק של כ-15 מטר, קצת לפני השקיעה, באיזור עם הרבה פעילות של בעלי חיים, תנים, חזירי בר, נמיות וציפורים, שאני נהנה לעקוב אחריהם", מספר גיסיס.

 

תן זהוב בעמק חפר (צילום: ערן גיסיס)
(צילום: ערן גיסיס)
 

 

לאינסטגרם של ערן גיסיס

 

נתוני צילום: 500mm, f/4, 1/1250, 1000 iso

 

עוד צילומי טבע מרהיבים

 


פורסם לראשונה 24/10/2018 11:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי גליץ
הדוב המנמנם
צילום: רועי גליץ
מומלצים