שתף קטע נבחר

רופא שנפל בשיבא יפוצה ב-215 אלף שקל

עובד בית החולים כבן 60 שבר את ידו אחרי שמעד על דבק שיש שנשאר על הרצפה בעקבות עבודות ליטוש. את רוב הסכום ישלם משרד הבריאות

בית משפט השלום בתל אביב קבע לאחרונה שרופא ששבר את ידו כשמעד על מפגע בבית החולים שיבא תל השומר, יפוצה ב-215 אלף שקל. השופט יובל גזית קבע שאת רוב הפיצוי ישלם משרד הבריאות, כבעליו של בית החולים, משום שהיה צריך לפקח על מפגעים שנוצרו במקום בעקבות עבודות ליטוש.

 

התאונה אירעה לפני כשש שנים. הרופא, אז כבן 60, הגיע לבית החולים כדי לקחת תוצאות של בדיקת הדמיה (CT), ובדרכו לחניון, בעודו מנסה למצוא את כרטיס החניה, נתקל בדבק שיש בולט שנותר על המרצפות הלובי עקב עבודות ליטוש, ונפל על הרצפה. הוא שבר את זרוע ימין, ידו קובעה למשך שלושה חודשים, וכיום הוא מתקשה בתנועה וסובל מכאבים. בתביעה טען שבית החולים היה צריך לסלק את המפגע ולכל הפחות לדאוג לסימון המקום.

 

משרד הבריאות הכחיש את אחריותו והגיש הודעות צד שלישי נגד חברת הניקיון שלטענתו הייתה מחויבת בחוזה לשאת בכל נזק שנגרם כתוצאה מרשלנותה. לחלופין נטען שיש להטיל על התובע אחריות גבוהה מאוד לנזקיו משום שלא נזהר בדרכו.

 

חברת הניקיון ניסתה להטיל את האחריות על קבלנית הליטוש ועל התובע עצמו, ואילו הקבלנית טענה שהיא הותירה את המקום מסומן, ומכל מקום עבודות הניקיון אינן באחריותה. גם טענה שהאחריות מוטלת על התובע.

 

השופט יובל גזית קבע שבית החולים, שמטבע הדברים מבקרים בו אנשים רבים, חלקם חולים, חייב לנקוט משנה זהירות כדי להגן עליהם מפני סכנות ומפגעים. התמונות שהציג התובע הוכיחו כי על רצפת הלובי של בית החולים נותרה שכבה עבה וקשיחה של דבק שיש, שגרמה להפרשי גבהים והובילה לתאונה. האחריות לכך, צוין, מוטלת ברובה על בית החולים, שהיה חייב לוודא שעבודות הניקיון מבוצעות כהלכה או לכל הפחות לדאוג לסימון השטח הבעייתי. משלא כך היה, הרי שבית החולים התרשל.

 

בד בבד נקבע כי גם חברת הניקיון התרשלה, ואחריותה לנזקי התובע הועמדה על 33%. השופט אמנם קיבל את טענתה שלפיה לא היו לה כלים מתאימים להסרת הדבק, אלא שלפי ההסכמות שלה עם בית החולים היא הייתה מחויבת לדווח על המצב למנהל.

 

כמו כן התברר כי החברה הסירה את סרט הסימון שהניחה במקום קבלנית הליטוש. לגבי האחרונה נקבע כי היא פטורה מאחריות כיוון שפעלה בהתאם להוראות בית החולים.

 

על התובע הוטל אשם תורם של 5% בלבד, משום שאמנם הוא לא שם לב לדרך, אך לצד זאת הוא גם לא היה צריך לצפות היתקלות עם שאריות דבק ליטוש. לאחר בחינת נזקיו נפסקו לו פיצויים של 215 אלף שקל על כאב סבל, הוצאות רפואיות, הפסדי שכר ועוד.

 

משרד הבריאות ישלם לו את מלוא הסכום כולל הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 50,310 שקל, ואילו חברת הניקיון תחזיר שליש (כ-97 אלף שקל) ותשלם לקבלנית הליטוש הוצאות של 16,600 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד יניב גביש
  • ב"כ משרד הבריאות: עו"ד יוסי מושקוביץ
  • ב"כ חברת הניקיון: עו"ד שיר אלון, עו"ד קורין גיפס
  • ב"כ קבלנית הליטוש: עו"ד אסף יוחאי
  • עו"ד בת-חן טייץ עוסקת בנזיקין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
עו"ד בת-חן טייץ
מומלצים