שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו פולנטה בגריל עם פטריות יער
    רותי קינן מנדבת מתכון למנה חורפית של פולנטה צלויה עם פטריות, שאולי תביא איתה גם את הגשם ואת החורף סוף-סוף

     

     

    נודה על האמת: לא צריך להמתין עוד לגשם כדי ללקט פטריות. למרבה המזל, בשנים האחרונות אפשר לאסוף שלל מרשים מהן במדפי הסופרים ובחנויות הירקות כל השנה. זה, כמובן, משמיט את האלמנט הרומנטי הכרוך ביציאה ליער ובמסע הגילוי המענג מתחת לעצים, וגם גוזל מהפטריות את ניחוח האדמה התחוחה, אבל בהחלט מעשי יותר לבשלן הממהר.

     

    ובכל זאת, פטריות מזכירות גשם, וגשם זה עכשיו (או אמור להיות, בכל מקרה) - ולכן הצטיידנו בשני סוגים מהפחות שגרתיים כדי להכין מנה מנצחת.

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    דווקא מכיוון שתכננו מראש, שידכנו את תבשיל הפטריות הפשוט ביותר (רצינו לשמר על מקסימום של טעמים טבעיים כדי למסך בתבלינים או ברטבים) לפולנטה. בחרנו להכין אותה הפעם לא במצב צבירה נוזלי-דייסתי אלא במצב מוצק, ולהגיש אותה צלויה בטוסטר הלחיץ שלנו.

     

    הדבר אמנם כרוך בהכנה מראש של הפולנטה, אבל זה התאים לנו. ביום המחרת פרסנו את הדייסה שהתקשחה, וקלינו אותה בין שתי הפלטות הלוהטות. קיבלנו מצע נהדר בטעם נייטרלי, רך מבפנים וקריספי בחוץ, שהולך נפלא עם המרקם החלקלק והטעם העז של הפטריות.

     

    אל תתנו לכמות המרכיבים ולמספר השלבים שכולל המתכון להרתיע אתכם – אין קל ומהיר ממנו, וההכנה מתחלקת לשני שלבים שביניהם מפרידות כמה שעות טובות, כדי לאפשר לפולנטה להתגבש.

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    השלב הראשון נמשך דקות ספורות, כי דאגנו להשתמש בגרסת הקמח לפולנטה מהיר ההכנה. טיגון הפטריות יכול להיעשות במקביל לקליית פרוסות הפולנטה, והתוצאה תשכיח מכם גם גשם זלעפות.

     

    פולנטה בגריל עם פטריות יער

    במקום לקלות את הפולנטה בטוסטר לחיץ, אפשר לטגן את הפרוסות במעט שמן זית עד להזהבה קלה משני הצדדים.

     

    המצרכים (ל-6-4 מנות):

    לפולנטה -

    1/2 1 כוסות קמח פולנטה מהיר הכנה (כ-250 גר')

    1/2 3 כוסות ציר ירקות או מים

    25 גר' חמאה

    מלח, פלפל

    למלית -

    1 בצל קצוץ

    3 כפות שמן זית

    1 חבילה פטריות יער

    2 פטריות פורטובלו ענקיות (350 גר')

    מלח, פלפל

    2 כפות פטרוזיליה קצוצה

    50 גר' גבינת פרמזן מגוררת

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. יום או כמה שעות לפני ההגשה מכינים את הפולנטה - מרתיחים את הציר או את המים בסיר בינוני, מוסיפים את הקמח בזרם דק ומערבבים היטב. ממשיכים לערבב עוד 2 דקות, עד שכף העץ נעמדת במרכז הסיר, ומסירים מהאש. מערבבים פנימה את החמאה ומתבלים לפי הטעם.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. מעבירים את הפולנטה לתבנית בקוטר 22X16 ס"מ, משומנת היטב או מרופדת בנייר אפייה, מהדקים לתבנית ומיישרים (אפשר להשתמש גם בתבנית רחבה ושטוחה, כך שהפולנטה תגיע לגובה של כ-2-1.5 ס"מ). שומרים במקרר למשך הלילה או לכמה שעות, עד שהפולנטה יציבה וקרה.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מכינים את המלית - מנקים את הפטריות וחותכים לחתיכות גדולות. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים על אש בינונית עד שהפטריות מתרככות, כ-15 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. בזמן שהפטריות מתבשלות מוציאים את הפולנטה מהמקרר, הופכים על קרש חיתוך ופורסים או חותכים ממנה מלבנים בעובי של 2-1.5 ס"מ, ברוחב של כ-4 ס"מ ובאורך של כ-15 ס"מ בערך.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    5. מחממים טוסטר לחיץ, מושחים את פרוסות הפולנטה במעט שמן זית משני הצדדים וקולים כ-4 דקות, עד שהפולנטה חמה ונוצר קרום פריך משני הצדדים.
    6. הגשה - מניחים שתי פרוסות פולנטה על צלחת הגשה, עורמים מהפטריות, זורים מעט פרמזן ועוד מהפטרוזיליה מעל, ומגישים.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים