שתף קטע נבחר

הטכנולוגיה החדשה בשתלים: שתל דנטלי הידרופילי

שתלים דנטליים מהווים כבר למעלה מ - 40 שנה תחליף אידיאלי לשיניים חלשות ופגועות. הטכנולוגיה המתקדמת של השתלים ההידרופיליים מאפשרת איחוי מהיר יותר בעצם הלסת, החלמה קצרה יותר וסיכויי הצלחה גבוהים יותר

התקנת שתלים דנטליים נחשבת כיום לטיפול הכירורגי הנפוץ ביותר בעולם, בסיומו מתקבלת שן מלאכותית המתמזגת בצורה מושלמת עם השיניים הטבעיות בפה ומאפשרת תפקוד תקין.

 

עכשיו קיים סוג חדשיש של שתלים - שתלים הידרופיליים. הטכנולוגיה המתקדמת של השתלים ההידרופיליים מאפשרת איחוי מהיר יותר בעצם הלסת, החלמה קצרה יותר וסיכויי הצלחה גבוהים יותר.

 

שתלים דנטליים מהווים כבר למעלה מ - 40 שנה תחליף אידיאלי לשיניים חלשות ופגועות. אחוזי ההצלחה של השתלים הינם גבוהים ביותר (מעל 95%) והם שורדים שנים רבות בפה.

 

אחד המאפיינים המובילים בהערכת הצלחת שתלים לאורך זמן הינו מדד ה-BIC = Bone to implant contact, כלומר אחוז פני שטח השתל שעבר איחוי גרמי (אוסיאו-אינטגרציה) לעצם הלסת. זהו המאפיין המרכזי בו מתמקדים רוב מהמאמצים לשיפור השתלים הדנטליים.

 

קיראו עוד כתבות על בריאות השן

 

מהו שתל דנטלי?

שתל הינו סוג של בורג המשמש תחליף לשורש השן, הוא עשוי לרוב מסגסוגת של טיטניום ומציפויים מיוחדים שתפקידם לשפר את החיבור בין עצם הלסת לגוף השתל (BIC).

 

סיכויי ההצלחה של הטיפול עומדים על כ-95% ותלויים במספר משתנים, ביניהם: סוג השתל, אזור ההשתלה - לסת עליונה או תחתונה והמיקום המדויק של ההשתלה בלסת.

 

השתל הדנטלי עלול להיפגע מחיידקים ומהזנחה בדיוק כמו שיניים טבעיות ואפילו יותר ולכן יש צורך לשמור על היגיינה אוראלית גבוהה - להקפיד לצחצח שיניים בצורה קבועה ויעילה, להשתמש במכשירי שטיפה ייעודיים, להקפיד להגיע לביקורת רופא תקופתית ולבצע טיפולי שיננית בהתאם לצורך.

  

שתל ( )
שתל הידרופילי של חברת straumann

 

מהו שתל הידרופילי?

שתל הידרופילי הינו שתל בעל פני שטח חיצוניים ייחודיים אשר "מושכים" אליו נוזלים כך שפני השטח נשמרים רטובים ובכך מתאפשר קישור מהיר לתאי עצם חדשים (אוסטאובלסטים), כלומר הליך החלמה מואץ.

 

שתל שמסוגל למשוך לפני השטח שלו יותר תאי דם לרבות תאי אב ותאי מערכת החיסון, מאפשר חיבור מהיר יותר ויעיל יותר לעצם הלסת תוך הגדלה משמעותית של ה - BIC.

 

מה היתרון של שתל הידרופילי?

היתרון המשמעותי ביותר הינו חיבור יעיל ומהיר לעצם הלסת. שתל שמתחבר לעצם הלסת ביעילות גבוהה יצליח להתחבר לעצם הלסת גם בתנאים לא אידיאליים כמו צפיפות עצם לסת או כמות עצם נמוכות, וסביר שישרוד שנים רבות יותר יחסית לשתל שהחיבור שלו לעצם הלסת מופחת.

 

קיימת חשיבות רבה לקצב החיבור לעצם הלסת בעיקר בטיפולים מורכבים כגון שיקום פה על גבי שתלים ביום אחד (שיטת All-on-4), העמסה מידית של שתלים (בעיקר במקרים הדורשים שחזור אסתטי מידי של שן חסרה), ובמקרים בהם קיימת הפרעה ביולוגית לקליטת השתלים כגון עישון או מחלות כלליות הפוגעות בריפוי (סוכרת לא מאוזנת וכו׳).

 

מתי נעדיף להשתמש בשתל הידרופילי?

בעיקרון בכל מצב הדורש השתלת שיניים, במיוחד במקרים מורכבים ומאתגרים. הצפי הוא שתוך מספר שנים תאומץ הטכנולוגיה ההידרופילית בכל סוגי השתלים הדנטליים ובכך טיפולי השתלות השיניים יהפכו ליעילים יותר ולבעלי אחוזי הצלחה גבוהים יותר.

 

ד"ר ערן פרמון, רופא שיניים ומנהל מרפאת ׳מאלו קליניק׳ רמת השרון והמורשה היחיד בישראל לטיפול בשיטת ALL-ON-4 מטעם ׳מאלו קליניק׳ העולמית

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
טיפול שיניים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים