שתף קטע נבחר

עושק הקשישים הטלפוני שווה מיליונים

נציגים של חברות טלמרקטינג נטולות מוסר או לב מתקשרים למבוגרים שבינינו ומוציאים מהם בכחש סכומי עתק. מטה המאבק רוצה לשים לזה סוף

 

 

הנה שורה טיפוסית ומקוצרת של הודעות שקיבלתי ביום אחד השבוע לפייסבוק שלי. הן לא שונות מההודעות בכל יום אחר. הן מדברות בעד עצמן:

 

טלי: אני פונה אליך כי גיליתי שאבא שלי מקבל חבילות עם מוצרים ומורידים לו מהאשראי אלפי שקלים. תוכלי לעזור לי ולהסביר לי מה אפשר לעשות? למי לפנות? כרגע אבא שלי מפוחד ומתבייש ולא ממש משתף איתנו פעולה.

 

איתן: היום בצהריים התקשרה מישהי מחברת "שיווק ישיר" והצליחה לשכנע את אימא שלי "לסגור" חשבון שהיה פתוח אצלם ולשלם 5,800 שקל. מה אפשר לעשות? דיברתי עם חברת האשראי והם אמרו שאי אפשר לבצע הכחשת עסקה.

 

שושנה: שלום. גם אני נוצלתי על ידי שתי חברות. איך אני פונה כדי לקבל מכם עזרה?

 

הילה: היי מירב, אימא שלי נפלה קורבן לחברות הנוכלים. מדובר בסכומי עתק של עשרות אלפי שקלים.

 

ענת: שלום, לצערי הרב דודתי הייתה קורבן לתרמית כזו. כ-15 חברות שיווק ישיר השתלטו לה על כרטיסי האשראי, על חשבון הבנק ולמעשה על החיים שלה. היא עברה התקף לב. היא אמנם אישה מבוגרת, אבל לא אתפלא אם המתח סביב הנושא הזה היה תמריץ גדול לעניין.

 

גלית: גם אנחנו נפלנו עם החברות האלה בסכומי עתק. ניסינו להילחם וזה לא עזר. היום אימא מטופלת נפשית אבל הם עדיין מתקשרים לאיים עליה שהיא חייבת כסף על חידוש כרטיסי חבר

 

אבי: במשך שנים אני מתנהל מול המשרד לגמלאים, התקשורת ורשויות החוק עקב חברות טלמרקטינג שעשקו את אמי. לאחר שיחות אין סופיות של שקרים והבטחות הכסף הוחזר. בחרתי להשאיר לאמי את כרטיס האשראי, כי זה חשוב לה, אבל מחקתי את המספר באישורה, כדי למנוע עושק טלפוני. פניתי למשטרה אבל לא נראה שיש עניין. יש לי תיעוד מ-2014 ועד היום שכולל שקרים בוטים. אשמח מאד לליווי ועזרה, אולי בניסיון לקדם תביעה רגילה או ייצוגית. רצוי שמישהו ייתן את הדין.

 

מיכאל: שלום מירב אני ממש זקוק לעזרה שלך. רוקנו את אימא שלי מקרוב ל-200 אלף שקל.

 

נורית: היי מירב. אני פונה אליך בכאב לגבי אמי בת ה-80 המתגוררת בגפה. ישנה חברה שכל הזמן מתקשרת אליה ומבקשת כספים. בפעם האחרונה אימא נתנה צ'ק למישהו.

 

מורית: שלום מירב. אבא שלנו (בן 69) נוצל על ידי חברות קניות במאות אלפי שקלים. יש לנו אוספים של מאות ארגזים עם קניות חדשות. אשמח לשמוע איך את יכולה לעזור לנו.

 

 

ההודעות הקשות והרבות כל כך שמתקבלות אצלי מדי יום מלמדות על "מכת מדינה". סביר להניח שזה הגיע גם להורים שלכם, לסבים ולסבתות שלכם. בישראל התפתחה תעשייה של עושק של קשישים על ידי חברות טלמרקטינג, שמתקשרות אליהם הביתה, מוציאות מהם בעורמה את מספר כרטיס האשראי, ומתחילות לחייב אותם על כל מיני מוצרים שנשלחים אליהם הביתה, בלי שביקשו או הסכימו לכך. זה עלול להגיע לעשרות ואף מאות אלפי שקלים לקורבן. אלפי קשישים בישראל מחזיקים בבתיהם סטוקים של מצעים, סירים, מכונות אספרסו ותכשיטים מזויפים שנשלחו אליהם בניגוד לרצונם והוצגו כ"מתנות" שבסופו של דבר עלו להם ביוקר.

 

על רקע האכזריות וחוסר האונים הקמנו מטה מתנדבים שנאבק יום יום נגד התופעה הזו. אנחנו מסייעים לקשישים להשיב את הכסף שנגנב מהם ופועלים מול שרים, חברי כנסת, רגולטורים ומשטרת ישראל במטרה לעקור את התופעה מהשורש.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

עושק קשיש חבילות ()
חבילות שהגיעו לקשיש בן 87 שנעשק

עד כה גרמנו לכמה חברות לסגור את פעילותן, אבל עדיין, בכל יום שעובר נעקצים עוד ועוד קשישים. לא ברור כיצד הידרדרה החברה הישראלית כך שעושק מבוגרים הפך לענף עם עשרות חברות ומאות עובדים שמגלגלים מיליונים מדי חודש. פחות ברור איך האנשים שמהעבר השני של קו הטלפון ישנים בלילה, איפה המשטרה, איפה משרדי הממשלה, ואיך חברות האשראי אפשרו לזה לקרות.

 

ובכן, הנה מסר לאנשים שעומדים מאחורי התעשייה מעוררת הבחילה הזאת ולאלה שמשתפים איתם פעולה: החגיגה הסתיימה. מוטב שכל מי שבנה מודל עסקי המושתת על גניבה מאנשים מבוגרים יתחיל לקפל את הבאסטה, כי יצאנו למלחמת התשה נגדו. אנחנו לא מתכוונים להרפות.

 

  • מירב כהן היא מובילת מטה המאבק נגד עושק הקשישים

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים