שתף קטע נבחר

חדשות טובות מהחלל: הטלסקופ האבל חזר לעבוד

נאס"א הודיעה כי טלסקופ החלל ששוגר ב-1990 חזר לפעול אתמול והוא צילם כבר את הגלקסיה DSF2237B-1-IR

טלסקופ החלל האבל, שעבר לפעול בתחילת החודש ל"מצב בטוח" בשל תקלה בג'יירוסקופ, חזר לפעול בסוף השבוע כרגיל לאחר שהתקלה תוקנה. אתמול (שבת) הוא כבר ביצע את המשימה הראשונה שלו לאחר התיקון, כשצילם את הגלקסיה בעלת השם הקליט DSF2237B-1-IR.

 

 

בתחילת החודש הודיעה סוכנות החלל האמריקנית נאס"א כי אחד מתוך שני הג'יירוסקופים שפעלו בטלסקופ החלל הפסיק לעבוד ועל כן נכנס טלסקופ החלל ל"מצב בטוח". בנאס"א, שחששו כי טלסקופ החלל הוותיק סיים את תפקידו בחלל, הפעילו כמה ג'יירוסקופים שבעבר הוכרזו כבלתי תקינים והם היו כבויים - ואז התברר כי כמה מהם עובדים ולכן ניתן להשתמש שוב בטלסקופ.

 

האבל שוגר ב-1990 לחלל ונחשב לאחת המשימות המוצלחות ביותר בתחום החלל מאז ומעולם. מאז שיגורו לחלל, הפך טלסקופ החלל האבל לכלי מחקר מרכזי בתחומי האסטרונומיה והאסטרופיזיקה וביצע כ-97% מהמשימות שנקבעו לו בלוח הזמנים. הישג מדהים בכל קנה מידה. הוא צפה ביותר מ-14,000 מטרות שטווח המרחקים שלהן נע מגופים במערכת השמש ועד לגלקסיות הרחוקות ביותר שצולמו מאז ומעולם. עיבוד נתוני התצפיות מבוסס על שילוב של המידע מהמכשירים השונים שנמצאים בטלסקופ.

 

טלסקופ החלל האבל מקיף את כדור הארץ בגובה של קרוב ל-600 ק"מ מעל פני האדמה במהירות של למעלה מ-7,000 מטרים בשנייה. בגובה זה האטמוספירה דלילה מאוד, אך בכל זאת קיימות שם מולקולות אוויר והן גורמות לטלסקופ האבל לאבד אנרגיה באיטיות. לכן, כל כמה שנים קיים צורך להחזיר את טלסקופ החלל למסלול המקורי על מנת שלא ייכנס לאטמוספירה הנמוכה ויישרף. על פי נאס"א, בשל חוסר היכולת להגיע אליו, הדבר צפוי להתרחש בעשור הבא בכל מקרה.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
טלסקופ החלל האבל
צילום: איי אף פי
מומלצים