שתף קטע נבחר

ברז המים מטפטף? כך תתמודדו

מה גורם למים לטפטף מהברז, כיצד ניתן לתקן את התקלה ואיך להיפטר מרעש הטפטוף המטריד? אתר "המקצוענים" עם הטיפים

מעבר לרעש המטריד של טפטוף מים מהברז אל הכיור (בייחוד כשמדובר בכיור נירוסטה בשעת לילה מאוחרת), הדבר גורם לבזבוז מים מיותר. לעתים, מדובר בכמות של כ-3 ליטר ביום. מה הגורמים לכך וכיצד ניתן לפתור את התקלה? בדקנו.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הסיבות הנפוצות לנזילת מים מהברז  

הסיבה הנפוצה ביותר היא בלאי של גומיית האטם של הברז, דבר המצריך החלפה שלה כחלק מתחזוקה שוטפת. סיבות נוספות הן סגירה לא תקנית של ידיות הברז (צירים משוחררים שיש לחזק), אשר יכולה להיגרם גם כתוצאה מהתיישנות, מהצטברות של אבנית או מחלודה הגורמת להרס החלקים הפנימיים של הברז.

 

אחת הנקודות העיקריות שדרכן דולפים המים היא נקודת החיבור שבין צוואר הברז לבין גוף הברז. אם זהו מיקום הדליפה, סביר להניח שמקור התקלה הוא סגירה לא הרמטית של ציר הברז או גומיית איטום שחוקה.

 

אם מקור הדליפה הוא מהידית, ייתכן שהסיבה היא תקלה ברכיב הממוקם בתוך הידית. במקרה זה, מומלץ לא להסתפק בהחלפת גומיית האטם אלא בהחלפה של ראש הברז עצמו.

 

יש לכם ידיים טובות? כך תוכלו לתקן את התקלה בעצמכם

"לתיקון התקלה, יש לסגור תחילה את ברז המים הראשי שמוביל את המים לבית וכן את ברז הניל הקטן (ברז ההזנה) שמתחת לכיור", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים".

 

"אם מקור התקלה הוא בציר הברז, יש לשחרר את ההברגה שבין צוואר הברז לגוף הברז. לשם כך, יש להיעזר במפתח שוודי. לאחר מכן יש להחליף את גומיית האטם הממוקמת בתוך ציר ההברגה. חשוב לסגור בצורה הרמטית את הציר, כדי למנוע נזילת מים גם לאחר החלפת הגומייה. כדי לוודא שאתם רוכשים את הגומייה המתאימה, פשוט גשו לחנות לחומרי בניין כשבידיכם הגומייה הבלויה. מדובר ברכיב שעלותו נמוכה במיוחד (כ-3 שקל), ובתיקון פשוט יחסית שיכול לחסוך לכם עלות ביקור של אינסטלטור".

 

"אם מקור התקלה הוא בראש הברז שממוקם בידית, יש להוציא את ראש הברז מהידית, להחליף אותו ואת גומיית האטם ולהקפיד על סגירה הרמטית", מוסיפים במוקד.

 

  (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מעדיפים לקרוא לאינסטלטור?  

עד להגעתו סגרו את ברז ההזנה שמתחת לכיור, כדי למנוע טפטוף מיותר של המים. אם אינכם מוצאים את הברז, אפשרות זמנית שתמנע את רעש הטפטוף המציק עד להגעת האינסטלטור, היא לקשור חוט לראש הברז, דבר שיגרום למים להחליק על גבי החוט מבלי להשמיע את רעש הטפטוף.

 

דאגו לבדוק מראש מהי עלות התיקון. מוקד השירות: "לרוב, תיקון מסוג זה יסתכם בעלות של 250-350 שקל. קחו בחשבון שאם מדובר בברז ישן וחלוד, אין טעם להשקיע בתיקון הנזילה, אלא מוטב להשקיע את כספכם בהחלפת הברז הישן בברז חדש. זאת, משום שעלות החלפת ברז היא אותה עלות של תיקון שלו.

 

"ההבדל היחיד הוא עלות הברז החדש שתצטרכו לרכוש. מומלץ לרכוש ברז בגימור ניקל, אשר יהיה עמיד למשך תקופה ארוכה יותר. אם אתם רוכשים את הברז מהאינסטלטור, ודאו שמדובר במוצר של חברה מוכרת ודאגו לקבל תעודת אחריות המעניקה 5 שנות אחריות על המוצר. כמו כן, חשוב לוודא שאין החרגות ושהאחריות כוללת גם את עלות התיקון אם מקורו בהתקנה בלתי מקצועית".

 

מחפשים אינסטלטור? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים