שתף קטע נבחר

נבחרת הג'ודו: ההצלחה באבו דאבי, הפנים לטוקיו

רשימת המשתתפים באולימפיאדה תיקבע רק במאי 2020, אבל הקרב על הכרטיס היחיד בכל משקל כבר צובר תאוצה. מוקי ופלצ'יק זינקו בעקבות הזהב, כהן, נלסון לוי (57 ק"ג) ושמאילוב במצב טוב ובחלק מהמשקלים יש למאמנים "כאב ראש" חיובי. תמונת מצב

 

המשחקים האולימפיים בטוקיו ייצאו לדרך רק ביולי 2020, אבל המרדף של הספורטאים ברחבי העולם, וכמובן גם בישראל, אחרי הקריטריון שיעלה אותם על הטיסה ליפן נמצא כבר בעיצומו. נכון להיום, ישראל מחזיקה בשלושה כרטיסים לאולימפיאדה הקרובה, כולם הושגו בענף השייט במהלך אליפות העולם האחרונה שנערכה בדנמרק: שני כרטיסים בדגם הניל פרייד וכרטיס נוסף במפרשיות ה-470 לנשים (עבור צמד).

 


 

אחד הענפים המובילים של ישראל הוא כמובן הג'ודו, שאחראי על שתי המדליות בריו בזכותם של ירדן ג'רבי ואורי ששון. בג'ודו, בשונה משייט, חלוקת הכרטיסים למשחקים האולימפיים מתבצעת בשיטת הניקוד המצטבר והרשימה תיסגר רק במאי 2020.

 

ישחזר את ההישג גם בטוקיו? אורי ששון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
ישחזר את ההישג גם בטוקיו? אורי ששון(צילום: אורן אהרוני)

 

לפיכך, לג'ודוקות נותר עדיין זמן רב כדי להשיג ניקוד ולהיכלל בין 18 המדורגים הראשונים בכל משקל (ללא היפנים שנכנסים לתחרות אוטומטית). בנוסף, צריך לקחת בחשבון כי אירופה קיבלה 13 מקומות משוריינים לגברים ו-12 לנשים. אמנם עדיין מוקדם לחישובים, אבל לשם קבלת פרספקטיבה ראשונית: במידה והרשימה הייתה נסגרת כעת, לא פחות מתשעה ספורטאים היו עולים על המזרן בטוקיו - שניים יותר מאשר בריו.

 

אחת הסיבות לניקוד הגבוה יחסית של הישראלים ביחס לשלב הזה של ההכנות, היא ההתעקשות של יו"ר איגוד הג'ודו, משה פונטי, להתחרות בגראנד סלאם אבו דאבי – תחרות שנחשבת לאחת החשובות בסבב ובשל כך גם מעניקה ניקוד גבוה. את התוצאות ניתן לראות בדירוג העולמי והאולימפי המעודכן שפורסם הבוקר (רביעי).

 

שגיא מוקי פיטר פלצ'יק עם המדליה (צילום: אורן אהרוני)
שגיא מוקי ופיטר פלצ'יק עם מלדיות הזהב מאבו דאבי(צילום: אורן אהרוני)
 

שגיא מוקי (81 ק"ג) ריגש את המדינה עם מדליית זהב שלו שבזכותה התנגנה "התקווה" בפעם הראשונה בנסיכות. מעבר לכבוד הלאומי, מוקי זינק שבעה מקומות בדירוג העולמי וכיום מדורג תשיעי, ולא פחות חשוב מכך - במקום השלישי בדירוג האולימפי.

 

חברו לנבחרת, פיטר פלצ'יק, (עד 100 ק"ג) שזכה גם הוא בזהב, טיפס חמישה מקומות והתבסס במקום הרביעי בדירוג העולמי ובאולימפי. גם גילי כהן (48 ק"ג), תמנע נלסון לוי (57 ק"ג) וברוך שמאילוב (66 ק"ג), שזכו בארד טיפסו לצמרת הדירוג בזכות ההצלחה בטורניר.

 

גפן פרימו (צילום: EPA)
גפן פרימו. קרב משולש על הכרטיס לטוקיו(צילום: EPA)

 

בחלק מהמשקלים יש לראשי הנבחרת, המאמנים אורן סמדג'ה ושני הרשקו, "כאב ראש" חיובי: שני ישראלים או יותר שעומדים בקריטריון ומתחרים ביניהם על המקום בטוקיו. הדוגמה הכי הקיצונית לכך היא הקרב המשולש במשקל 52 ק"ג לנשים בין גפן פרימו (מדליית ארד באליפות אירופה), גילי כהן (ארד באבו דאבי) ובטינה טמלקובה.

 

לישראל חסרה בינתיים ספורטאית אחת במשקלים הכבדים, כדי להיכנס לתחרות הקבוצתית, שתתקיים לראשונה בטוקיו. במקביל ינסו בחודשים הקרובים להריץ את ירדן מאירסון (עד 70 ק"ג), עמרי קניון (עד 78 ק"ג), ורז הרשקו (מעל 78 ק"ג), במטרה לעשות היסטוריה נוספת בענף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים