שתף קטע נבחר

הונה עשרות רוכשי דירות – וייאסר: שש שנים וחצי בכלא וקנס של מיליונים לגיא מונסונגו

בית המשפט המחוזי בת"א גזר את העונש על גיא מונסונגו, שהונה עשרות רוכשי נדל"ן - זאת במסגרת הסדר טיעון. הוא ישלם פיצויים בסך שמונה מיליון ש"ח לקורבנותיו. פרקליטו של מונסונגו: "הוא לוקח אחריות והתנצל בפני המתלוננים. העונש משמעותי מאוד"

 

 

 

בית משפט המחוזי בתל אביב גזר היום (ה') שש שנות מאסר וחצי וקנס של מיליונים לגיא מונסונגו, שהונה עשרות רוכשי נדל"ן. מונסונגו ישלם שמונה מיליון ש"ח פיצויים לקורבנותיו וקנס בסך עשרת אלפים ש"ח, ללא דחייה של מועד התשלום. מונסונגו הורשע בבית משפט המחוזי בתל אביב בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות במספר רב של מקרים, הונאת נושים, הלבנת הון, אי גילוי נכסים ועוד עבירות רבות. סכום ההונאה עמד על כ-10 מיליון שקלים.

 

בכך אישר שופט בית הדין המחוזי בני שגיא את הסדר הטיעון שהציגו לו סנגורו של מונסונגו והפרקליטות. עו"ד גיל פרידמן, שייצג את מונסונגו מטעם הסנגוריה הציבורית, אמר כי "הלקוח שלי הביע צער בפני המתלוננים על עוגמת הנפש שגרם להם. אני מקווה שיוכל להשיג את הכסף ולפצות את המתלוננים. העונש הוא משמעותי מאוד".

 

מונסונגו בבית המשפט (צילום: רועי רובינשטיין)
מונסונגו בבית המשפט(צילום: רועי רובינשטיין)

 (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
(צילום: גלעד מורג)

 

בהחלטתו אמר השופט שגיא: "אין מדובר במעידה חד-פעמית, אלא בתוכנית מרמה שהצליחה. מעשים כגון אלו ראויים לגינוי ולענישה משמעותית, הגעתי למסקנה שהסדר הטיעון עומד במתחם ענישה". למונסוגו עצמו, שהביע חרטה במהלך הדיון, אמר: "יש לך הרבה על מה להצטער. אני מאוד מקווה שאתה תהיה חריג מבין עברייני המרמה ומקווה שתעמוד מאחורי מילותיך".

 

במהלך הדיון הבוקר אמרה עו"ד רחלי חזן פלדמן מהפרקליטות כי על אף הליך הגישור הממושך - ניסה הנאשם לכרסם באשמתו. בהתייחסה לגובה הקנס שעליו לשלם למדינה - אמרה: "למען ההגינות אנחנו נותנים לנאשם לבחור חלופה. אני חושבת שקנס חשוב, הנאשם לא החזיר כלום לקורבנות. לאור האמור אנחנו מבקשים את העונש בהסדר הטיעון ולצידו קנס".

 

"לוקח אחריות מלאה". גיא מונסונגו. ארכיון ()
"לוקח אחריות מלאה". גיא מונסונגו. ארכיון

מונסונגו: "לוקח אחריות מלאה, זלזלתי בלקוחות ובכסף שלהם"

בנוסף, ביקש פרקליטו של מונסונגו כי תשלום הפיצויים יחל כחצי שנה לאחר תום תקופת מאסרו וכי התשלום יחולק ל-12 פעימות. נציגת הפרקליטות טענה כי הסכמה לתנאים אלו לא ישרתו את תכלית העונש והשופט בני שגיא ביטל את הבקשה כלאחר יד.

 

במהלך הדיון ביקש מונסונגו את רשות הדיבור וניסה להכות על חטא. "בשיא הכנות - אני לוקח אחריות מלאה. אמרתי שהיו שותפים, אבל שום דבר לא היה קורה אם לא הייתי חלק מזה. יש לי תהליך החלמה ועד לא מזמן לא הבנתי מה קורה איתי. אני נמצא בתנאי מעצר באגף מאוד קשה ואני, כמו חמור, הקשבתי לכולם ואני אשם באלף אחוז. מחילה, אני יודע שאני יכול להחזיר את הכסף, אני רוצה לתקן את עצמי".

 

כל הלקוחות שקנו אצלי את העסקאות, קנו כי העברתי את האני מאמין שלי, בראייה אחורה הוא היה פגום, זלזלתי בהם ובכסף שלהם״. אמר ואז פנה אישית לשופט ודיבר על בנו, ״יש לי ילד בן שנה וחצי שראיתי פעם אחת ואין לי קשר אליו ואני אשם בזה. אני מאמין שאם אעשה טיפול ותיקון אתה לא תראה אותי פה יותר״.

    

באוקטובר 2017 הגישה עו"ד לילך שלום אישום נגד מונסונגו (ששמו גם חגי שטראוס), לאחר שהתלוננו נגדו 108 בני אדם. שם צוין כי בשנת 2015 החליט מונסונגו להרוויח כסף באמצעות מעשי מרמה בתחום הנדל"ן. הוא הגה תוכנית - למכור זכויות פרויקטים בנדל"ן שידע מראש כי לא ייצאו לפועל, בין אם בשל כך שאין לו זכות חוזית בפרויקטים, ובין אם בשל כך שמעולם לא הגיש בקשות להיתרי בנייה לעיריות.

 

 

המטרה: לקבל "דמי רצינות" מהרוכשים למטרות אישיות

מטרתו הייתה לקבל לידיו במרמה כמה שיותר "דמי רצינות" שגבה מלקוחות הרכישה. כל אחד מהם שילם לו כמה עשרות אלפי שקלים ולעתים אף מאות אלפים. מונסנגו השתמש בכסף למטרותיו האישיות.

 

הוא פעל לשווק כמה פרויקטים במסגרת תוכנית תמ"א או פינוי בינוי. הוא פרסם את הפרויקטים באינטרנט, בעיתונים ובמסרונים, ושכר משרדי פאר כדי לשוות אמינות ורצינות למעשיו. מונסונגו יצר מצגים כוזבים שונים - מצגות והדמיות של תכנון הדירות והבניינים, שלא היו מבוססות על דבר. הוא נעזר לשם כך בהדמיות מהאינטרנט או בתכנון דירות שביצעו מעצבים שאותם הציג כאדריכלים. כך יצר מצג כוזב של תכנון בשלב מתקדם של הפרויקטים השונים.

 

בנוסף, הכין מונסונגו הסכמי רכישה שנקראו "טופסי הרשמה" ובהם הוצגו מצגים כוזבים שונים. על מנת לחזק תדמיתו ואת הפרויקטים השונים, הוא ניצל את העובדה כי החל ביצירת קשר עם משרדי עורכי דין, חלקם גדולים וידועים, והציג בפני לקוחותיו מצגים כוזבים כאילו מלווים את העסקה עורכי דין מסוימים.

 

עו"ד גיל פרידמן (צילום: אלי גיטלמן) (צילום: אלי גיטלמן)
עו"ד גיל פרידמן(צילום: אלי גיטלמן)

בשל הכרזתו של מונסונגו פושט רגל, הוא פתח באמצעות "אנשי קש" שונים כמה חברות במטרה להסוות את היותו הבעלים בפועל של החברה ואת העובדה כי הוא נהנה מרווחיה. הוא נאשם בקבלת דבר במרמה, הלבנת הון בהיקף זהה ועבירות מס בהיקף של כ-15 מיליון שקל.

 

עורך דינו גיל פרידמן מסר בתגובה: "אנחנו מאד שמחים על ההסדר. תינתן לנו אפשרות להשיב את הכספים למתלוננים ועל כך אנחנו מברכים". התיק נוהל על ידי עורכת הדין רחלי חזן פלדמן מפרקליטות מחוז תל אביב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
גיא מונסונגו
צילום: גלעד מורג
מומלצים