שתף קטע נבחר

החל מהיום: ארבע קרנות פנסיה בדמי ניהול מוזלים

ארבע קרנות הפנסיה שנבחרו על ידי רשות שוק ההון – הלמן אלדובי, מיטב-דש, אלטשולר שחם ופסגות, יחלו היום לצרף לשורותיהן חוסכים בדמי ניהול מוזלים. בנוסף, יעניקו הנחה בדמי הניהול לפנסיונרים

ארבע קרנות הפנסיה המוזלות (קרנות ברירת מחדל) שנבחרו על ידי רשות שוק ההון יחלו היום (ה') לצרף לשורותיהן חוסכים, בדמי ניהול זולים במיוחד.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

קרנות הפנסיה גובות דמי ניהול הן מההפקדות – הסכום החודשי המנוכה מהשכר ומועבר לחיסכון, והן מסך החיסכון שנצבר בקרן. דמי הניהול המקסימאליים אותם ניתן לגבות עומדים על 6% מההפקדות ו-0.5% מהצבירה.

 

תעריפי דמי הניהול של החברות הנבחרות הם: 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהצבירה בקרן באלטשולר-שחם, 1.49% מההפקדות החודשיות ו-0.05% מהצבירה בהלמן אלדובי, 2.49% מההפקדות החודשיות ו-0.05% מהצבירה במיטב-דש ו- 1.68% מההפקדות החודשיות ו-0.0905% מהצבירה בקרן של פסגות.

 

לדמי הניהול השפעה דרמטית על סך החיסכון שייצבר במרוצת השנים עד הפרישה. כל הפחתה של אחוז בדמי הניהול מההפקדה או עשירית האחוז בדמי הניהול מהצבירה משמעותה תוספת של עשרות ואף מאות אלפי שקלים במרוצת השנים, כלומר הגדלת קצבת הפנסיה העתידית.

 

נזכיר כי הרקע למהלך היא המציאות בה מאות אלפי עובדים, שלא בחרו בקרן פנסיה ספציפית, מנותבים מידי שנה על ידי מעסיקיהם לקרנות פנסיה, חלקן בדמי ניהול גבוהים במיוחד שנוגסים עשרות אלפי שקלים בחיסכון במרוצת השנים.

 

במקרה בו עובד לא הודיע למעסיק לאן להעביר את ההפקדות החודשיות לפנסיה, המעביד הוא זה שבוחר עבורו את החיסכון. כאן קיימים לא מעט שיקולים מצד המעסיק או סוכן הביטוח ומנהל ההסדרים הפועלים מטעמו, שיעדיפו קרן מסוימת, שלא בהכרח טובה לעובד ועלולה לגבות דמי ניהול יקרים יותר מהעובד.

 

הליך בחירת הקרנות המוזלות הללו נועד לחייב את המעסיקים לנתב את כל אלו שלא הגדירו להיכן להפקיד את כספי ההפקדות הפנסיוניות – לקרנות המוזלות. בנוסף, המטרה היא לאפשר לציבור הרחב, שכירים ועצמאים, ובעיקר עובדים חלשים יותר ולא מאוגדים, שכבר יש להם קרן פנסיה אליה מפקיד המעסיק, להצטרף לקרנות.

 

למשך כמה זמן מובטחים דמי הניהול המוזלים הללו? דמי הניהול הנמוכים מובטחים לחוסך לתקופה של 10 שנים לפחות מיום הצטרפותו לקרן הפנסיה. ייתכן וחלק מהקרנות יחליטו להמשיך את ההנחה הזו גם אחרי 10 שנים, אולם לא חלה עליהן חובה כזו. ההצטרפות לקרנות הללו, בהתאם לקריטריונים שנקבעו, תתאפשר במשך 3 שנים, כלומר עד נובמבר 2022, אז יתבצע מכרז חדש על ידי רשות שוק ההון.

 

עוד יש לציין כי תינתן הנחה בדמי ניהול גם לעמיתים שיפרשו לגמלאות, כך שדמי הניהול שייגבו מהם לא יעלו על 0.3%. כיום הפורשים משלמים על קצבת הזקנה את דמי הניהול המקסימליים: 0.5%. ההנחה תינתן הן לחוסכים הקיימים בקרן ויפרשו עד נובמבר 2022 וכן לחוסכים בקרנות אחרות שיעברו לקרנות ברירת המחדל ערב פרישתם. המהלך יביא להגברת התחרות על פלח שוק זה, שסכום החיסכון שלו בשיאו ערב הפרישה לגמלאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מניות כסף שקל מטבע בורסה שוק ההון
צילום: shutterstock
מומלצים