שתף קטע נבחר

על רקע המגעים עם חמאס: הפגנות דלילות בגבול הרצועה

מאות פלסטינים הגיעו לגדר הגבול להפגנה השבועית שנערכה ללא מקרים חריגים. משלחת של המודיעין המצרי, המתווך בין ישראל לחמאס, נמצאה באחד ממוקדי ההפגנות ועקבה אחר יישום ההבנות. גורם מדיני בכיר: "אם ההסדרה ההומניטרית תיכשל - אנחנו ערוכים להפעיל הרבה מאוד כוח"

 

 

 

על רקע ההתקדמות בשיחות הרגיעה בין ישראל לחמאס, רק כמה מאות מפגינים הגיעו אתמול (שישי) להפגנות השבועיות בחמישה מוקדים שונים לאורך גבול רצועת עזה. מרבית המפגינים נמצאו בעומק השטח ולא התקרבו לגדר. כוחות הביטחון היו פרוסים לאורך הגבול ובמקרים חריגים המתפרעים הורחקו באמצעות גז מדמיע.

 

התפרעויות בגדר המערכת (צילום: רויטרס)
המפגינים מקפידים לשמור מרחק מהגבול(צילום: רויטרס)

התפרעויות בגדר המערכת (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

התפרעויות בגדר המערכת (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

לעומת ההפגנות בעבר, לא נרשמו ניסיונות פריצה של הגדר או הבערת צמיגים. מפגינים באחד המוקדים הסירו מכשול תלתלית שנמצא כ-100 מטר מהגבול. כמו כן, משעות הבוקר לא פרצו שריפות ביישובי העוטף כתוצאה מבלוני תבערה. אנשי המודיעין המצרי, שעוסק בתיווך בין הצדדים, הגיעו לאחד ממוקדי ההפגנות בצפון הרצועה כדי לבחון מקרוב את יישום ההבנות מיום חמישי על הפסקת האלימות.

 

גורם מדיני בכיר התייחס אתמול לעסקה הקטארית, שדוגלת בהעברת דלק לרצועה ומשכורות לפקידי הממשל בעזה בתמורה לרגיעה, ואמר כי "יש למצות את האפשרות להסדרת המצב ההומניטרי הנפיץ בעזה. אנחנו מצליחים לפתור אותו לפחות באופן זמני באמצעות ההסדרים הללו". הגורם הוסיף כי "זה היה קרוב מאוד לא להתבצע, ויכול להיות שגם זה ייכשל. אנחנו ערוכים לאפשרות השנייה. כלומר, אם זה מתפוצץ, אנחנו ערוכים להפעיל הרבה מאוד כוח".

 

הגורם הוסיף כי מי שאמון כרגע על העברת הכסף לרצועה זה הנשיא הפלסטיני אבו מאזן. "עדיף שאבו מאזן שיעביר את הכסף. כרגע יש נכונות קטארית לכך, וצריך לוודא שכספי המשכורות לא יגיעו לגורמי טרור, וגם זה כפוף לתוצאות מאמצי הרגיעה".

 

הנהגות חמאס והג'יהאד האיסלאמי נפגשו השבוע בלשכתו של איסמעיל הנייה כדי לדון ביוזמה המצרית להשגת הבנות רגיעה מול ישראל, וסיכמו כי צעדות השיבה השבועיות בסופי השבוע יימשכו ללא אלימות. גורם עזתי אמר ל-ynet כי הפלגים הפלסטינים הסכימו להקפיא את האלימות בהפגנות כדי לתת הזדמנות למאמצים המצריים לייצב הבנות רגיעה בין חמאס לישראל. הארגונים הוציאו הודעה משותפת שבה הוקירו את מאמצי מצרים,

קטאר והאו"ם להקל על המצור שהוטל על הרצועה, ובג'יהאד האיסלאמי הבהירו כי צעדות השיבה יימשכו "אבל בטקטיקה חדשה".

 

בשבוע שעבר דווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מעדיף שלפעולה צבאית ברצועה תהיה תכלית אמיתית. גורם מדיני בכיר אמר בתדרוך לעיתונאים כי "אפשר לכבוש את עזה ולהחליף את חמאס, אבל אין מתנדבים לקחת מאיתנו את עזה. אם היה למי לתת את עזה, אולי היינו כובשים אותה כבר מחדש".

 

הגורם המדיני הוסיף כי האופציה השנייה מלבד כיבוש הרצועה היא "מכות קשות על עזה ללא כיבוש הרצועה כדי להשיג שקט ארוך טווח". עם זאת, הגורם המדיני הדגיש כי למכה כזו תהיה תגובת נגד מעזה וגם אחרי המכה הזו ישראל תגיע בדיוק לאותה הנקודה שבה היא נמצאת היום.


פורסם לראשונה 02/11/2018 16:59

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גבול הרצועה, היום
צילום: רויטרס
מומלצים