שתף קטע נבחר

פנה פעמיים למיון, שוחרר - ומת

גבר בן 49 פנה פעמיים בתוך יומיים לבית החולים אסף הרופא לאחר שטיפול אנטיביוטי בכאב גרון לא עזר לו. הוא שוחרר בשתי הפעמים, ונפטר מאלח דם למחרת הפעם השנייה. אלמנתו וחמשת ילדיו תובעים מבית החולים מיליונים

תושב רמלה בן 49 פונה פעמיים תוך יומיים לבית החולים אסף הרופא שבצריפין, שוחרר ולמחרת נפטר מאלח דם.

 

בתביעה שהגישו בני משפחתו לבית המשפט המחוזי בלוד באמצעות עו"ד אופיר בן משה, מתואר כי הגבר פנה בחודש יוני האחרון למוקד לרפואת חירום בשל חולשה כללית. הבדיקה במוקד העלתה חשד לדלקת גרון והוא שוחרר עם המלצה ליטול אנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן.

 

שמונה ימים לאחר מכן הוא לא חש הטבה במצבו ופנה לבית החולים אסף הרופא. עם קבלתו לבית החולים נרשם: "מזה 5 ימים כאב בגרון, חולשה כללית, חום גבוה, התחיל מוקסיפן ללא שיפור".

 

בני משפחתו מלינים בתביעה כי הוא שוחרר מבלי שבוצעו לו בדיקת לחץ דם, קצב לב, רמת חמצן או ספירת דם והוא שוחרר עם המלצה ליטול אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין.

 

"שוחרר למרות ממצאים לאלח דם המחייב טיפול" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"שוחרר למרות ממצאים לאלח דם המחייב טיפול"(צילום: shutterstock)

 

למחרת בלילה פנה המנוח פעם שנייה למיון באסף הרופא. הבדיקות שבוצעו לו בביקור השני, כך טוענים בני משפחתו, העלו ממצאים על אלח דם פעיל המחייב טיפול מיידי.

 

"חרף ממצאים אלה המנוח שוחרר בשעה 2:15 על ידי רופא מתמחה וזאת בניגוד גמור לחוזר מנהל הרפואה שעניינו ביקורים חוזרים במחלקה לרפואה דחופה, המחייב שחרור רק באישור רופא מומחה בכיר של המרכז או רופא יועץ מומחה בכיר בתחום הרלוונטי", נכתב בתביעה.

 

למחרת בבוקר הוזעקה ניידת מגן דוד אדום לביתו של הגבר לאחר שבני משפחתו הבחינו כי הוא מבולבל וחיוור. בבית החולים הוא הוכנס באופן מיידי לחדר הלם והחל לקבל טיפול אנטיביוטי נרחב.

 

בתביעה נטען כי רק בשלב זה ביצעו הרופאים אנמנזה לחולה והבינו כי הוא נחשף לבעלי חיים ושינו את הטיפול האנטיביוטי, אך המטופל נפטר, למרבה הצער, למחרת.

 

"אשפוזו היה מונע את התוצאה המצערת". ביה"ח אסף הרופא (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
"אשפוזו היה מונע את התוצאה המצערת". ביה"ח אסף הרופא(צילום: שאול גולן)

 

בחוות דעת של מומחה לרפואה דחופה שצורפה לתביעה כותב המומחה כי על צוות בית החולים היה לקחת אנמנזה מהחולה עוד בביקורו הראשון. "אנמנזה זו צריכה לכלול מידע מפורט לגבי היסטוריה וגורמי סיכון ובין השאר חשיפה לחיות מחמד, בעלי חיים אחרים וטיולים בטבע אשר יכולים לחשוף את החולה לעקיצת קרציות", מתואר בתביעה שהגיש עו"ד בן משה.

 

המומחה מוסיף ומפרט כי "למהירות בה מגיעים להערכת מצב נכונה בדבר חומר המחלה והתחלתו של הטיפול המתאים השפעה מכרעת על מהלך המחלה, הסיבוכים, סיכויי ההחלמה והתמותה". בהמשך חוות הדעת קובע המומחה כי "אשפוזו המיידי של החולה בפנייתו השנייה לחדר מיון וטיפול מתאים היו מונעים בסבירות גבוהה מאוד את התוצאה המצערת".

 

המנוח, כך על פי התביעה, הותיר אלמנה וחמישה ילדים. "כך באמצע החיים מצאה עצמה התובעת לבדה כשהיא נדרשת לגדל את ילדיה לבדה", מתואר.

 

התובעים דורשים לפצותם בסכום של יותר מ-2.5 מיליוני שקלים.

 

מבית החולים אסף הרופא נמסר בתגובה: "כתב התביעה טרם הוגש למרכז הרפואי שמיר, ומשכך איננו יכולים להתייחס אליו בעת הזו באופן ענייני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
מיון בי"ח אסף הרופא
צילום: בני דויטש
עו"ד אופיר בן משה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים