שתף קטע נבחר

סערה במשפט הגננת והסייעות הנאשמות בתקיפה: "ילדינו נכנסו לשערי הגיהינום"

שלושה ימים אחרי שגננת ושתי סייעות מהפעוטון "הקטנטנים של יעל" הואשמו בתקיפה, נערך דיון בתנאי שחרורן. הורים רבים הגיעו לדיון והופתעו לגלות כי הנאשמות נעדרו ממנו: "הן ישלמו על מה שעשו". סנגורה של אחת הנאשמות טען: "הגננות חששו להגיע כי בפעם הקודמת הן קיבלו מכות"

 

 

 

דיון סוער נערך הבוקר (יום א') בבית משפט השלום בתל אביב בתנאי שחרורן של עובדות הפעוטון "הקטנטנים של יעל" ברמת גן, שמואשמות, כל אחת לפי חלקה, בתקיפת פעוטות. הורים רבים לילדי הפעוטון הגיעו לדיון, וחלקם התנצחו עם סנגוריהן של הנאשמות שלא נכחו בבית המשפט.

 

הדיון נערך שלושה ימים אחרי שהפרקליטות הגישה כתב אישום נגד הגננת סיגל אלקיים-וייס והסייעות אולגה מירושקין וקרן כהן-קריף בגין תקיפת פעוטות. מנהלת הגן יעל סבתו הואשמה בהפרת חובת דיווח.

בית משפט השלום תל אביב (צילום: יריב כץ)
הורי הפעוטות בבית המשפט, הבוקר(צילום: יריב כץ)

בתחילת הדיון החליט שופט המעצרים רועי פרי להעביר את התיק לשופט אחר מכיוון שיש לו היכרות מוקדמת עם אמו של אחד הפעוטות, שהיא עדת תביעה. בשל כך הועבר התיק לשופט עלא מסארווה.

 

בין ההורים, שחלקם פרצו בבכי בבית המשפט, הייתה גם האם שחשפה את הפרשה. לאחר הדיון היא סיפרה ל-ynet על תחושותיה בעקבות היעדרות הנאשמות מהדיון: "אני סוחבת איתי תחושות קשות בבטן, ולכן ציפיתי שמי שהעז ונטל לידיו את הזכות לפגוע בדבר הכי יקר לי בעולם - שיבוא ויביט לי בעיניים ויסתכל עליי לאחר מעשה. אבל לא זכיתי לזה, כי כל ארבע הנאשמות החליטו שלא להגיע ולהראות את פניהן".

 

היא אמרה עוד כי "חשוב לי לומר שאם אני ובעלי לא היינו הולכים ומתלוננים ופועלים לפי תחושות הבטן שלנו היה פה סיכוי גדול למקרה נוסף כמו זה של יסמין וינטה ז"ל (הפעוטה שנמצאה מתה בפעוטון בפתח תקווה. ג"מ). הדברים באישום כל כך קשים, אני מודה לבורא עולם ששמר על הילדים. לא היינו שם כשהם זעקו את נשמתם ולא היינו שם לעזור להם".

 

חושפת הפרשה הוסיפה: "הפצע נפתח מחדש עם הגשת כתב האישום. הילדים מטופלים, הקטן עבר למסגרת חדשה וגם שם אנחנו עם היד על הדופק. הצמדנו לו הדרכה, גם אני דיברתי עם גורם מקצועי כי זה משהו שאי אפשר להכיל. חשוב לנו לומר להורים לילדים: אם יש תחושת בטן של אימא - אין עוררין עליה. אם חל שינוי בהתנהגות, אם ילד בוכה פתאום, אל תפחדו ולכו לבדוק. במקרה שלנו הדלת של הגן נסגרה עם חיוך, אבל הסתבר שהם נכנסו לשערי הגיהינום".

 

הורה אחר התייחס בדבריו למנהלת הגן סבתו, שמואשמת כאמור בהפרת חובת דיווח: "אנחנו יודעים שאת אשמה, ידעת טוב מאוד מזה ובחרת להעלים עין, זה לא יעבור לך בשתיקה. כולנו נרדוף אותך, לא תצאי כאילו שום דבר לא קרה. אין לנו לילות ולא ימים, והגננות ישלמו על זה".

סימני האלימות שאיתם חזר הילד מהגן ()

סימני האלימות שאיתם חזר הילד מהגן ()

גן הילדים
( )

עורך הדין נס בן נתן ועורך הדין נבון קצב מייצגים את משפחות הפעוטות שנתקפו על ידי גננות וסייעות (צילום: מתן טורקיה, דנה קופל )
עורכי הדין נס בן נתן ונבון קצב(צילום: מתן טורקיה, דנה קופל )

 

עו"ד שמשון וייס (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
עו"ד שמשון וייס(צילום: מוטי קמחי)

 

עו"ד נבון קצב, שמייצג את אחת המשפחות, אמר: "אם ההורים לא היו חושפים את הפרשה זה יכול היה להסתיים באסון נוסף. ללא מצלמות בגן לא היה כתב אישום. אני קורא למחוקק להעביר את חוק המצלמות, חייבים להתקין מצלמות בגני ילדים".

 

עו"ד נס בן נתן, שמייצג את אחת הנאשמות עם עו"ד שני מורן, אמר לשופט: "הגננות חוששות להגיע כי בפעם הקודמת כשבאו הן קיבלו מכות". בשלב זה הגיבו כמה הורים לטענת הסנגור ואמרו: "ממש לא!" עו"ד שמשון וייס, שמייצג נאשמת נוספת, אמר: "רף החשדות נמוך. למרשתי יוחסו כמה מקרים בסופו של יום".

 

עו"ד שמשון וייס, שמייצג נאשמת אחרת, אמר: "כתב האישום מנוסח באופן מוגזם, מנופח ולא תואם את המציאות בעליל. בפוע,  כאשר בוחנים את חומר החקירה, לא מדובר בהתנהגות פלילית, להפך, מרשתי הפגינה יחס חם ואוהב כלפי הילדים. לצערי הפרקליטות נכנעת ללחץ של גורמים מסיתים ובעלי עניין והיום במהלך הדיון יצא המרצע מן השק".

 

עו"ד שרון נהרי, שמייצג את מנהלת הגן סבתו, מסר כי הפרקליטות לא ביקשה תנאים מגבילים למרשתו. לדבריו, "נכון עשתה הפרקליטות שקיבלה את החלק העיקרי בטענות מרשתי בשימוע שנערך ובכך לא נכללה על הבקשה בבית המשפט".

 

בתום הדיון נקבע כי התנאים המגבילים של שתיים מהנאשמות יוארכו וכי הן לא יוכלו לעבוד בתחום הטיפול בילדים. דיון בנוגע לשתי הנאשמות הנוספות ייערך במועד אחר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
הורי הפעוטות בבית המשפט
צילום: יריב כץ
מומלצים