שתף קטע נבחר

מידע רגיש התגלגל לעבריין: 13 חודשי מאסר לשוטר לשעבר בלהב 433

גלעד גרנביץ', רכז מודיעין לשעבר ביחידת העילית, מסר לאזרח מידע רגיש שהועבר בהמשך לאלי מוסלי. סעיף השוחד הוסר מכתב האישום המתוקן. על השוטר לשעבר נגזרו 13 חודשי מאסר, אך הוא שוחרר מפני שכבר ישב במעצר תקופה דומה. "אני ניצחתי", אמר גרנביץ' ל-ynet בתום הדיון

 

בית המשפט המחוזי בלוד גזר הבוקר (יום ב') 13 חודשי מאסר על גלעד גרנביץ', שוטר לשעבר בן 46 מרמת גן. במהלך עבודתו בתפקיד רגיש ביחידת להב 433, העביר גרנביץ' משטרתי מסווג לאזרח, שהועבר בהמשך לגורמים עברייניים ובכללם אלי מוסלי. עם זאת, מכיוון שגרנביץ' כבר ישב במעצר במשך 13 חודשים, הוא סיים לרצות את עונשו.

 

השוטר לשעבר הורשע בהסדר טיעון שנחתם עם המחלקה לחקירות שוטרים בפרקליטות המדינה בעבירות של קשירת קשר לפשע, פגיעה בפרטיות, שימוש לרעה בכוח המשטרה ועוד. האישום המקורי, שייחס לו סעיף חמור בהרבה (שוחד), הוסר מכתב האישום המתוקן.

 

בתום הדיון אמר גרנביץ' ל-ynet: "אני ניצחתי שהורידו את האישום על שוחד. זה היה אישום שייחס לי תחילה בגידה - מכירת מקורות. אני אמכור מקורות? כל איש מודיעין יכול היה למצוא את עצמו במצב כמו שאני נקלעתי אליו. אני לא כועס על המשטרה ואף אחד, רק עליי".

הקראת גזר דין לגלעד גרנביץ' (צילום: גלעד מורג)
השוטר לשעבר גרנביץ' בבית המשפט(צילום: גלעד מורג)

גרנביץ', שהיה רכז מודיעין ביחידת המטענים בלהב 433, נחשף מתוקף תפקידו למאגרי מידע, כולל כאלה המסווגים "סודי ביותר". במהלך השנים 2013-2014 הוא ניהל קשר חברות קרוב עם אזרח, ובשלב מסוים קבעו השניים כי השוטר ימסור לחברו מידע משטרתי רגיש. בהתאם לכך, האזרח יוכל לסייע לשוטר באמצעות קבלת ידיעות, איתור וגיוס אנשים כמקורות מודיעין וסיוע בהפעלתם.

 

לפי כתב האישום, הנאשם "עצם את עיניו" בפני האפשרות שחברו האזרח ישתמש במידע המסווג ובמעמדו של הנאשם כשוטר לצרכיו האישיים. השוטר סיפר לחבר כי בעבר ניסה לגייס אדם ש"הועסק" באותה העת אצל העבריין מוסלי כמקור משטרתי. החבר גלגל את המידע הלאה וביקש תמורתו 100 אלף דולר. הוא יצר קשר עם חוקר פרטי ששימש כמתווך, וזה פנה למקורב למוסלי. בסופו של דבר עבר המידע לעבריין.   

 

"ניצל את נגישותו למאגרי מידע רגישים"

בהחלטתה היום ציינה השופטת ורדה מרוז כי "הנאשם ניצל באורח בלתי ראוי בלשון המעטה, את מעמדו הבכיר ונגישותו למאגרי מידע רגישים ומסווגים. הנאשם לא השכיל להציב גבולות בין תפקידיו לקשריו האישים. אין להתעלם מהפיחות הניכר בחומרת העבירות בהן הורשע. איני רואה עין בעין את החומרה שייחס הסנגור לתביעה בהתנהלותה".

 

עו"ד הלה אדלמן ועו"ד מיכל פרייסמן, התובעות ממח"ש, מסרו כי "טענו שיש לראות בחומרה את מעשיו של השוטר אשר ניצל את תפקידו וסמכויותיו על מנת להעביר מידע משטרתי מסווג ורגיש לחברו, באופן שעשוי היה לגרום לפגיעה בפרטיותם של אזרחים חפים מפשע ואף עלול היה לגרום לפגיעה בשלומם ובביטחונם. הפרקליטות תלמד את גזר הדין ותשקול צעדיה".

 

עו"ד קובי סודרי, סנגורו של הנאשם, אמר: "הסיפור נפתח ברעש תקשורתי גדול מאוד תוך הצגת הנאשם כאחד העבריינים הקשים ביותר שהיו במשטרה. הצלחנו להוכיח כי ההאשמות המקוריות נגדו היו שקריות ומופרזות - פרי מהלך של מרמה והונאה שנעשה כלפיו על ידי אדם שהיה מקור מודיעיני שלו. מח"ש גרמה עוול כבד מאוד לנאשם באמצעות ראיות שהסתירה ורק בהתעקשות הצלחנו לגלות את אותן ראיות שגרמו לשינוי התמונה".

 

האזרח נידון בעבר ל-17 חודשי מאסר. מוסלי הורשע בפגיעה בפרטיות תוך שימוש בחומר שהוגש בעבירה, ונידון למאסר על תנאי וקנס בסך 25 אלף שקלים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלעד מורג
השוטר לשעבר גרנביץ'
צילום: גלעד מורג
מומלצים