שתף קטע נבחר

פייסבוק: לא עשינו מספיק כדי למנוע אלימות במיאנמר

הרשת החברתית מודה בכישלון בניסיון לטפל בכמות פוסטי השנאה וההסתה שהובילו ומובילים למקרי אלימות רבים במיאנמר. כ-100 מומחי שפה גויסו על מנת לטפל בבעיה

אלימות מילולית מובילה לאלימות פיזית - מדובר בנוסחה פשוטה שאותה אנחנו לומדים מהיום שבו התחלנו לדבר. מי שמהווה כיום את הפלטפורמה הגדולה ביותר שמאפשרת לכל דיכפין להביע את דעתו, חברת פייסבוק, נאלצת להילחם מדי יום באלפי ואולי עשרות אלפי פוסטים שמביעים שנאה ומסיתים לאלימות.

 

מארק צוקרברג (צילום: AFP)
מנסים להלחם בהסתה: פייסבוק(צילום: AFP)

 

אם חשבנו שהסתה נגד ישראלים ויהודים היא הבעיה המרכזית של פייסבוק לאחרונה, מסתבר שבמיאנמר (בורמה לשעבר) הבעיה קשה הרבה יותר ולפי דו"חות של ארגוני זכויות אדם, הפלטפורמה הפופולרית מהווה כר פורה להסתה לאלימות, מה שמקבל ביטוי ממשי במקרי אלימות רבים שהובילו אף למקרי מוות.

 

מדינה מוכת אלימות: מיאנמר (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מדינה מוכת אלימות: מיאנמר(צילום: EPA)

 

דו"ח שפרסם BSR, ארגון לאחריות חברתית, קבע כי ההסתה ברשת החברתית הייתה בשיעורים גבוהים במיוחד בשנה האחרונה ושבפועל, פייסבוק לא עשתה מספיק על מנת לזהות ולמנוע מראש את פרסומם של אותם פוסטים. "הדו"ח מסיק שבשנה החולפת לא עשינו מספיק על מנת למנוע מהפלטפורמה שלנו לשמש כצינור להפצת שנאה ועידוד אלימות. אנחנו מסכימים שאנחנו יכולים וצריכים לעשות יותר", נמסר מפייסבוק.

 

ארגון BSR גם הזהיר את פייסבוק כי יש לשים לב ביתר שאת לנושא הרגיש לקראת הבחירות הכלליות שאמורות להתקיים במיאנמר בשנת 2020, במיוחד לאור העובדה שגם פלטפורמת המסרים המידיים וואטסאפ תופסת תאוצה רבה במדינה.

 

ברשת החברתית אמרו כי בתקופה האחרונה גויסו כ-100 מומחי שפה מיוחדים ששולטים בניבים ובדיאלקטים השונים שיש במיאנמר על מנת לכסות כמה שיותר פוסטים שמגיעים משם ולקוות לשיעורי הצלחה גבוהים יותר בניסיון למנוע מפוסטים בעייתיים להתפרסם. בנוסף, הם גם הגבירו את הכלים האוטומטיים שמשמשים אותם לאותה מטרה בדיוק. לפייסבוק יש כיום כ-20 מיליון משתמשים במיאנמר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים