שתף קטע נבחר

 

שמרון: "מאמין שפרשת הצוללות תיגמר בלא כלום, לא עברתי שום עבירה"

אחרי שהמשטרה גיבשה המלצה להעמיד מקורבו של נתניהו לדין בפרשת הצוללות, אומר עו"ד דוד שמרון: "להערכתי ולאור היכרות עם העניין, בסופו של דבר התיק הזה ייסגר בלא כלום בידי הפרקליטות"

 

 

 

"עוד לא קראתי את מה שהפיצו לתקשורת. לא יודע באופן מפורט מה הם אומרים, אבל אני יכול לנחש. מאמין שפרשת הצוללות תיגמר בלא כלום, לא עברתי שום עבירה". כך אמר היום (ה') ל-ynet עו"ד דוד שמרון, אחרי שהמשטרה גיבשה המלצה להעמיד אותו לדין בפרשת הצוללות. ההקלטה - בפתח הכתבה.

 

"אני לא שמח, אבל גם לא מודאג", הוסיף שמרון.  "בסופו של דבר מי שמחליט זו לא המשטרה אלא הפרקליטות. היות שלא עברתי שום עבירה, להערכתי ולאור היכרות עם העניין בכללותו ואת פרטיו, בסופו של דבר התיק הזה ייסגר בלא כלום בידי הפרקליטות. אשרי האדם שמפחד תמיד. אני לא רוצה להישמע שחצן אבל בהכרותי את הדברים באופן די יסודי, אני מאמין שאין בדבר הזה כלום. אבל אני אומר את זה בזהירות - לא קראתי מה המשטרה כתבה.

 

"קצין המשטרה שהתקשר אליי אמר לי: 'תיווך לשוחד, קבלת דבר במרמה והלבנת הון'. אני אומר לך שלא עברתי לא את זה, לא את זה ולא את זה, ולכן לפי הערכתי הדבר הזה לא יחזיק מים. אני אומר את זה בביטחון ובזהירות כרגע".

 

החשדות: ניגוד עניינים מובהק וחמור

תיק 3000" עוסק בחשדות למסכת עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות נוספות, שכללה עובדי ציבור, גורמים עסקיים ונושאי משרה בכירים בשנים 2017-2009 במטרה לקדם אינטרסים עסקיים הנוגעים לרכש צוללות וכלי שיט עבור מדינת ישראל מהתאגיד הגרמני "טיסנקרופ". ביולי 2017 נחתם הסכם עד מדינה עם החשוד מיקי גנור, ששימש בתקופה הרלוונטית נציג "טיסנקרופ" בישראל. בהסכם נקבע כי גנור יועמד לדין ויורשע בגין עבירות מס, ירצה 12 חודשי מאסר, וישלם קנס בסך 10 מיליון שקל, ובמקביל ישתף פעולה עם המדינה.

פרשת ה צוללות ()
פרשת ה צוללות
 

על פי ממצאי החקירה, במהלך השנים סיפק התאגיד הגרמני "טיסנקרופ" למדינת ישראל חמש צוללות אשר נמצאות בשירות פעיל. עד 2009 שימש תא"ל (מיל') שייקה ברקת נציג התאגיד מול מדינת ישראל. במהלך 2009 הוא הוחלף במפתיע ברקת בגנור. המשטרה סבורה שלאלוף מרום ולמשנה לראש המל"ל דאז בר יוסף הייתה מעורבות משמעותית בהחלפה מתוך ציפייה לכאורה לקבלת מגנור תמורה בהמשך.

 

עו"ד שמרון (צילום: אלכס קולומויסקי, EPA) (צילום: אלכס קולומויסקי, EPA)
עו"ד שמרון(צילום: אלכס קולומויסקי, EPA)

בתקופה שבה שימש גנור נציג התאגיד - בין 2009 ל-2017 - הושלמה עסקת רכש כלי שיט מהתאגיד בשווי של מאות מיליוני אירו, והתקיימו מגעים לרכישת כלי שייט נוספים בשווי כספי רב עוד יותר. לאורך החקירה עלו חשדות ששורה של עובדי ציבור ונושאי משרה בכירים לקחו או דרשו טובות הנאה מגנור, "בין במישרין ובין באמצעות מתווכים; בין בתשלומי שוחד במזומן ובשיקים ובין בכסות של חוזי ייעוץ פיקטיביים; בין בעבור ביצוע פעולה הקשורה בתפקידם ובין על מנת להניע עובדי ציבור אחרים; בין בהקשר לעסקאות הצוללות וכלי השיט שנרקמו בין תאגיד טיסנקרופ לבין מדינת ישראל כמפורט לעיל ובין בהקשר למיזמים עסקיים אחרים, עכשוויים ועתידיים, אשר קרמו עור וגידים בארץ ובחו"ל בשותפות עם גנור – וכל זאת תוך הימצאותם בניגודי עניינים מובהקים וחמורים בין תפקידם והאינטרס הציבורי עליו הופקדו ובין קידום ענייניהם העסקיים והפרטיים".

 

שכר הצלחה בסך 270 אלף שקל

בהודעה של המשטרה הבוקר נמסר כי ישנה תשתית ראייתית להגשת כתבי אישום נגד שישה מעורבים: מקורבו של ראש הממשלה עו"ד דוד שמרון, סגן ראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף, מפקד חיל הים לשעבר אליעזר "צ'ייני" מרום; השר לשעבר ויו"ר קרן היסוד מודי זנדברג; ראש הסגל לשעבר של ראש הממשלה ומזכיר חברת קצא"א דוד שרן, ותא"ל (במיל') שייקה ברוש. לא נמצאה תשתית נגד מקורב אחר של נתניהו, עו"ד יצחק מולכו.

 

על פי הודעת המשטרה, עו"ד דוד שמרון - שותפו של עו"ד יצחק מולכו במשרד עורכי דין, קרוב משפחתו של ראש הממשלה ועורך הדין הפרטי של ראש הממשלה נתניהו ורעייתו - חשוד שפעל בשליחותו של מיקי גנור על מנת לקדם את עסקת ספינות המגן בין ישראל לתאגיד טיסנקרופ, תוך שהוא עושה שימוש במשתמע במעמדו ובקרבתו לנתניהו, אל מול גורמי ממשל ועובדי ציבור מולם פעל – ובהם יועמ"שים במשרד הביטחון, מנהלת הרשות לשת"פ תעשייתי והשקעות זרות במשרד הכלכלה ושותפו למשרד עו"ד מולכו, בהקשר לתפקידו הציבורי כיועצו ושליחו המיוחד של רה"מ בעניינים מדיניים – וכל זאת מבלי שדיווח על כך ליועמ"שית משרד רה"מ ובניגוד למוטל עליו מכוח הסדר ניגוד העניינים החל על משרד עוה"ד. בתמורה לפעילותו כאמור בשליחותו של גנור, קיבל עו"ד שמרון על פי החשד מגנור תשלומים שהוגדרו כ"שכר הצלחה" במספר פעימות ובסכום המצטבר לכדי כ-270 אלף שקל, כאשר תשלומים אלה ניתנו הלכה למעשה עבור "פתיחת הדלתות" והשפעה על עובדי הציבור למען קידום ענייניו של גנור בעסקה לרכישת כלי השייט, ועל כן מעשיו עלו לכאורה לכלל "תיווך לשוחד".

 

בנוסף, על פי החשד פעל עו"ד שמרון בשליחותו של גנור לקידום עסקת השקעת כספי קרן גרמניה-ישראל למדעים בסך 100 מיליון דולר בבנק "קרדיט סוויס" השווייצרי, בכך שנכנס בנעליו של גנור כמתווך פיקטיבי על מנת להסוות את מעורבותו של גנור בעסקה לאור ניגוד עניינים שחל בינו לבין יו"ר הקרן, עתליה רוזנבאום, תוך שעו"ד שמרון מציג מצג שווא בפני גורמים בנקאיים בארץ ובחו"ל אודות מעורבותו האמיתית בעסקת ההשקעה. בתמורה לכך, על פי החשד – קיבל עו"ד שמרון במרמה עמלת תיווך בשיעור 20% מכספי ההשקעה, אותה העביר לגנור (בקיזוז 20% שכ"ט), וזאת כנגד הנפקת חשבוניות פיקטיביות עבור שירותי "ייעוץ" שלכאורה גנור סיפק למשרד עוה"ד. 

 

מהמשטרה נמסר כי נגד עו"ד שמרון נתגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של תיווך בשוחד ("שוחד הנעה") בכל הנוגע למערכת יחסיו עם גנור, ועבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והלבנת הון בהקשר למעורבותו בפרשת "קרדיט סוויס".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
עו"ד דוד שמרון
צילום: יאיר שגיא
מומלצים