שתף קטע נבחר

החשיבות של מתן מטלות מקצועיות למועמדים לעבודה

מטלות ומבחנים שניתנים כחלק מתהליכי גיוס הפכו לדבר נפוץ ומתבקש בתחומים רבים, ולדרך שבה הם מנוהלים יש השפעה ישירה על תדמית הארגון ועל חוויית המועמד. איך ארגונים יעשו זאת בצורה נכונה? מדריך

בשיתוף Alljobs

 

יותר ויותר מעסיקים מבינים: חווית מועמד היא אלמנט חשוב שמשפיע על הגיוס, על תדמית הארגון ואפילו על הביצועים ועל שורת הרווח שלו. מועמד שעובר תהליך גיוס שבו התייחסו אליו בכבוד ובהקשבה, יזכור כך את הארגון וידבר עליו טובות - גם אם לא יתקבל. אותו מועמד הופך לסוכן השיווק של הארגון.

 

המגייס אולי לא יזכור אותו - אבל המועמד יזכור היטב את המגייס. לעומת זאת, כשהמועמד יעבור חוויית גיוס קשה ומסורבלת, הוא ירגיש שמזלזלים בו. ובעידן המדיה החברתית, למוניטין רע יש נטייה לפרוש כנפיים ולהפוך לוויראלי תוך דקות.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

חלק מתהליכי הגיוס של היום הוא ביצוע של מטלות ומבחנים, שנועדו לבדוק את רמת המקצועיות וההתאמה של המועמד לתפקיד. אבל מדובר בחלק רגיש במיוחד, כי בניגוד לראיון טלפוני או פרונטאלי - מטלות עדיין יכולות להיתפס בעיני מחפשי העבודה כ"אקסטרה" או כצעד פחות הכרחי בשרשרת הגיוס.

 

זו אמנם בתופעה שכבר מתקבלת בהבנה אצל חלק גדול מהם, אבל ברגע שהיא נעשית בצורה לא נכונה ולא מידתית – היא עלולה לייצר אנטגוניזם גדול ולהשפיע לרעה על החוויה שלהם, וחבל. וזה טבעי, כיוון שבעיניים של המועמד הוא משקיע פה מזמנו הפנוי ומהאנרגיה שלו – עבור תפקיד שעדיין לא שלו, ועבור ארגון שהוא אפילו לא חלק ממנו. כך שאפשר בהחלט להבין גם את הצד שלו.

 

המטרה: בחינת המקצועיות של המועמד – ועוד כמה בונוסים על הדרך

המטרה של מתן מטלות למועמד ברורה: עבור הרבה מאוד תפקידים, לא ניתן להסתפק בראיון עבודה בלבד כדי לבדוק התאמה. רמת מקצועיות בתחומים כמו ניהול מוצר, כתיבת תוכן, פיתוח עסקי ועוד - ניתן לאמוד באמת רק בשטח, והדבר הכי קרוב לשטח בתהליכי גיוס הוא, איך לא, מטלה מקצועית.

 

ועל כן, המטרה של המטלות, בראש ובראשונה, היא לבדוק באופן מעמיק את רמת המקצועיות של המועמד ולשקף את הכישורים והיכולות שלו. אבל על הדרך, אפשר להרוויח בעזרתה עוד כמה וכמה יתרונות. למשל: להכיר קצת את תכונות האופי של האדם שמולכם ולדעת עד כמה הוא מתקרב לפרופיל שאתם מחפשים ולהתאמה שלו לתרבות הארגונית שלכם.

 

לפי הגישה שלו למטלה ומידת ההשקעה שלו, תוכלו לראות את מידת המוטיבציה שיש לו, והרצון שלו להתקבל לתפקיד ולהצליח בו. ומעצם החשיבות של ביצוע מטלה כחלק מתהליך הגיוס, תרוויחו את העלאת תחושת הערך והיוקרה של התפקיד המדובר, כזה שיש להשקיע בו קצת מעבר לתשובות ייצוגיות ונכונות בראיון העבודה.

 

אז אם כבר החלטתם שמתן מטלה למועמד הכרחית בגיוס הספציפי הזה, רשמו לפניכם את כל המטרות שלה, וזכרו שהאופן שבו תנהלו אותה ישפיע ישירות גם על חוויית המועמד ועל תדמית הארגון שלכם.

 

כמה עקרונות שיעזרו לכם לעשות זאת בצורה הטובה ביותר

 

שמרו על מידתיות: בין אם זו מטלה המתבצעת בבית ובין אם בארגון עצמו, חשוב שהיא לא תגזול מהמועמד כמות שעות בלתי הגיונית. השקעה מוגזמת במשהו לא נודע - תגרום למועמד להרגיש תסכול, כך שהוא יבצע אותה בחוסר מוטיבציה, או לא יבצע אותה בכלל. כך או כך – תישאר לו חוויה לא טובה, ואתם לא תרוויחו מזה כלום. משימות בסדר גודל של שעות ספורות הן משימות הגיוניות, שההיקף שלהן יכול בהחלט לענות על הצרכים המקצועיים שאתם מבקשים לבדוק – כל עוד המטלה נכתבה בצורה נכונה וממוקדת.

 

שימו לב שהמטלה מחוברת לפעילות המקצועית: חלק גדול ממחפשי העבודה כבר יודע לקבל בהבנה את המטלה כחלק לגיטימי מהגשת המועמדות לתפקידים מסוימים. הבעייתיות יכולה לצוץ ברגע שיתברר למועמד שאין קשר בין התפקיד לבין תוכן המטלה, בין אם היא כללית מדי ובין אם היא לא מתחברת באופן מובהק לתחום. התוצאה הצפויה היא הנורה האדומה שתידלק אצלו, והוא יחשוש לגבי התאמתו לתפקיד וכמובן לגבי היעילות של המטלה, ויתהה האם באמת כדאי לו להשקיע בה.

 

העניקו למועמד ליווי והסבר לרציונל המטלה: כדי לתת למועמדים תחושת ביטחון ומוטיבציה להשקיע במטלה, חשוב לתווך אותה בצורה נכונה: לתת הוראות מפורטות ודרישות בסיסיות לביצוע, להסביר מהו הרציונל של המטלה ומה עומד מאחוריה, ולציין שכל המועמדים בשלב זה של התהליך מתבקשים לבצע אותה. ולא פחות חשוב, לשמור על שקיפות לגבי דד ליין להגשה, ולהתחייב למתן תשובה חיובית או שלילית לגבי המשך התהליך.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב AllJobs

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים