שתף קטע נבחר

אירועי הבוז'ולה: איפה חוגגים בארץ?

ברחבי העולם יחגגו הלילה את אירועי הבוז'ולה השנתיים, אצלנו הם יתחילו רק מחר. אז איפה בארץ תוכלו לטעום יינות חדשים של יקב צרפתי מוכר, מי אלו שיגישו לכם מגשי גבינות לצד היין והאם אתם יודעים בכלל מה זה בוז'ולה? כל מה שרציתם לדעת על אירוע היין הכי שנוי במחלוקת, ולא העזתם לשאול

 

במדינות רבות בעולם יחלו היום (13 בנובמבר) בחצות בדיוק, בחגיגות הבוז'ולה השנתיות, במהלכן יושקו היינות הצעירים והחדשים ביותר לבציר 2018. אירועי הבוז'ולה נחגגים בעולם כבר 67 שנים, ונראה שהמנהג הוותיק כאן כדי להישאר. האם מדובר בגלובליזציה עולמית או סתם בתעלול מסחרי? האמת? לא ברור וזה גם לא כל כך רלוונטי, כל עוד הבוז'ולה מגדיל ומשפר את תרבות צריכת היין בעולם.

 

כמדי שנה, מבחר יינות בוז'ולה נובו מוטסים לארץ בתקופה זו, אך חובבי יין רציניים מתייחסים אליהם במקרה הטוב רק כעוד תירוץ לסיבה למסיבה, ולא כיינות איכות. המיתוס סביבו מספר על יין צעיר, פירותי ומרענן, שלהבדיל מיינות אדומים - מוגש כשהוא צונן. בתכל'ס, מדובר ביין לשתייה קלילה המסמן את ביכורי עונת הבציר החדשה, ואמור לספק הנאה מהירה וקצרה, לא יותר. וכשהוא עושה את זה כמו שצריך - הוא מצליח. 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

בשנים האחרונות, תופעת הבוז'ולה זוכה לבוז מצד לא מעט חובבי יין, שטוענים בתוקף כי מדובר ב"סתם יין" והחגיגות עצמן הן תעלול יחצ"ני מבריק, שמצליח למכור עשרות מיליוני בקבוקים במשך כמה שבועות מדי שנה. למרות זאת, כל יין שזוכה להצלחה רבה בעולם - ראוי להתייחסות, גם אם הוא לא נועד לגדולות ולעולם לא יוזכר באף רשימה של מאה היינות הטובים של השנה.

 

יינות הבוז'ולה, שנבצרו לפני כחודשיים בחבל הרון ובדרום בורגון שבצרפת, מיוצרים מענבי גאמֶיי בתהליך של ריכוך פחמני, שיטה שבה הענבים מותססים במכלים אטומים עם דו תחמוצת הפחמן. התוצאה היא יינות משופעים בפירותיות ובצבע, קלילים, פריכים ורעננים עם מעט מאוד עפצנים.

 

חשוב לציין שעל פי החוק הצרפתי, את יינות הבוז'ולה נובו צריך לפתוח בחצות - בין הימים רביעי לחמישי בשבוע השלישי בחודש נובמבר, ולא דקה לפני. בישראל, כידוע, חל חוק האוסר מכירת כהילים לאחר השעה 23:00 בלילה. המקומות שמציינים את אירוע הבוז'ולה בארץ, בחרו לקיים את החגיגה וגם את החוק - ובצעד תקדימי דחו את חגיגת הבוז'ולה ביום אחד או יותר. לפניכם כמה מהאירועים שצפויים להתקיים החל ממחר.

יקב בדרום בורגון, צרפת (צילום: דבי שיאון) (צילום: דבי שיאון)
יקב בדרום בורגון, צרפת(צילום: דבי שיאון)
    

דרך היין

הזדמנות אדירה לטעום את יינות הבוז'ולה המגיעים מיקב ז'אדו, לצד יינותיו הטריים של יקב ז'ורז' דובאף בליווי מוזיקה צרפתית, אווירה קלילה וקרירה וכיבוד קל.

   (צילום: יח
כרזה של יקב ז'ורז' דובאף (צילום: יח"צ)

האירוע הוא ללא תשלום ומיועד לבני 18 ומעלה בלבד, ויתקיים ביום חמישי (15 בנובמבר) בין השעות 20:00-22:00 בלילה בסניפי הרשת.

   (צילום: אבישג שאר ישוב)
(צילום: אבישג שאר ישוב)
 

איפה: סניף תל אביב החשמונאים, סניף תל אביב השלום, צומת סביון, נס ציונה ורמת השרון

 

באשר חיפה

בסניף החיפאי של רשת המעדניות באשר פרומז'רי, יחגגו ביום חמישי (15 בנובמבר), החל מהשעה 21:30, את פתיחת הבוז'ולה במסיבה גדולה, במהלכה יימזגו לכוסות יינות בוז'ולה ויינות צרפתיים נוספים.

 (צילום: אורי היבלום) (צילום: אורי היבלום)
(צילום: אורי היבלום)

בנוסף ליין, ייהנו החוגגים מטאפאסים מיוחדים ומגבינות בוטיק, וכן ממיטב השנסונים הצרפתיים שיתנגנו ברקע. במהלך האירוע, תינתן הנחה של עשרה אחוזים על כל המוצרים במעדנייה.

 (צילום: אורי היבלום) (צילום: אורי היבלום)
(צילום: אורי היבלום)

גרנד קניון חיפה, 04-8268228, כשר

 

בציר צעיר ביקב טוליפ וביקב מאיה

בשני היקבים יחגגו את מסורת הבוז'ולה עם טעימה של יינות צעירים המיוצרים ביקב – ישר מהחבית או ממיכלי הנירוסטה - מבציר 2018, כשחלקם מוכנים וחלקם עדיין בתהליך הכנה.

   (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

האירוע - שיתקיים ביום שישי הקרוב (16 בנובמבר) בין השעות 15:00-10:00 - הוא הזדמנות מצוינת וייחודית לחוות יינות מעט שונים שמתעדים להם ביקב עתיד מזהיר, וללמוד דרכם על איכויות בציר 2018. בנוסף, במהלך האירוע אפשר יהיה לטעום את היינות הוותיקים של היקב, ליהנות ממוזיקה מצוינת, מנוף מרהיב ומפיצה של בר "נונע".

 

כפר תקווה קרית טבעון, 04-9830573, כשר. הכניסה חופשית

 

יקב יפתחאל

ביום שבת הקרוב (17 בנובמבר) בין השעות 15:00-10:00, תתקיים ביקב שבאלון הגליל השקת יין סנג'ובזה צעיר מבציר 2018. בנוסף, אפשר יהיה לטעום שם מיינות היקב ולהיחשף ליינות חדשים שיוצרו בבציר השנה. הכניסה בתשלום של 40 שקלים, כולל גם כוס יין במתנה. מגשי גבינות יוצעו בתשלום נוסף.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

אלון הגליל, לפרטים ולהרשמה צביקה: 052-2824644, כשר

 

מסעדת אלנה

בימים רביעי וחמישי (22-21 בנובמבר), יקיים השף ברק אהרוני במסעדת "אלנה" שני ערבים על טהרת המטבח הצרפתי לרגל חגיגות הבוז'ולה. במהלך שני הערבים יוגשו מבחר קלאסיקות צרפתיות עם פרשנויות עכשוויות, ביניהם מרק ומילפיי ברי ומרמלדה, כבד אווז חם וטרין כבד אווז, סלט ניסואז, מרק בצל, קרפצ'יו קוקי סן זאק, פיסאלדייר ועוד.

   (צילום: סיון אסקיו)
(צילום: סיון אסקיו)

את התפריט המיוחד ילוו מבחר עשיר של יינות מחבל בורגון ואזורים נוספים בצרפת, בכוסות ובבקבוקים.

 

אלנה, נחמני 23-25 תל-אביב, 03-5435400, לא כשר

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
חוגגים את הבוז'ולה
צילום: shutterstock
מומלצים