שתף קטע נבחר

אחרי שנה: אותרה הצוללת הארגנטינאית שנעלמה עם 44 אנשים

חיל הים הארגנטינאי הודיע כי הצוללת "ארה סאן חואן", שעליה היו 44 אנשי צוות, אותרה סמוך לחצי האי ואלדס שבאוקיינוס האטלנטי - יומיים לאחר הטקס לציון שנה להיעלמותה. בטקס השתתף הנשיא הארגנטינאי שהתחייב לחקר האמת שמאחורי ההיעלמות

 

 

חיל הים הארגנטינאי הודיע היום (שבת) כי הצוללת הצבאית "ארה סאן חואן" שנעלמה לפני שנה ועליה 44 אנשי צוות, אותרה בעומק של 800 מטרים באוקיינוס האטלנטי.

 

בהצהרה נמסר כי ספינה אמריקנית שנשכרה לטובת מאמצי החיפוש, ביצעה זיהוי ודאי של הצוללת, שנמצאה סמוך לחצי האי ואלדס. רק לפני יומיים קיימו בני משפחות אנשי הצוות טקס לציון שנה מיום היעלמותה של הצוללת. את הטקס פקד גם נשיא ארגנטינה מאוריסיו מאקרי, שהביע בפני הנוכחים את מחויבותו לחקר האמת מאחורי ההיעלמות.

 

במסגרת החקירה אחר נסיבות ההיעלמות, הודח מפקד חיל הים הארגנטינאי מתפקידו, והמשטרה פשטה על מספר בסיסים ומבנים צבאיים, זאת לצד ביקורת חמורה על תפקוד החיל בטיפול באירוע. 

ארכיון הצוללת
אותרה במעמקי האוקיינוס האטלנטי. הצוללת "ארה סאן חואן"(צילום: רויטרס)

ארכיון הצוללת
(צילום: AP)
 

הקשר עם הצוללת נותק בנובמבר אשתקד, כאשר הייתה בדרכה מהנקודה הדרומית ביותר של המדינה באושואיה לבסיס הימי במאר דל פלאטה שנמצאת כ-400 ק"מ מדרום לבואנוס איירס.

 

דובר חיל הים הארגנטינאי דאז אנריקה באלבי מסר כי לפי ההערכות חדירת מים לגוף הצוללת הובילה לתקלה באספקת החשמל, שגרמה לניתוק הקשר עימה. במהלך החיפושים דווח כי אותרו שבעה אותות מצוקה ששיגרו אנשי הצוות שנמשכו בין 4 ל-36 שניות במטרה לחדש את הקשר עם היבשה. עוד נמסר כי שעות לאחר ההתקשרות האחרונה עם הצוללת, תועד פיצוץ סמוך למיקומה. 

 

טקס לציון שנה להיעלמות הצוללת
טקס לציון שנה להיעלמות הצוללת(צילום: EPA)

טקס לציון שנה להיעלמות הצוללת
(צילום: רויטרס)

טקס לציון שנה להיעלמות הצוללת
(צילום: רויטרס)

טקס לציון שנה להיעלמות הצוללת
(צילום: רויטרס)

טקס לציון שנה להיעלמות הצוללת
(צילום: רויטרס)
 

בני משפחותיהם של אנשי הצוות השמיעו ביקורת נגד הצבא ומשרד ההגנה שלפיה מדובר היה בכלי שיט ישן ורעוע, זאת חרף הצהרות הרשויות כי הצוללת הייתה במצב טוב וזכתה לרמת תחזוקה גבוהה. הם הוסיפו כי הממשלה הארגנטינאית נטשה את יקיריהם ושהו במשך 52 ימים מחוץ לארמון הנשיאות בבואנוס איירס כאות מחאה.

 

במאמצי הסריקות אחרי הצוללת השתתפו 18 מדינות בהן צ'ילה, ברזיל, רוסיה וארצות הברית, אך עם הזמן פחתה התקווה למציאת ניצולים בשל העובדה כי עתודות החמצן שלה מאפשרות לשרוד שבוע אחד בלבד מתחת למים.

 

סוכנות החלל האמריקנית, נאס"א, אף תרמה מטוס תצפית שהיה בדרכו לאנטרקטיקה לטובת החיפושים. 

  

עם אנשי הצוות שהיו על סיפון הצוללת נמנית אליאנה קרבצ'יק, קצינת הצוללות הראשונה בהיסטוריה של צבא ארגנטינה. אביה אדוארדו אמר לכלי התקשורת לאחר אובדן הקשר עם הצוללת כי "המשפחה מצויה בחוסר אונים ומחכה לכל פיסת מידע אפשרית".

 

דניאל אסטבן פולו, שבנו היה על סיפון הצוללת, מסר כי הוא עושה את דרכו לבסיס במאר דל פלאטה על מנת להתייחד עם בני משפחה נוספים: "חשוב שכולנו נהיה יחד בשעה הקשה הזו".

 

המיסתורין שאופף את נסיבות היעלמותה של הצוללת מתוצרת גרמניה, אשר נמצאת בשירות הצי הארגנטינאי מאז 1985, מסעיר את המדינה. "הפכנו למשפחה אחת גדולה שאוחדה על ידי כאב משותף", אמרה מריה מוראלס, שבנה לואיס נמנה אף הוא עם צוות הצוללת.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הצוללת ארה סאן חואן
צילום: רויטרס
מומלצים