שתף קטע נבחר

שיירת המהגרים: 3,000 בגבול; טראמפ: "זו הונאה"

אלפים מאנשי השיירה שיצאה ברגל מהונדורס וחצתה את מקסיקו בדרך לקליפורניה הגיעו לעיר הגבול טיחואנה. תוך שבועות עשויים להיות שם 10,000, חיילים אמריקנים חוסמים את דרכם. טראמפ: "אם הם בורחים מארצותיהם, למה הם מנופפים בדגלים שלהן? כי זו הונאה גדולה!"

כ-3,000 מהגרים ממרכז אמריקה, שהשתייכו לשיירה הענקית והספונטנית שצעדה בשבועות האחרונים מהונדורס בדרך לארה"ב, הגיעו בסוף השבוע לעיר המקסיקנית טיחואנה, ממש סמוך לגבול עם קליפורניה. ראש העיר טיחואנה חואן מנואל גסטלום אמר אתמול (יום ו') כי עוד אלפים צפויים להגיע בימים הקרובים, וכי העיר נערכת לגל פליטים שיימשך לפחות שישה שבועות. לפי הערכות הממשלה הפדרלית של מקסיקו, בסופו של דבר עשויים להתקבץ שם לא פחות מ-10,000 מהגרים.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

ארה
באחד המקלטים שהוקמו עבור המהגרים בטיחואנה(צילום: EPA)
ארה
ברחובות טיחואנה(צילום: MCT)

ארה
חיילים אמריקנים מעבר לגבול(צילום: AFP)

"אין עיר בעולם שערוכה להתמודד עם מספר כזה", אמר אתמול גסטלום במסיבת עיתונאים בבניין העירייה. "זה צונאמי. כל תושבי טיחואנה מודאגים". הפקחים האמריקנים במעבר הגבול הראשי בין טיחואנה לסן דייגו מטפלים רק ב-100 בקשות מקלט ביום, וכתוצאה מכך נאלצים המוני המהגרים האחרים להמתין. מבקשי מקלט רושמים את שמותיהם במחברת מרופטת שהם בעצמם מנהלים. בתחנות שעברו המהגרים בהונדורס ובדרום מקסיקו הם התרגלו להישאר רק לילה אחד או שניים, ואילו כעת מצפה להם המתנה מתסכלת.

 

קצת יותר מ-1.6 מיליון בני אדם חיים בעיר טיחואנה, והחשש הוא שהיא תתקשה להתמודד עם העומס. ראש העיר פנה לממשלת מקסיקו בבקשה לקבל סיוע, והפציר במהגרים להימנע ממעשים פליליים. עד כה דיווחו הרשויות שם על שבעה מעצרים בלבד – חמישה בגין צריכת סמים ועוד שניים בגין הפרעה לסדר הציבורי. "הם בורחים לכאורה מקטסטרופה ומהתעללות בארצות המוצא שלהם – איך ייתכן שהם מגיעים לכאן ומפריעים את הסדר הציבורי?", שאל ראש העיר. "זה לא הוגן".

ארה
(צילום: MCT)

ארה
(צילום: AFP)

ארה
(צילום: AFP)

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהשתמש בשיירת המהגרים בשבוע האחרון של קמפיין בחירות האמצע שלו והזהיר כי הם סכנה לארה"ב וכי יש ביניהם "אנשים מסוכנים מהמזרח התיכון", שב ותקף אותם בסוף השבוע בציוץ בטוויטר. "זה לא אירוני ששיירות גדולות של אנשים צועדות לעבר הגבול שלנו בבקשה למקלט בארה"ב כי הם פוחדים להיות במדינה שלהם – ובכל זאת הם מנופפים בגאווה... בדגל של המדינה שלהם? האם זה אפשרי? כן, כי זה הכול הונאה גדולה, ומשלם המסים האמריקני משלם על זה".

 

טראמפ, נזכיר, הודיע בתחילת החודש על שליחת כ-6,000 חיילים לגבול עם מקסיקו כדי למנוע את כניסת השיירה, והכריז – אף שלא ברור אם יש לו הסמכות לאכוף זאת – כי כל מהגר שייכנס לארה"ב דרך פרצה בגבול, כלומר באופן בלתי חוקי ומבלי שניתנה לו רשות מפורשת לעשות זאת, יגורש ולא יוכל לבקש מקלט בארה"ב לאחר מכן.

מקסיקו שיירה של אלפי מהגרים מ הונדורס גואטמלה בדרך ל ארה
שיירת המהגרים בחודש שעבר(צילום: AFP)

מקסיקו שיירה של אלפי מהגרים מ הונדורס גואטמלה בדרך ל ארה
(צילום: רויטרס)

מקסיקו שיירה של אלפי מהגרים מ הונדורס גואטמלה בדרך ל ארה
(צילום: AFP)

מקסיקו שיירה של אלפי מהגרים מ הונדורס גואטמלה בדרך ל ארה
(צילום: AFP)

שיירה מהגרים מ מרכז אמריקה ל ארה
(צילום: AFP)

שיירה מהגרים מ מרכז אמריקה ל ארה
(צילום: רויטרס)

שיירה מהגרים מ מרכז אמריקה ל ארה
(צילום: AP)

המהגר רונלד קלדרון, שבהונדורס עבד כקוטף של פולי קפה ובסוף השבוע הגיע לטיחואנה, אמר כי יבקש מקלט בארה"ב רק אם ירגיש שיש סיכוי של 90% שיצליח, אבל הוא מבין שהסיכויים אינם גבוהים ואינו רוצה להיות מגורש, ולכן הוא מקווה למצוא עבודה בטיחואנה עצמה ולהתיישב בה. "אני רואה שדונלד טראמפ מדבר עלינו כעל פושעים ורוצחים, ואני לא חושב שיש סיכוי", אמר קלדרון בן ה-23. אנדריאה רמירז, בת 42, סיפרה שאחיה נרצחו על-ידי כנופיות בהונדורס ושאתמול הגישה בקשה למקלט בארה"ב. "הדבר היחיד שאני רוצה זה לא לחזור להונדורס", אמרה.

 

אף שחלק מתושבי טיחואנה קיבלו את המהגרים – כמו תושבים אחרים במקסיקו – בסבר פנים יפות, יש מי שאינם מרוצים מנוכחותם. לרבים מהמקסיקנים יש קרובי משפחה החיים בארה"ב, ותושבי מקסיקו הפגינו לאורך השנים באופן מסורתי תמיכה במהגרים, אבל סקר שערך לאחרונה מכון הסקרים "קונסולטה מיטופסקי" העלה כי קצת יותר משליש מהמקסיקנים רוצים כעת שהמהגרים יישלחו הביתה.

 

בתוך כך, אתמול יצאה שיירה חדשה לעבר הגבול בין ארה"ב למקסיקו, הפעם ממקסיקו סיטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שיירת המהגרים בכבישי מקסיקו
צילום: AFP
מומלצים