שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    בקטע בריא: מסעדות ובתי קפה עם אג'נדה בריאותית
    בבתי האוכל האלו לא תמצאו מנות מטוגנות, המבורגרים מושחתים או קינוחים מלאי סוכר וצבעי מאכל. מה כן מגישים בהם? קערות בריאות המבוססות על כוסמת וקטניות, סלטי סופר פוד, חטיפי Raw ושייקים טבעיים שנרקחים על המקום

     

    מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
    קערה מלאה בכל טוב. "קוקונט בול" מבית "ק-פה האנוי"(צילום: יח"צ)
     

    המגמה הבריאותית שנכנסה לחיינו לפני מספר שנים והצליחה להשתלט כמעט על כל חלקה טובה בגזרת הקולינריה, כבר מזמן אינה קשורה לטבעונות או לצמחונות, ואפילו הפסיקה לנסות ולבטא את השאיפה של רובנו להיות רזים יותר. למעשה, המגמה הזו מציעה לנו עולם חדש שבו לא מתייחסים לאחוזי שומן אלא לרכיבי המנה, לנוכחות של מוצרי גלם מקומיים ועונתיים ולשילוב של מזונות על (או כפי שהם מכונים - Supper foods).

    לא מרזה, אלא בריא. מנת פסטה מלאה ב"קפה לואיז" (צילום: שרית גופן) (צילום: שרית גופן)
    לא מרזה, אלא בריא. מנת פסטה מלאה ב"קפה לואיז"(צילום: שרית גופן)
     

    האג'נדה הבריאותנית עליה מתבססים בתי האוכל שמופיעים בכתבה, מתייחסים למזון כאל תרופה לגוף ולנשמה. ולא, הכוונה היא לא ליוגורט דל שומן, עוף צלוי וסלט עם טחינה מלאה, אלא לקערות Budha או Power bowl שמשמשות כארוחה מלאה ומזינה המורכבת מכל אבות המזון. גם קינוחי ה-Raw, שמוגשים לרוב בתוספת קטניות בריאות, מנצלים בצורה יצירתית את הירקות, הפירות, האסאי והמאצ'ה, כך שיהיו גם טעימים וגם מזינים ומשביעים.

    סופר על. קינוח אסאי עם כל טוב של "סופר פוד בוטיק" (צילום: יח"צ)
    סופר על. קינוח אסאי עם כל טוב של "סופר פוד בוטיק"(צילום: יח"צ)
     

    יצאנו לבדוק מה מגישים בבתי האוכל הבריאותיים בארץ, וגילינו מנות משביעות וטעימות שגורמות להרגיש שעשינו משהו נכון לגוף שלנו.

     (  )
     

    GREEN GRAND CAFE

    מיזם חדש מבית היוצר של "גרנד קפה" ומסעדת "טורקיז" הוותיקה שבמתחם סי אנד סאן בתל אביב. מדובר בבית קפה עם אוריינטציה בריאותית, שאת התפריט שלו יצר שף הקבוצה - רז סלע. בין היתר, אפשר למצוא שם מנות צמחוניות וטבעוניות, הרבה ירק וחומרי גלם שכל דיאטנית תעוף עליהם.

     (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    תוכלו לזלול שם מיקס קרקרים ומטבלים לארוחת בוקר (48 שקלים, ובתוספת ביצים קשות או עלומות - 60 שקלים), אסאי יוגורט עיזים (38 שקלים) וברוסקטת אבוקדו עם ביצים עלומות מעל (48 שקלים). לרעבים קצת יותר מציעים במקום "רייס בול" אורגני ו"לחמניית פרוטאין" שכוללת חביתת חלבונים, פסטרמה הודו ביתית וממרח פולי סויה (52 שקלים). בנוסף, יש שם מבחר סמודי, ולקינוח - מלבי שיבולת שועל או טפיוקה בחלב קוקוס (צפו בסרטון בראש הכתבה).

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    איינשטיין 40 קניון רמת אביב תל אביב, 03-5536677, ראשון-שבת 22:30-9:00, לא כשר

     

     

    Superfood.Boutique

    המקום הבא שייך למסעדנית ודושי לייטרסדורף (בעלת מסעדת "דלאל"), שמציעה כאן אוכל שבמקרה הצורך יכול לשמש גם כתרופה לכל דבר.

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
     

    התפריט במקום מחולק לארבע קטגוריות: Relax ,Energy ,Glow ו-Detox, כשכל קטגוריה כוללת ארוחת בוקר (34 שקלים), סמודי (34 שקלים), מנת רול, כריך בריאות מלחם כוסמין מלא שגם המחמצת שלו עשויה כוסמין (18 שקלים), סלט (42 שקלים), מנת צהריים מבושלת שמוגשת קרה ומוכנה לאכילה (45 שקלים) וגם נשנוש Raw, גרנולה Raw תוצרת בית, קרקרים וקינוח.

     (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: מיכל חדני)
    (צילום: מיכל חדני)

    ואם אתם מגיעים למקום, נסו שלא לפספס את המקרר שגדוש בכל טוב ובמלא בריאות. תמצאו שם סופר פודס כמו זרעי צ'יה, למשל. וגם חלב שקדים שנסחט במקום, אליו מומלץ להוסיף יוגורט קשיו, ריבת פירות וקוקוס. אגב, לאחרונה התחילו לעשות במקום גם משלוחים באזור תל אביב.

     

    מרמורק 10 תל אביב, 03-6886779, ראשון-חמישי 21:30-8:00, שישי 17:00-8:00, לא כשר

     

    Buddha Bowl & Juice

    מקום בריאותני שנפתח צמוד ל"ק-פה האנוי" ומתמחה בהכנת Buddha bowls וברקיחת מיצים המיוצרים במקום בשיטת Cold press, שיטה המשמרת את כל הרכיבים החיוניים של הפרי והירק. יש במקום גם מנות חמות שמוגשות בקערות קוקוס ומכילות את כל הרכיבים החיוניים שגוף בריא זקוק להם (חלבון מהצומח, דגן מלא, קטנייה מונבטת וירק), ולצידן - קערות מתוקות ללא סוכר וגלוטן.

    מסעדות חדשות בארץ (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    אפשר לשבת ולאכול במקום, או לארוז אחת או יותר מהקערות לטייק אווי. אגב, רוב הקערות שם מכילות מנות רואו פוד ובכל מקרה - בכל המנות יש חומרי גלם שנחשבים לסופר פוד (מחיר כל קערה -כ-45 שקלים).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    פרישמן 77 תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-8:30, שישי 16:00-8:30, כשר

     

    Jars & Bowls

    במקום הבא מציעים קערות מלאות בבריאות שבבסיסן אורז, אורז מלא או תערובת של כוסמת ועדשים שחורות, כשאת כל המנות אפשר להזמין בקערה או בצנצנת נוחה לנשיאה (44-42 שקלים).

    בתי אוכל חדשים בארץ (צילום: יח"צ)
    בתי אוכל חדשים בארץ(צילום: יח"צ)

    מלבד הקערות, כולל התפריט גם מבחר סלטים, ביניהם סלט סופר פוד (40 שקלים) ושייקים בריאותיים. ואם אתם מאלה שחייבים לעשות שינויים, ישנה כאן האפשרות לשדרג את הקערות עם תוספות שונות וגם להרכיב בעצמכם את הסלט מחומרי הגלם המוצעים במקום (39 שקלים עבור סלט מ-10 מרכיבים לבחירה).

     (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)
      

    רוטשילד 1 תל אביב, ראשון-רביעי 19:00-11:00, חמישי 17:00-11:00, כשר

     

    Urban Shaman

    "אורבאן שאמן" הוא נווה מדבר אורבני עם מתחם אוכל שפועל לצד מתחם טיפולים, כך שמלבד האוכל הבריאותי אפשר לקבל שם גם ייעוץ נטורופתי, עיסויים ואפילו טיפול בסאונה אינפרא אדום הראשונה מסוגה בארץ. בנוסף, יש במקום חללי יוגה, מיינדפולנס ומדיטציה.

     

    את האוכל עצמו מגישים כאן בחלל נפרד המכונה "ג'ונגל". התפריט הוא יומי, מבוסס על יסודות הבישול הטבעוני והאורגני ומחולק לארבע קטגוריות: Break the feast, Clean meals, סמודי וסופרבולס.

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    כל האוכל גאן הוא נטול גלוטן, סוכר, חומרים משמרים וצבעי מאכל, וכולל תמציות צמחי מרפא וחומרי גלם הנחשבים לסופר פוד, מה שמבטיח חוויית אכילה בריאה במיוחד. בתפריט עצמו יש קערות בריאות יומיות מתחלפות (55 שקלים) וסלטים מיוחדים כמו, למשל, סלטר קיסר ברוטב שקדים (42 שקלים).

     

    דיזינגוף 210 תל אביב, 03-7521102, ראשון–חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-8:00, לא כשר

     

    Eats cafeteria

    "איטס" היא קפיטריה אורבנית שמציעה תפריט יומי משתנה, כשבצהרי היום יש אפשרות להזמין "לאנץ' בוקס" בריאה ב-48 שקלים. מה בפנים? תבשילי קטניות או טופו, סלטים וירקות.

     (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
    (צילום: מתן כץ)

    בנוסף, כולל התפריט תבשילים משתנים (49-38 שקלים) וכריכים מחומרי גלם איכותיים הנחשבים לבריאים ומזינים במיוחד (44-24 שקלים).

     (צילום: מתן כץ) (צילום: מתן כץ)
    (צילום: מתן כץ)

    אדם הכהן 1 מתחם בית חנה תל אביב, 03-6027888, ראשון-חמישי 22:00-7:00, שישי 16:00-7:00, שבת 22:00-8:00, לא כשר

     

    Granola bar by Anita

    ב"גרנולה בר" של רשת הגלידריות Anita, מגישים מיני יוגורטים ומקפאים על בסיס חלב בקר, חלב עיזים וחלב כבשים וגם יוגורט טבעוני, אליו אפשר להוסיף מגוון סוגי גרנולה שהוכנו במקום, פירות טריים, אגוזים, פירות יבשים, רטבים וקונפיטורות.

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    לכבוד עונת חורף, התווספה לתפריט מנת יוגורט אסאי עם פירות הדר, זרעי צ'יה, גוגי ברי, אפרסמון, פירות יער, חלווה וסילאן (מחיר היוגורטים נע בין 34-20 שקלים).

       (צילום: אפיק גבאי)
    (צילום: אפיק גבאי)

    שבזי 44 תל אביב, 03-39585573, ראשון-שבת 24:00-8:00, לא כשר

     

    Bana

    התפריט של מסעדת "באנה" הטבעונית מבוסס כולו על חומרי גלם מהצומח, לצד דגנים ואגוזים. בצהריים מגישים שם קעריות מלאות בכל טוב, ביניהן קערית מומלצת במיוחד במילוי אורז שחור עם מלפפונים, עלי ריג'לה, סליקורניה ונענע ברוטב חמאת בוטנים וג'ינגר. בגזרת המנות שמוגשות בצלחות, שווה לטעום את דלעת הערמונים במילוי קרם קוקוס המוגשת מעל סלט טאבולה מכרובית וסומק (69-59 שקלים).

     (צילום: בת עמי בוזגלו)
    (צילום: בת עמי בוזגלו)

    ומי שלא בעניין של אוכל ממש, יכול להזמין שם משקה "סמודי בול" מפירות וירקות הנחשבים למזונות על, או פודינג צ'יה עם תוספות משתנות לבחירה (38-29 שקלים). עוד בתפריט: מנת "לא בורגר" מבטטה צלויה ומשקה קמבוצ'ה, שיש הטוענים כי הוא מהטובים בתל אביב.

     

    נחמני 36 תל אביב, 03-6991566 ראשון-שבת 23:30-12:00, לא כשר

     

    Jusa cold pressed

    במיצייה התל אביבית מציעים לא רק את השייקים המוכרים מפירות וירקות (28-26 שקלים), אלא גם שייקים על בסיס חלב אגוזים לצד שוטים של בריאות המכונים שם "בוסטים" (20-16 שקלים).

     

    למי שזקוק לקצת יותר ממשקה בריא, מציעים במקום גם סמודי מפנקים (32-28 שקלים), ארוחות אסאי (32 שקלים) עם פודינג צ'יה (22 שקלים), מוזלי או טפיוקה. למתמידים ולרציניים באמת, מציעים גם תוכניות שונות של ניקוי רעלים.

     

    אבן גבירול 151 תל אביב, 03-7305599‏, ראשון-חמישי 21:00-7:00, שישי 16:00-7:00, לא כשר

     

    קפה חמנייה

    בית קפה בריאותני אורגני הפועל על פי עקרונות ה"פארם טו טייבל". במקום מגישים תוצרת חקלאית, והתפריט עצמו צמחוני-טבעוני ומבוסס על עקרון הרואו פוד עם השפעות מהמטבח האינדונזי.

     

    בין היתר, אפשר להזמין כאן סמוד'יז (45 שקלים), ארוחות בוקר וקערות דגנים או קטניות לצד מטבלים. יש במקום גם לא מעט אפשרויות עבור אלו הנמנעים מגלוטן, ואפילו קפה אורגני מציעים שם. המלצה שלנו: אם אתם מגיעים לכאן בשעות הבוקר, הזמינו דייסה ובצהריים - שווה לנסות את אחת או יותר ממנות הבריאות החמות או הקרות כמו פריקה וקציצות סלק, למשל (47 שקלים).

     

    בזל 37 תל אביב, 03-9463990‏, ראשון-חמישי 22:00-7:30, שישי 15:00-7:30, שבת 16:00-9:00, לא כשר

     

    CITIZEN CAFE

    בית קפה טבעוני-צמחוני שמציע משקאות מאצ'ה, משקה דיטוקס עם כורכום ופחם פעיל, קפה לאטה סלק ורוד ולאטה פחם שחור.

     

    בגזרת האוכל, תוכלו לזלול כאן קערות בריאות עשירות ופוטוגניות במיוחד עם יוגורט ופירות, סופר פוד או קטניות, ירקות ואגוזים (32 שקלים). את כל הטוב (והבריא) הזה, תוכלו לזלול להנאתכם בגינה האורבנית והמקסימה שמחוץ למקום או לקחת הביתה.

     

    מונטיפיורי 15 תל אביב, 054-5566431‏, ראשון-חמישי 18:00-8:00, לא כשר

     

     (  )

    פתפותים

    במאפיית הבוטיק ובית הקפה "פתפותים" בראש פינה, כל המוצרים עשויים מקמח כוסמין. יש שם פרעצלים רכים ומצופים בקצח, ואם תרצו לאכול אותם במקום - יגישו לכם אותם לצד מטבלים שונים שמכינים במקום.

    מסעדות בראש פינה (צילום: יח"צ)
    מסעדות בראש פינה(צילום: יח"צ)

    בנוסף, אפשר לקנות שם לחמי כוסמין בעלי תו תקן "אפשריבריא" של משרד הבריאות, להזמין כריכים עם ממרחים טבעוניים, אנטיפסטי או פוקצ'ות מקמח כוסמין, וליהנות ממיצים טבעיים ממגוון פירות וירקות.

    פתפותים לחם כוסמין ראש פינה (צילום: מורן קורן-גודמן )
    פתפותים לחם כוסמין ראש פינה(צילום: מורן קורן-גודמן )

    דרך הגליל 46 ראש פינה, 04-8718071, ראשון-חמישי 19:00-8:00, שישי 16:00-8:00, כשר למהדרין

     

    קמה

    בקיבוץ הרדוף פועל בית קפה ייחודי שמשלב לצידו גם את הגלריה של מרכז קמ"ה (קהילה מרפאת הרדוף). במקום, המוקף בצמחייה גלילית ומשקיף עליה, מגישים ארוחות קלות המבוססות על חומרים טריים, טבעיים וברובם אורגנים, אותם מגדלים בגינת הירק הסמוכה למקום.

     

    לצד מיצים הנסחטים במקום ושתייה חמה, יש שם גם ארוחת בוקר רגילה וטבעונית (מ-30 שקלים ליחיד ועד 110 שקלים לזוג), ומבחר גדול של שייקים, כריכים ומאפים מתוקים.

     

    קיבוץ הרדוף, 04-9059338, ראשון-חמישי 15:00-9:00, שישי 13:00-9:00, לא כשר

     

    קפה יודפת

    בבית הקפה הבא מציעים תפריט עם מנות ללא גלוטן, מנות דלות לקטוז ומנות טבעוניות, כולן מוגשות עם לחם (יש אפשרות גם לקבל לחם ללא גלוטן ללא תוספת עלות).

       (צילום: אוצרות הגליל)
    (צילום: אוצרות הגליל)

    בין היתר, תמצאו שם מנות ראשונות כמו סלט ברזל וסלק (42 שקלים) ומנות עיקריות כמו תבשיל ירקות בקארי (54 שקלים). בנוסף, יש שם שקשוקה טופו וקרפ כוסמין, הנחשב למנת הדגל של המקום (44 שקלים).

     (צילום: יהודה נהר)
    (צילום: יהודה נהר)

    מרכז מסחרי בואכה יודפת, 04-8225860‏, ראשון-רביעי, שישי 15:00-8:00, חמישי 21:00-8:00, שבת 17:00-9:00, לא כשר

     

    ארטישוק אוכל אמיתי

    מסעדת "ארטישוק" שנפתחה לאחרונה באזור הגלבוע, היא גם חנות אורגנית שמספקת את התוצרת הדרושה למטבח המסעדה. הדגש במקום הוא על תוצרת העמק כשעל התפריט עצמו חתום השף אייל גמשי.

       (צילום: שגיא מור)
    (צילום: שגיא מור)

    מדובר בתפריט צמחוני-טבעוני שכולל פיצות מיוחדות שנאפות בטאבון, "קערות" בריאות כמו שקשוקת פלאפל עם גבינת המאירי, ביצת עין, אריסה מתוקה וכדורי פלאפל (67 שקלים). בנוסף, מציעים שם כריכים וסלטים עשירים מירקות אורגניים, כמובן.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

    תחנת דלק סונול גן השלושה סחנה הקטנה (בכניסה לבית אלפא), 04-9938895‏, ראשון-רביעי 16:00-9:00, חמישי 22:00-9:00, שישי 15:00-9:00, שבת 22:00-10:00, לא כשר

     

    הסירים של Kati

    במסעדה הפועלים הביתית של קטי בחיפה, מציעים סירים של אוכל בריא, ללא טיגון וללא שימוש באבקות ובחומרים משמרים. מבחר המנות המוגשות במקום משתנה מדי יום, וכולל כדורי בשר, תבשיל גולש, ממולאים ותמיד יש גם עוף וגם דגים.

    הסירים של Kati (צילום מתוך חשבון הפייסבוק)
    הסירים של Kati(צילום מתוך חשבון הפייסבוק)

    ארוחה עסקית עולה שם 45 שקלים, תמורתם מקבלים שם שלושה סלטים קטנים ונהדרים למנה ראשונה, מנה עיקרית לבחירה שתי תוספות, לחם שאופים במקום וגזוז של פעם.

    אוכל מצרי של
    אוכל מצרי של "הסירים של קטי"(צילום: יח"צ)
     

    קיבוץ גלויות 34 חיפה, 04-6313335‏, ראשון-חמישי 16:30-12:00, כשר

     

    קפה כרכור

    בית קפה שממוקם צמוד לחנות טבע שמוכרת ירקות ופירות אורגניים, וכל חומרי הגלם מגיעים למסעדה הישר מהחנות הזו. במקום מוגש אוכל בריא וטרי בשיטת הגשה של Fast food, כלומר ההזמנה ואיסוף המנה מתבצעים בדלפק.

     

    התפריט במקום כולל תבשילים כמו אלוגובי, קדרת ירקות תאילנדית, תבשיל קינואה או קוסקוס אורגני וגם מרקים. יש שם גם מנות ללא גלוטן ומנות צמחונית, פיצה ללא גלוטן ומוזלי אסאי טבעוני והכול ב-25 שקלים.

     (צילום: יח"צ) (צילום: יח
    (צילום: יח"צ)

    בגזרת השתייה, תוכלו למצוא שם קפה תמרים, שמשמש תחליף מעולה לקפה נטול קפאין, משקה row קקאו מחלב שקדים אורגני, שייקים עם סופר פודס (28-24 שקלים) ומיצים סחוטים.

     

    המייסדים 54 פרדס חנה כרכור, 04-6275451, ראשון-רביעי 20:00-8:00, חמישי 21:00-8:00, שישי 14:00-8:00, כשר חלבי

     

     (  )
     

    בר בהר

    המקום, שנמצא בצומת נס הרים ליד ירושלים, פועל כבר קרוב לעשרים שנה. לאחרונה, הצטרף לצוות השף טל אוריה ועימו גם טאבון איכותי ממנו יוצאים מאפים נהדרים. המקום עצמו נמצא בבעלות בני הזו מרצ'י ואמיר, ומעבר לנוף היפהפה שנשקף ממנו - הוא מעניק גם חוויה קולינרית עם אג'נדה בריאותית ותפריט עשיר שמציע מנות צמחוניות וטבעוניות, קטניות, מלאות וירקות שזוכות שם לצורות הכנה שונות.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין היתר, אפשר לאכול כאן ארוחות בוקר (58 שקלים ליחיד או 112 שקלים לזוג), מאפי קלצונה נהדרים ופיצות שנאפים בטאבון המקומי, מבחר שקשוקות, סלטים יצירתיים (58-54 שקלים) ומנות עיקריות כמו קציצות שקדים (62 שקלים) והמנה האינדונזית שכוללת טופו וירקות מוקפצים עם גליליות אורז ואצות וואקמה ברוטב סאטה בוטנים (62 שקלים).

     (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    צומת נס הרים חניון נחל קטלב, 02-5333889, ראשון-שבת 19:00-9:00, לא כשר

     

    תותי פרוטי

    מיצייה/סלטייה משודרגת שעל התפריט שלה אמונה בת שבע צדוק, תזונאית ושפית. בחורף, יש כאן גם מבחר מרקים שמשתנה מדי יום שמוגשים בקערות חד פעמיות שאפשר לקחת על הדרך.

       (צילום: לין לוי)
    (צילום: לין לוי)

    בין היתר, תמצאו שם מרק חומוס עם תרד, מרק ארטישוק עם ערמונים, מרק חרירה ועוד (17 שקלים למנה). בגזרת המיצים, צדוק יותר מתשמח להכין לכם צ'ייסרים מיוחדים כמו שורש כורכום או צ'ייסר ג'ינג'ר (7 שקלים). ואם אתם יותר בעניין של שייקים, אז דעו כי מציעים שם משקאות  מלאי בריאות כמו שייק עם סלק, למון גראס, תפוח וסלרי. והשוס - את כל השייקים אפשר לקנות גם בבקבוקים אישיים, ומחירם נע בין 17 שקלים לכוס ל-34 שקלים לבקבוק.

    אוכל רחוב בירושלים (צילום: לין לוי)
    אוכל רחוב בירושלים(צילום: לין לוי)
     

    בן יהודה 21 ירושלים, 077-3441256, ראשון-חמישי 22:30-7:00, שישי 16:00-7:00, כשר ללא תעודה

     

    קפה אביחיל

    בבית הקפה הירושלמי מציעים מלבד התפריט הרגיל גם תפריט בריאות חדש שכולל מנות טבעוניות, מנות קלילות, לחמניות ללא גלוטן ולא פחות מתשע מנות ללא סוכר. בנוסף, מגישים שם ארוחת בוקר זוגית שמחירה 120 שקלים והיא מורכבת רק מחומרי גלם בריאותיים, ואפילו סופלה שוקולד ללא גלוטן.

       (צילום: רמי לוי)
    (צילום: רמי לוי)

    בגזרת המנות ללא סוכר אפשר למצוא שם מחבת ירוקים הכוללת פרחי ברוקולי, שעועית ירוקה וכרוב ניצנים מוקפצים בחמאת שום (36 שקלים), מגוון סלטים, ביניהם סלט מומלץ במיוחד של עדשים וקינואה עם חסה, עדשים חומות, גזר, בצל וג'עלה (תערובת פיצוחים) בתוספת חמוציות ופטרוזיליה (56 שקלים).

     

    הדישון 21 שכונת מלחה ירושלים, 02-6782979, ראשון-חמישי 24:00-8:00, שישי 15:00-8:00, כשר למהדרין

     

     (  )
     

    רוזטה

    בית קפה טבעוני-בריאותני שכל ההמנות בתפריט שלו מבושלות ללא סוכר, אינן כוללות מוצרים מעובדים ועשויות מ-100 אחוז רכיבים טבעיים בהתבסס על תורת ה"פארם טו טייבל". כך למשל, בשעות הבוקר תוכלו ליהנות כאן ממקושקשת מטופו לצד גבינות משקדים שמייצרים במקום. לקינוח, אפש לזלול כאן ופל בלגי מכוסמין המוגש עם מייפל ופירות.

     (צילום: הדס רז גלבוע) (צילום: הדס רז גלבוע)
    (צילום: הדס רז גלבוע)

    עוד בתפריט: ממרח חומוס תוצרת המקום המוגש עם פיתות מקמח אורגני מלא שמכינים גם כן במקום, וגם פאי פקאן ללא סוכר וללא גלוטן, עשוי מבסיס שקדים טחונים, קרם חמאת שקדים, תמרים ואבקת חרובים עם פקאנים קלויים מעל.

     (צילום: הדס רז גלבוע) (צילום: הדס רז גלבוע)
    (צילום: הדס רז גלבוע)

    לרעבים קצת יותר, מציעים במקום גם תבשילים ביתיים ומנחמים (55-45 שקלים) כמו תבשיל לוביה וירקות עם קציצות עדשים שחורות, מרק גריסים ומרק מכוסמת ירוקה. במהלך השבוע המקום פתוח בהזמנות מראש בלבד ומציע אפשרות של טייק אווי בהזמנה מראש, בימי חמישי הוא פועל כבית קפה שכונתי.

     (צילום: רוזטה)
    (צילום: רוזטה)

    משק 69 מושב עין יהב, 08-6228089, חמישי 21:00-11:00, שאר השבוע בתיאום מראש ולטייק אווי, לא כשר

     

    מיטל - מטבח בריא

    המסעדה של מיטל טרבלסי בשדרות, היא מסעדה ביתית שבה היא מבשלת את האוכל שהילדים שלה אוכלים בבית. אין במקום טיגון כלל, וכל המנות מורכבות מחומרי גלם בריאים וטריים ללא חומרים משמרים.

     

    בין המנות שטרבלסי מגישה: תבשיל קוסקוס מסולת מלאה עם כוסמין לצד ירקות נימוחים ועוף, סלט עוף  עם ירקות טריים (45 שקלים), ארוחת מרק שמוגשת לצד סלט, לחם כוסמין מלא וטחינה ביתית (30 שקלים) וכריכים המוגשים בתוך לחמנייה או בבגט (35-18 שקלים).

    מידי יום, היא מציעה גם מנה משתנה שיכולה להיות לפעמים תבשיל קובה טבעוני או ממולאים, גם הם טבעוניים (מנה עיקרית עם תוספת וסלט עולה שם 35 שקלים).

     

    ההסתדרות 10 שדרות, 050-9001510‏, ראשון-חמישי 15:30-8:30, כשר

     

     (  )

    קפה לואיז

    בשבעת הסניפים של רשת "קפה לואיז" הפרוסים ברחבי הארץ, מציעים תפריט שבו כל המנות  מסומנות וקל להתמצע ולאתר את נטולות הגלוטן, הצמחוניות והטבעוניות.

       (צילום: אנטולי מיכאלו)
    (צילום: אנטולי מיכאלו)

    אז מה אוכלים שם? מבחר קערות בריאות ומשביעות שיכולות לשמש כארוחה שלמה, ביניהן קערת Sea Power שעולה 65 שקלים ומורכבת קוביות דג בורי וכרובית לצד חצאי עגבניות שרי, טחינה אורגנית ופטרוזיליה מעל תבשיל מג'דרה עם צ’אטני בצל; מנה של פלאפל אורגני מעדשים ופטריות (31 שקלים), סלטים וכריכים שמוגשים בלחם מחמצת.

       (צילום: יח"צ)
    (צילום: יח"צ)

     

    מיץ מרק

    רשת טבעונית בעלת שלושה סניפים (גבעתיים, תל אביב וירושלים) המתמחה במרקים ותבשילים בריאים, מיצים ומשקאות בריאות, כריכים בלחמי כוסמין מלאים (34-18 שקלים) וארוחות בוקר המבוססות על חומרי גלם בריאים, טריים וללא חומרים משמרים (54 שקלים).

       (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)

    התפריט כאן טבעוני לגמרי ומבוסס על ירקות עונתיים. המרקים והתבשילים משתנים כמעט מדי יום (55-20 שקלים), ויש גם קינוחי בריאותכמו פודינג צ'יה, למשל (15 שקלים).

     (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
    (צילום: בועז לביא)
     

     

    LOVEAT

    התפריט של הרשת הבאה מבוסס על חומרי גלם בריאים וכולל הרבה טחינה, שמן זית, ירקות טריים, אורז מלא, קינואה ומגוון סוגי אגוזים. במטבחי הרשת אין שימוש בצ'יפסר כלל, אין מנות מטוגנות או בשריות, כולן צמחוניות או טבעוניות, ואפילו הקפה שם הוא אורגני ונקלה במקום.

     (צילום: רפי אהרונוביץ')
    (צילום: רפי אהרונוביץ')

    בתפריט מבחר ארוחות בוקר שכוללות דייסת קווקאר (30 שקלים),, "ארוחת בוקר לספורטאים" (58 שקלים) ועוד. בנוסף, מציעים שם מבחר סלטים ומנות צהריים בריאות כמו מג'דרה בורגול (38 שקלים) וקציצות מבורגול וירקות (58 שקלים).

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: בועז לביא
    בריא שם. מסעדות עם אג'נדה בריאותית
    צילום: בועז לביא
    מומלצים