שתף קטע נבחר

חברת Airbnb נכנעה לחרם: תסיר דירות בהתנחלויות מהאתר

ענקית השכרת הדירות לטווח קצר הודיעה שתסיר מהאתר מאות דירות להשכרה שנמצאות ביישובים ביהודה ושומרון: "כפלטפורמה עולמית עלינו לשקול את ההשפעה שיש לנו ולפעול באחריות". בחברה הוסיפו: "אנו יודעים שאנשים לא יסכימו עם המהלך הזה ומעריכים את השקפתם"

אייר בי אנד בי (Airbnb), ענקית השכרת הדירות לטווח קצר, נכנעה לחרם והודיעה הערב (יום ב') כי החליטה להסיר מהאתר שלה דירות להשכרה ביישובים יהודים ביהודה ושומרון.

 

Airbnb. מפסיקה לפרסם דירות להשכרה בהתנחלויות ביהודה ושומרון (צילום: Airbnb) (צילום: Airbnb)
Airbnb. מפסיקה לפרסם דירות להשכרה בהתנחלויות ביהודה ושומרון(צילום: Airbnb)

בצהרה שפרסמה החברה באתר האינטרנט שלה נכתב: "הגענו למסקנה שאנחנו צריכים להסיר את הדירות שרשומות בהתנחלויות ישראליות בגדה המערבית הכבושה, שנמצאת בלב הסכסוך בין הישראלים לפלסטינים". החברה לא הודיעה מתי ההחלטה, שצפויה לגרום להסרתן של כ-200 דירות, תצא לפועל.

 

החברה הציגה את השאלה אם להמשיך את פרסום הדירות כשאלה פילוסופית-מדינית: "יש דעות סותרות בנוגע לשאלה אם חברות צריכות לעשות עסקים בשטחים הכבושים שהם המוקד לסכסוכים ההיסטוריים בין ישראל לפלסטינים. רבים בקהילה הבינלאומית מאמינים שחברות לא צריך לעשות שם עסקים, כי הם מאמינים שחברות לא צריכות לעשות רווח על אדמות שאנשים נעקרו מהם. אחרים מאמינים שחברות לא צריכות לסגת מפעילות עסקית באזורים אלה"

 

ההתנחלות מעון, ארכיון. "אנחנו בהחלט לא המומחים כשמדובר בסכסוכים היסטוריים באזור הזה" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההתנחלות מעון, ארכיון. "אנחנו בהחלט לא המומחים כשמדובר בסכסוכים היסטוריים באזור הזה"(צילום: AFP)

"אנחנו בהחלט לא המומחים כשמדובר בסכסוכים היסטוריים באזור הזה", הודו בחברה. "הצוות שלנו נאבק עם הבעיה הזו ואנחנו התאמצנו להגיע לגישה הנכונה. כפלטפורמה עולמית שפועלת ב-191 מדינות ואזורים וביותר מ-81 אלף ערים, עלינו לשקול את ההשפעה שיש לנו ולפעול באחריות".

 

החברה הודיעה כי פיתחה מערכת לשקלול המשתנים השונים לצורך קבלת ההחלטה אם להתיר פרסום דירות באזורים כבושים. בין היתר החברה מתבססת בהחלטתה על השיקולים הבאים: הכרה בכך שכל מצב הוא ייחודי ודורש התייחסות לגופו של עניין, התייעצות עם מגוון רחב של מומחים לנושא ועם חברי קהילת האתר, הערכת הסיכון הביטחוני הפוטנציאלי לאורחים ולמאחרים, הערכה אם התרת פרסום הדירות תורם לסבל האנושי הקיים וכן הערכה אם לפרסום הדירות באתר יש קשר לסכסוך הגדול באזור.

צימר בהתנחלות שדה בועז (צילום: אדם בר,
צימר ביישוב שדה בועז. "זהו נושא שנוי במחלוקת"(צילום: אדם בר, " הבית של רות")

"לאחר שבחנו את המצב ביהודה ושומרון במסגרת מערכת ההערכה שלנו הגענו למסקנה שיש להסיר את הדירות הרשומות בהתנחלויות בגדה המערבית הכבושה, שנמצאות בלב המחלוקת בין ישראל לפלסטינים", כתבו באתר. "אנו יודעים כי אנשים לא יסכימו עם המהלך הזה ומעריכים את השקפתם. זהו נושא שנוי במחלוקת".

 

"התקווה שלנו היא שבמקודם או במאוחר יהיה פתרון לסכסוך ההיסטורי הזה. זוהי תקווה שאפתנית, אבל אנחנו ממשיכים לקוות לשלום בר-קיימא", סיכמו באתר.

 

"לא קיבלנו שום עדכון מהאתר"

ההודעה על הסרת המודעות התקבלה בהפתעה גמורה אצל בעלי הדירות ביהודה ושומרון. גידי וכלילה קלמן, בעלי הצימר "הבית של רות" ביישוב שדה בועז שבגוש עציון סיפרו ל-ynet: "זה בעיניי מאוד תמוהה. כי להכניס פוליטיקה לתיירות זה דבר מטופש מאוד. אם אתה מחפש דרך להרחיק את השלום - זאת הדרך".

 

כלילה קלמן בעלת צימר  (צילום: אדם בר,
כלילה קלמן. "לא קיבלנו עדיין שום עדכון מהאתר"(צילום: אדם בר, " הבית של רות")

"לא קיבלנו עדיין שום עדכון מהאתר", אמרו. "שמענו על זה עכשיו וזה מאוד מפתיע. אני מניח שזה יפגע לנו בפרנסה, אבל זה לא יעצור אותנו בכלל. אנחנו שמחים מאוד במה שאנחנו עושים ואיפה שאנחנו גרים. אנחנו אוהבים לארח ולכן הקמנו את הצימר שלנו".

 

הם הוסיפו: "בשנה האחרונה פרסמנו באתר, ודרגו הגיעו אלינו מכל העולם - נוצרים קתולים, אוונגליסטים, באמת מכל קצוות הקשת. אנחנו אוהבים אנשים ואנחנו אוהבים לדבר עם הלקוחות שלנו ולשמוע אותם. מי שנכנס לעניין של חרמות בתרבות, בתיירות, באומנות, פשוט מרחיק כל סיכוי להידברות".

 

גידי הוסיף: אני קורא לכולם להגיע ולבקר אצלנו ולהשאיר את הפוליטיקה בחוץ. אנחנו בצימר מנסים להתרחק מהדברים האלה ולדבר לאנשים".

 

משה ברוס, מנכ"ל תיירות גוש עציון, מסר בתגובה להחלטת החברה: "מדובר בעוד החלטה אומללה של גופים שמנסים להחרים בעלי עסקים ואתרי תיירות מכל רחבי הארץ. על אף ההחלטה הבזויה של Airbnb אנחנו נמשיך לקדם את התיירות בגוש עציון ולהביא לפה מבקרים רבים מכל העולם ומכל גווני האוכלוסייה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ההתנחלות מעון. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים