שתף קטע נבחר

דיסקונט יפצה לקוחות שגבה מהם ריבית מופרזת

במסגרת הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה כנגד בנק דיסקונט, יפוצו לקוחות הבנק שנטלו הלוואה ונגבתה מהם ריבית פיגורים, בניגוד להסכם ההלוואה. סכום הפיצוי הכולל: 2 מיליון שקל. עוה"ד שייצג את התובעים יקבל 300 אלף שקל

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר לאחרונה הסדר פשרה בתביעה ייצוגית שהוגשה כנגד בנק דיסקונט, במסגרתו יפוצו לקוחות הבנק בסכום כולל של 2 מיליון שקל.

 

לכתבות נוספות במדור הכסף שלי

 

בתביעה הייצוגית שהוגשה, נטען כי הבנק גובה מלקוחותיו ריבית פיגורים בניגוד להסכם שנחתם עימם בעת לקיחת הלוואה.

בנק דיסקונט (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
בנק דיסקונט(צילום: עמית מגל)

התובעת, חברת "סלע" העוסקת בייזום נדל"ן והקמת יחידות דיור, נטלה בינואר 2007 הלוואה צמודת מדד בסך 7.53 מיליון שקל. הסכם ההלוואה קבע את אופן חישוב ריבית הפיגורים ואת גובהה כ"שיעור הגבוה ביותר שיחול בבנק מדי פעם בפעם על משיכת יתר בלתי מאושרת בחשבונות עו"ש".

 

על-פי פרסומי הבנק עצמו, שיעור הריבית האמור עמד על 15.85%, המהווה ריבית אפקטיבית של 17.054%. אלא שלטענת סלע, הבנק גבה ריבית פיגורים גבוה יותר מהמותר, על פי הסכם ההלוואה.

 

התביעה הסתמכה על חוות דעת של מומחה מחברת "שגיא", המתמחה בבדיקת חשבונות בנקים וייעוץ כלכלי. חוות הדעת העלתה כי בפועל חייב בנק דיסקונט את לקוחותיו בריבית פיגורים של 18.4% (פלוס הצמדה) לשנה - בניגוד להסכם ההלוואה שנחתם עם סלע. בנוסף נטען כי ריבית הפיגורים נגבית באופן עצמאי על-ידי הבנק מחשבונו של הלווה, מבלי שללווה תהיה כל אפשרות למנוע זאת.

 

לפי הסדר הפשרה שנחתם בין הצדדים וקיבל את אישורו של שופט בית המשפט המחוזי, רחמים כהן, לקוחות דיסקונט שזכאים להחזר הם כאלה שחויבו בריבית

פיגורים בגין הלוואות צמודות מדד ב-7 השנים האחרונות. אופן תשלום ההחזר לזכאים ייעשה בהפקדת כסף לחשבון הלקוח, ואם ללקוח כבר אין חשבון פעיל בבנק - בשליחת צ'ק.

 

על פי ההסכם, שכר הטרחה שיקבל עו"ד רם גורודיסקי שייצג את התובעים, עומד על 300,000 שקל, וסכום של 60,000 שקל תקבל התובעת הייצוגית.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
בנק דיסקונט
צילום: עומר הכהן
מומלצים