שתף קטע נבחר

אורי קופר

חצי הדלי המלא / טור

כמו תמיד, נבחרת ישראל לא הצליחה להשיג תוצאה במשחק מכריע, אבל לפני שמדברים על בעיטה בדלי צריך לזכור שרק לפני חודשיים אפילו לא היה במה לבעוט. אורי קופר על המשימה הראשונה של אנדי הרצוג בישראל, כשלים הגנתיים שאי אפשר לפתור ללא תמיכה, ותקווה קלה שהייתה יכולה להתעצם בבעיטה של תומר חמד

 

כדי לבעוט בדלי צריך קודם למלא אותו. תקופה ארוכה מאוד, שנים, שדלי הכדורגל הישראלי הלך והתרוקן. טיפה אחר טיפה עד שנותר יבש לגמרי. חרב ומשעמם. המשחקים הראשונים של אנדי הרצוג כמאמן הנבחרת הצליחו למלא מעט את הדלי הזה. לא עד הסוף כמובן, אבל כן במשהו, ברמה מסוימת, רק כדי שבמשחק האחרון יהיה אפשר לבעוט בו. ועדיין, לא הכל נשפך. הדלי אינו ריק לגמרי כפי שהיה לפני כמה חודשים.

 

 


 

  ()

 

זה לא היה משחק שהוכרע בדקות הראשונות שלו אלא אפילו כזה שהיה יכול להתהפך בדקות האחרונות שלו. כן, היו רגעי התרסקות מפוארים, כמו בחלק השני של המחצית הראשונה שכלל שליטה סקוטית אבסולוטית, אבל הנבחרת הייתה שם, איכשהו, עד הסוף. אם נשווה זאת למצבה רק לפני חודשיים, לא המון זמן, מדובר בשיפור ברור. השער של ערן זהבי גם קבע שהנבחרת תעלה לדרג ג' בהגרלת מוקדמות היורו (לא להתבלבל עם הדרגים של ליגת האומות, למרות שאופ"א מנסה לבלבל אותנו). הוא גם העלה את הסיכויים שישראל כן תהיה בפלייאוף למרות הכל, אבל על כך בהמשך.

 

ערן זהבי (צילום: AP)
ואיפה הייתה ההגנה הישראלית בשערים של פורסט?(צילום: AP)

 

העובדה שהנבחרת נשארה בעניינים עד הרגע האחרון, וכמובן כל החודשיים הנחמדים האחרונים שעברו עליה עד אתמול, לא מורידים מאותן דקות של חוסר אונים, מאותו פרק זמן נוראי שהביא להפסד והיה מלווה בשתי בעיות שחזרו על עצמן - הגנה מבולבלת וכישלון בלצאת עם הכדור קדימה.

 

ישראל במצוקת בלמים. זה ידוע לכולם, ונותח בהרחבה בתחילת הקמפיין. אין פה שחקנים מספיק טובים במרכז ההגנה. שימו לב מה קרה בשער השני של ג'יימס פורסט, זה שהיה נראה כמו שער טיפוסי בליגה השנייה או השלישית של סקוטלנד, בו כל החלק האחורי טעה בזמן שהכדור קיפץ לו באוויר. לואי טהא לא קפץ עם השומר שלו ופתח בור מאחוריו. שרן ייני לא יצא מהר מספיק למבשל ראיין כריסטי. בן הרוש יצא לסגור את כריסטי בעצמו, אבל בתזמון רע ופורסט נשאר לבד. שלושה בלמים, שלושה כשלים.

 

דור פרץ נבחרת ישראל (צילום: רויטרס)
משחק לא מדויק דווקא ל"הברקת הקמפיין". פרץ(צילום: רויטרס)

 

בעיית הבלמים, כבר אמרנו, ידועה לכל, אין כאן חדש, ולכן כדי שהנבחרת תציג הגנה ראויה היא חייבת לקבל תמיכה מושלמת מהצוות המסייע, מהמגינים ומהקישור האחורי. תמיכה כמעט ללא טעויות, כפי שראינו במשחקים בחודש שעבר. בגלזגו המציאות הייתה רחוקה מכך. אלי דסה איבד המון כדורים, כולל בשער השלישי. לדור פרץ, הברקת הקמפיין, היה משחק לא מדויק ואפילו כזה שאפשר להגדיר "רך".

 

הדבר בולט עוד יותר אצל שחקן אחר, ביברס נאתכו. הקפטן היה מעולה בניצחון על סקוטלנד בחודש שעבר. לא רק ייצר מצבים לאחרים אלא גם הוביל את הנבחרת בחטיפת כדורים. לא אתמול. נחזור לאותו שער שני של סקוטלנד, זה עם הכשל המשולש, שבעצם צריך לקרוא לו כשל מרובע. נאתכו היה השחקן הקרוב ביותר לפורסט בזמן שהכדור הגיע לארץ, אבל הקשר נעצר. אם היה ממשיך בתנועה היה יכול אולי לחפות על בן הרוש.

 

ביבראס נאתכו נבחרת ישראל (צילום: AP)
משחק חלש דווקא מול סקוטלנד. נאתכו(צילום: AP)

 

במערך שסיגל הרצוג לנבחרת החשיבות של נאתכו עצומה כיוון שהוא הקשר הקרוב ביותר לבלמים ובנוסף זה שצריך לחלק את הכדורים לצדדים, לדסה ולטוואטחה. בדקות הלחץ של סקוטלנד הוא היה חייב עזרה. פרץ לא סיפק לא אותה והיה השחקן שנגע הכי מעט בכדור בנבחרת, נתון נדיר כשמדובר בקשר. מי שכן בא לעזור הוא בירם כיאל, השחקן הטוב ביותר של ישראל, גם אם לא היה מבקיע. כיאל הראה מנהיגות, ירד אחורה, שם גוף.

 

לאור היכולת של השחקנים היה אפשר לתת לכיאל לנהל יותר את המשחק יחד עם נאתכו, אבל החילוף הראשון של הרצוג, זה שהכניס למגרש את אלמוג כהן במקום טהא (יורדים הרבה על בן הרוש, אבל טהא היה פחות טוב ממנו), דווקא שחרר את כיאל קדימה. זה היה חילוף מעט תמוה כיוון שדיע סבע היה יכול לקבל יותר דקות.

 

אנדי הרצוג (צילום: רויטרס)
בתקופה קצרה הנבחרת שלו נראתה בסדר גמור. הרצוג(צילום: רויטרס)

 

לא הכל מושלם אצל הרצוג, זה נכון, אבל בתקופה קצרה הנבחרת שלו נראתה בסדר גמור, בטח יחסית לתקופה שקדמה לה. הבסיס שנבנה בזמן הזה הוא טוב, ועכשיו הולכים למשחקי המוקדמות האמיתיים. בהגרלה בעוד שבועיים ישראל תהיה בדרג השלישי, כשבדרג השני יש למשל את גרמניה, אבל גם את אוסטריה, בוסניה ואחרות. הדבר החשוב הוא שהנבחרת נראית עם כיוון מסוים, עם דרך. העפלה תהיה בונוס.

 

לכל המסתבכים, הנה מה שהולך לקרות עכשיו. הנבחרות שעלו לפלייאוף מהבתים ברמת האיכות הישראלית הן סקוטלנד, סרביה, נורווגיה ופינלנד. עומדת בתור להיכנס לפלייאוף לפני ישראל: בולגריה. אם שתיים מהחמש האלה יעפילו ליורו מהמוקדמות ישראל תהיה שם. בנוסף, יש אפשרות לעלות לפלייאוף של דרג גבוה יותר, אפילו סיכוי סביר לכך, אבל בואו נעצור פה. ותודה לאופ"א.

 

כן, ליגת האומות היא דבר מסובך, אבל גם מספקת עוד תקווה. זו המטרה שלה בסופו של דבר, וישראל נכנסת למשחקי המוקדמות עם טיפה יותר תקווה מזו שהייתה לה עד לא מזמן. חבל שכדור אחד של תומר חמד בדקה ה-88 לא הגדיל אותה עוד יותר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אריה מליניאק
מומלצים