שתף קטע נבחר

חשוד בהקמת ארגון פשיעה וניהולו הוסגר מספרד לישראל

תשעה חודשים אחרי הגשת כתבי אישום נגד מעורבים בהפצת חשבוניות פיקטיביות בהיקף של מאות מיליוני שקלים, הוסגר לארץ האיש שלטענת הפרקליטות עמד בראש ארגון הפשיעה: יניב בן דוד. פרקליטו: "העמדתו לדין בעבירות שמיוחסות לו אינה הוגנת". גם שני אחיו של בן דוד יוסגרו מספרד

יניב בן דוד (צילום: שאול גולן  ) (צילום: שאול גולן  )
יניב בן דוד(צילום: שאול גולן )

יניב בן דוד, שלטענת הפרקליטות עמד בראש ארגון פשיעה שעסק בהפצת חשבוניות פיקטיביות ובהלבנת הון במאות מיליוני שקלים, הוסגר היום (ד') מספרד לישראל. עם הסגרתו צפוי בן דוד לעמוד לדין.

 

לפי החשד, יניב בן דוד ושני אחיו, הראל ותום בן דוד, ניהלו את ארגון הפשיעה, ולאחר שעזבו את הארץ המשיכו לנהל את הארגון מספרד. לאחר חקירה סמויה ארוכה שניהלו היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) ביחידה להב 433 ורשות המסים, בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, הגישה פרקליטות מיסוי וכלכלה בפברואר השנה כתבי אישום נגד תשעה חברי ארגון הפשיעה ו-10 חברות.

 

חודש לפני כן נעצרו האחים בן דוד בספרד במקביל למעצר המעורבים בישראל, תוך תיאום מבצעי בין רשויות התביעה והמשטרה בשתי המדינות. בהמשך הגישה המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה בקשה רשמית לספרד להסגרתם של האחים בן דוד. יניב הוסגר כאמור היום ונגד שני האחים האחרים עדיין מתנהלים הליכי הסגרה בספרד.

 

עו"ד ניק קאופמן, שייצג את יניב בן דוד בהליך ההסגרה יחד עם עו"ד גונזלו בויה, אמר: "פרקליטות המדינה טעתה, בלשון המעטה, משלא שמה לב לכך שאין הסכמה דיפלומטית בין ישראל לספרד להסגיר חשודים בגין עבירות פיסקליות. עקב כך, בן דוד לא יעמוד לדין בגין עבירות המס שבהן נחשד. בנסיבות אלה, המדינה קיבלה מספרד 'קופסה ריקה', והעמדתו של בן דוד לדין בגין העבירות השיוריות של ארגון פשיעה והלבנת הון היא מעשה לא הוגן".

עו"ד קאופמן (צילום: עטא עוויסאת) (צילום: עטא עוויסאת)
עו"ד קאופמן(צילום: עטא עוויסאת)

בכתב האישום נגד המעורבים נטען כי הנאשמים התאגדו מ-2015 במסגרת ארגון פשיעה. באמצעות חברות הפצה, הפעיל הארגון מערך של הפצת חשבוניות מס בסך של מאות מיליוני שקלים לעוסקים וחברות שונות, ששימשו כלקוחות הארגון.

 

כדי להפחית את תשלום מס הכנסה ולקבל במרמה בחזרה מהמדינה מס ערך מוסף ששולם על ידי חברות ההפצה, השתמש הארגון במערך חברות קש שסיפקו חשבוניות מס כוזבות לחברות ההפצה.

 

כך קיבל הארגון יותר מ-850 מיליון שקלים, והיקף הלבנת ההון שביצעו הנאשמים עומד על כרבע מיליארד שקלים. לפי ההערכה, הנזק שנגרם למדינה מהעלמת המע"מ של פעילות הארגון נאמד בכ-280 מיליון שקל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
יניב בן דוד
צילום: שאול גולן
מומלצים