שתף קטע נבחר

התפרצות החצבת: ראשת העיר בית שמש התבקשה להתחסן

בקומה בה נערכה מסיבת עיתונאים לרגל חילופי ראש העיר בית שמש לפני יומיים נכחה תינוקת חולה בחצבת. בעקבות כך התבקשו הנוכחים לגשת ולהתחסן, ביניהם גם ראשת העיר הנכנסת עליזה בלוך

עיריית בית שמש הודיעה הבוקר (ה') לכל העיתונאים שהשתתפו לפני יומיים (יום שלישי) במסיבת העיתונאים ובטקס חילופי ראש העיר בית שמש, חייב לגשת להתחסן נגד מחלת החצבת. זאת לאחר שבלשכת ראש העיר בה נערך הטקס, מתברר כעת, שהתה כמה שעות קודם לכן תינוקת החולה במחלת החצבת, בתה של אחת מעובדות הלשכה.

 

בהודעה שיצאה מטעם עיריית בית שמש, התבקשו עובדי העירייה והעיתונאים שנכחו באירוע לגשת להתחסן כנגד המחלה. עם זאת, לא כל שוהי המבנה נדרשים להתחסן אלא רק מי ששהה באיזור לשכת ראש העיר או בקומה זו. ההוראה יצאה בהתייעצות עם משרד הבריאות בירושלים וגם ראשת העיר הנכנסת עליזה בלוך תיגש להתחסן ביום ראשון הקרוב.

 

עליזה בלוך במסיבת עיתונאים לקראת כניסתה לתפקיד כראשת עיריית בית שמש (צילום: גיל יוחנן)
עליזה בלוך במסיבת העיתונאים(צילום: גיל יוחנן)

 

ראש העיר היוצא, משה אבוטבול ממפלגת ש"ס הודיע בטקס על פרישתו מהמועצה ולא שלל את האפשרות שפניו לפוליטיקה הארצית. אבוטבול אמר: "אני שמח על העברת השלטון בצורה מסודרת ומכובדת. זה צעד של בגרות שחווה העיר בית שמש לכיוון אחדות ושלום אמיתי. בבית שמש יודעים לכבד דמוקרטיה, וכשזוכה מישהו, ניתן לו את מלוא העזרה והסיוע.

 

בלוך אמרה בטקס: "תודה למשה אבוטבול על העברת השרביט בצורה מכובדת, יש בזה מסר לציבור כולו. קל לחלק ולקטלג, חרדים וחילונים, ימנים ושמאלנים, אבל זה לא נכון. צריך לברוא חברה חדשה גדולה מההגדרות האלה. אינני קוראת לטשטוש זהויות אלא להעמקת השיח והסרת החומות. איננו מחנות ניצים זה מול זה. לא אתן לקצוות להוביל את השיח".

  

חיסון (צילום: shutterstock)
חיסון לחצבת. גם ראש העיר תתחסן(צילום: shutterstock)

 

 

התפשטות החצבת

נגיף החצבת, ובשמו הרפואי "נגיף רובאולה" שייך למשפחת הנגיפים "מורבילי וירוס", המסוגל להתקיים רק בגוף בני האדם. הנגיף מתפשט דרך מגע עם רסיסי רוק או נוזלי האף, הפה או הגרון שהגיעו מאדם נגוע. התעטשות, שיעול, נשיקה ונזלת עלולים להדביק את הסובבים שאינם מחוסנים. רסיסים של הנגיף חודרים דרך מערכת הנשימה או דרך מגע עם העיניים אל תוך הגוף.

 

המחלה מתבטאת לרוב בשיעול, נזלת, חום גבוה, פריחה אופיינית למחלה ונגעים בחלל הפה ודלקת בלחמית העין. לאחר תקופת דגירה, שאורכת שמונה עד 12 ימים מרגע ההדבקה ובמהלכה מתפשט הנגיף בגוף, מתחיל השלב הראשון (פרודרום), הגורם לעליית חום, דלקת עיניים, פחד מאור (פוטופוביה), דלקות אוזניים, נזלת ושיעול.

 

אצל 70-50 אחוזים מהחולים יופיעו נגעים אדומים-כחולים על החלק הפנימי של הלחיים ובחלל הפה. אלה נגעים ייחודיים למחלה, הקרויים "נקודות קופליק". נגעים אלה עלולים להתפשט אל השפתיים, החניכיים, החך, העפעפיים והנרתיק.

 

הפריחה מתחילה סביב המצח, בסמוך לקו השיער, מאחורי האוזניים ועל הצוואר ומתפשטת מטה אל עבר החזה, הבטן והרגליים - עד הקרסוליים. בתוך כשבוע הפריחה נסוגה, אולם השיעול עשוי להימשך עד עשרה ימים. במקרים חמורים מופיעות בלוטות לימפה מוגדלות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
עליזה בלוך. התבקשה להתחסן לחצבת
צילום: אלכס קולומויסקי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים