שתף קטע נבחר

ניו זילנד: 145 לוויתנים מתו לאחר שנסחפו לחוף

הרשויות במדינה גילו שתי להקות של לוויתנים מסוג נתב שנסחפו לאחד מהחופים הנידחים באי. מטייל ששהה באזור דיווח לרשויות אך עם הגעתן גילו כי מחצית מהלוויתנים נמצאו מתים. עקב מצבם הפיזי הירוד של הלוויתנים וסיכויי ההשבה הנמוכים בחזרה לים, הוחלט לבצע במקום המתת חסד המונית ליונקים הימיים

 

יותר מ-145 לוויתנים מסוג נתב מתו בהחפה המונית בחופי ניו זילנד. על פי דיווחים של רשויות הטבע במדינה, הלוויתנים התגלו באחד מהחופים הנידחים באי במהלך השבוע.

 

מחלקת שימור הטבע במדינה הודיעה כי שתי להקות של לוויתני נתב נמצאו בחוף כ-30 ק"מ דרומית לניו זילנד. הדיווח הראשוני התקבל ממטייל ששהה בליל שבת באזור ועם הגעת הפקחים למקום, מחצית מהלוויתנים נמצאו מתים.

 

לוויתני נתב בניו זילנד (צילום: Department of Conservation via AP)
לוויתני נתב בניו זילנד(צילום: Department of Conservation via AP)

 

בתום התייעצות, הוחלט לבצע המתת חסד לשאר הלוויתנים עקב מצב הפיזי הירוד והריחוק של המקום שלא איפשר הבאת צוותים ומיכשור לסיוע להשבת הלוויתנים בחזרה לים.

 

"למרבה הצער, סיכויי ההצלחה להשיב את הלוויתנים הנותרים לים הם נמוכים ביותר", דיווח רן ליפנס, מנהל המבצעים במחלקה ותיאר זאת כ"מעשה ההומנאי ביותר" שניתן לעשות עבור היונקים הימיים. לדבריו, מדובר בהחלט קורעת לב.

לוויתן נתב ארוך סנפיר (צילום: shutterstock)
לוויתן נתב ארוך סנפיר(צילום: shutterstock)
 

חברותיים ואיטיים

לוויתני נתב ארוך-סנפיר נחשבים לחברותיים במיוחד, ונוטים להתקבץ בלהק של 20 עד 100 פרטים הנעים במהירות של 3.3 קילומטר לשעה. הם בעלי יכולת התפרצות המביאה אותם למהירות של 16 קילומטר לשעה. הם מסוגלים לשחות כ-200 קילומטר ביום בחיפוש אחר מזון. 

 

על פי נתוני קרן הטבע העולמית (WWF) אורכו הממוצע של זכר הוא 5.7 מטר ואילו אורכן של הנקבות הוא 4.5 מטר. הזכרים שוקלים כ-2.3 טון ולעומתן, הנקבות שוקלות 1.3 טון. 

 

באיגוד השימור העולמי (IUCN) מציינים כי תצפיות שנערכו בסוף שנות ה-80 גילו כי ישנם כ-750 אלף לוויתני מהמין המדובר, אך כיום כמעט ואין מידע עדכני על גודל האוכלוסיה הקיימת ברחבי העולם.

 

לוויתן נתב ארוך סנפיר (צילום: shutterstock)
לוויתן נתב ארוך סנפיר(צילום: shutterstock)

 

ניו זילנד נחשבת למדינה בעלת שיעור התמותה הגבוה ביותר של לוויתנים ויונקים ימיים הנסחפים לחופים ומוצאים שם את מותם והסיבה לכך עדיין אינה ידועה. על פי נתוני המדינה, פקחי מחלקת השימור מגיבים בממוצע ל-85 מקרים של בעלי חיים שנסחפו לחופים, מרביתם פרטים בודדים.

 

במרבית המקרים, דולפינים ולוויתנים שמגיעים לחופים סובלים ממחלות, טעות בניווט, הימלטות מטורפים, גאות חזקה או תנאי מזג אוויר קשים, כך ציינו במחלקת השימור.

 

לוויתני נתב בניו זילנד (צילום: Department of Conservation via AP)
מתנדבים מסייעים לקבוצה של שמונה לוויתני קטלן גמדיים בחוף אחר במדינה(צילום: Department of Conservation via AP)

 

הלוויתנים לא היו היחידים שמצאו את מותם בהחפה. לפני מספר ימים, במערב האי נמצאו עשרה לוויתנים קטלניים גמדיים. שניים מהם מתו והרשויות מסרו כי אין קשר בין המקרים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Department of Conservation via AP
החפה לוויתני נתב ניו זילנד
צילום: Department of Conservation via AP
מומלצים