שתף קטע נבחר

אחרי 20 שנה: הסולחה בין השופט לשחקן שהכה אותו

השופט עירן אסולין הוכה קשות במשחק נוער ב־1998 ונותר נכה לצמיתות. השבוע הוא נפגש ביוזמת "ידיעות אחרונות" לסולחה עם אחד השחקנים שהכו אותו, מייסרה חלאיילה

 

משחק הנוער בין הפועל בני עכו למכבי נתניה, שהתקיים ב־28 בפברואר 1998, שינה את החיים של שניהם. מצד אחד, שופט המשחק עירן אסולין שחווה במהלכו לינץ' ונותר נכה לצמיתות. ומצד שני שחקן עכו, מייסרה חלאיילה, שהיה בין השחקנים המכים וגם חייו קיבלו תפנית שלילית.

 

אסולין החליט לשים הכל בצד ולעשות ביוזמת "ידיעות אחרונות" סולחה עם חלאיילה. לשניים יש מטרה אחת וברורה: לספר את הסיפור שלהם בהרצאות לילדים ולמבוגרים, יהודים וערבים, ולהבהיר עד כמה האלימות במגרשים עלולה להרוס את החיים ברגע של חוסר מחשבה.

 

ערן אסולין ומייסרה חלאיילה נפגשים (צילום: אביהו שפירא)
עירן אסולין ומייסרה חלאיילה נפגשים(צילום: אביהו שפירא)

 

השבוע השניים נפגשו בביתו של חלאיילה בין חומות העיר העתיקה בעכו, במבנה אבן עתיק מול הים. המפגש היה מרגש, השניים נפלו זה על צווארו של זה והתחבקו ממושכות. נראה היה שאבן גדולה ירדה לשניים מהלב.

 

חלאיילה סיפר בדמעות: "האירוע הזה היה הבעיה הראשונה והגדולה בחיים שלי. הייתי קטין ומצאתי את עצמי במעצר וכל החיים שלי הסתבכו. עזבתי את הכדורגל והידרדרתי למצבים קשים שהצריכו שיקום, החיים שלי הפכו לכדור שלג שלילי. התחתנתי ונולדו לי ילדים, אבל המקרה הזה תמיד בראש שלי, הרגשתי שהוא עוצר אותי, חוסם את החיים ולא נותן לי להתקדם.

 

"גם אני קורבן בסיפור הזה, הייתה לי הרגשה מגעילה שגרמה לי לשנוא את הכדורגל. הייתי במסגרת ופתאום אין לי אבא ואמא. אחרי כל ההתמודדות הקשה, אני שמח שעשינו את הסולחה הזו ומכאן נוכל להתקדם".

 

ערן אסולין ומייסרה חלאיילה נפגשים (צילום: אביהו שפירא)
חלאיילה ואסולין. אירוע חמור(צילום: אביהו שפירא)

 

גם אסולין כמובן לא ישכח את המשחק הזה כל חייו. המשבץ הסביר לו שמדובר במשחק טעון מאוד שיתקיים במגרש ניטרלי בכפר ג'וליס, תחת אבטחה של שישה שוטרים, מכיוון שבסיבוב הקודם הותקפו אנשי עכו בנתניה. שעה לפני שריקת הפתיחה התברר לו שהמשחק יהיה עם קהל, אבל הבשורה הרעה יותר הייתה שלא יגיעו אליו שופטי קו והוא יצטרך לנהל אותו לבד.

 

אסולין נזכר: "המתיחות הקשה הורגשה מכל עבר, וכשנתניה עלתה ליתרון בדקה ה־20 הרוחות התלהטו עוד יותר. שלפתי צהוב אחרי צהוב כדי להרגיע, אבל זה לא עזר והמשחק הפך לאגרסיבי במיוחד. הרגשתי שמשהו חמור עומד להתרחש. בדקה ה־54 ניגשתי לאחד משחקני עכו ואמרתי לו שאם הם לא יירגעו אבטל את המשחק. בתגובה הוא אמר לחבריו, 'תתחילו להיכנס חזק'".

 

ארבע דקות מאוחר יותר האסון ממנו חשש אסולין אכן התרחש. נתניה כבשה את השער השני ושחקני עכו איבדו עשתונות. "שחקן עכו קילל אותי, ובתגובה שלפתי לו כרטיס אדום. בעודי כותב בפנקס את הכרטיס הרגשתי חבטה חזקה מאוד בראשי. ראיתי את כל המגרש מסתובב. שחקני עכו החלו להכות אותי בבעיטות ובאגרופים, ניסיתי להתגונן בכוחותיי האחרונים, אבל בעודי שרוע על הדשא חבול ומדמם המשיכו לחבוט בי עד אובדן הכרה. מכאן אני כבר לא זוכר כלום".

 

ערן אסולין ומייסרה חלאיילה נפגשים (צילום: אביהו שפירא)
"שלפתי כרטיס אדום והרגשתי חבטה חזקה בראש"(צילום: אביהו שפירא)

 

אסולין פונה לבית החולים בנהריה ועבר במשך שמונה שנים טיפולים קשים. הוא נותר נכה לצמיתות עם פגיעות קשות ברגליים, בצוואר ובראייה. במהלך המהומה שפרצה במגרש נפצע שוטר בראשו ונותר נכה.

 

אחרי 20 שנה של מאבקים משפטיים, אסולין החליט לסיים את הסאגה ולעשות

סולחה עם חלאיילה, שלקח על עצמו את התיק למרות שלא היה היחיד שהכה את השופט. אסולין הבטיח לעזור למייסרה בדיון המשפטי: "עשיתי זאת באהבה רבה, כי הבנתי שגם חייו נהרסו בעקבות המקרה הקשה. למרות מה שהוא עשה לי, עזרתי לו ועשינו סולחה".

 

השניים מתכוונים כאמור לספר את סיפורם ביחד, ואסולין כתב ספר בשם "שופט במצור" שאמור לצאת לאור בקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
עירן אסולין ומייסרה חלאיילה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים