שתף קטע נבחר

במסירות והתמדה: המתנדבים המצטיינים של השנה בתחום הרווחה

הגברת מודעות לפרקינסון, שיפוץ מועדון קשישים, סיוע לעיוורים ומיצוי זכויות. הם מקדישים את זמנם ופועלים במסירות כדי לעזור לקשישים, ניצולי שואה, אנשים עם מוגבלויות, נוער בסיכון ועוד. אלו 12 המתנדבים והעמותות המצטיינים של השנה, להם חולק אתמול "מגן שר העבודה והרווחה" בכנסת

אתמול (ג') קיבלו 12 מתנדבים ועמותות את "מגן שר העבודה והרווחה" על הצטיינות בפעילותם ההתנדבותית למען הקהילה. המגן הוענק על ידי שר העבודה והרווחה חיים כץ בטקס שהתקיים בכנסת במעמד יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין. המתנדבים המצטיינים נבחרו מתוך 148 מועמדים שמקדישים זמן רב ופועלים במסירות והתמדה בסיוע לקשישים, ניצולי שואה, אנשים עם מוגבלויות, ילדים ונוער בסיכון ועוד.

  

המתנדבים המצטיינים

 

אהובה לכיש, בת 85 מחולון. יו"ר עמותת הפרקינסון בסניף דרום דן. אהובה מתנדבת כ-20 שנה למען קידום רווחתם של אזרחים ותיקים ברמות השונות. היא מסייעת בהעלאת הצרכים למודעות ציבורית, בתהליכי חשיבה לפיתוח תוכניות ובביצוען בשטח.

 

הנרי חנניה כהן, בן 82 מקריית גת. מתנדב מזה 20 שנה לרווחתם של זקנים וניצולי שואה, חיילים וחולים בקהילה. הנרי מסייע בשיפוץ במועדון הקשישים ובתיקונים של ציוד רפואי במסגרת "יד שרה". לעתים, תיקונים אלו נעשים במימון פרטי של הנרי. בנוסף, הוא מרכז בהתנדבות שלושה פרויקטים: "לקט ישראל", "הדודות של צה"ל", ו"סבתות סורגות.

 

מתנדבים משרד העבודה (באדיבות משרד העבודה והרווחה)
המתנדבים שקיבלו את אות ההוקרה(באדיבות משרד העבודה והרווחה)

חנה ורשביאק, בת 79 מנס ציונה. מתנדבת מזה כשבע שנים. במשך חייה הייתה פעילה בתחום החינוך ולאחר פרישתה לגמלאות הצטרפה ל"פורום גבעת הכרכור" על מנת לשמר את הגבעות לדורות הבאים. חנה מנהלת ומרכזת את עמותת "ידיד לחינוך", המרכזת את התנדבותם של הגמלאים במוסדות החינוך בעיר והגדילה משמעותית את מספר המתנדבים בעמותה.

 

יעקב שי, בן 79 מכפר סבא. מהמתנדבים הבכירים של "בית איזי שפירא" ברעננה, שאליו הגיע לאחר שבנו דורון ז"ל, שנפטר בגיל צעיר, הונצח במרכז - החורט על דגלו לפעול למען חברה המבטיחה לילדים ובוגרים עם מוגבלויות את ההזדמנות לצמיחה ולהשתתפות בחיי הקהילה. יעקב הפך את המקום לבית השני שלו והוא ממלא בהתנדבות שורה של תפקידים משמעותיים לתשתית האירגונית של המקום - בניית מערכת מחשוב לניהול מתנדבים, גיוס מתנדבים ושמירה על קשר אישי עמם. יעקב נקרא בשם החיבה "מתנדב הזהב" במסגרת התנדבותו המסורה במקום.

 

מרלן פארס, בת 44, משלומי. במלחמת לבנון נפגמה ראייתה ושמיעתה של מרלן כתוצאה מפגיעה של קטיושה שנפלה על ביתה והיא החלה תהליך שיקומי ב"מגדל אור". לאחר סיום תהליך השיקום החלה להתנדב בעמותה ולסייע לאנשים המתמודדים עם עיוורון. היא תורמת מזמנה וכישוריה מהרצון לשפר את חייהם של אנשים עם לקות ראייה. בנוסף, היא עוזרת למטופלים לקבל כלים להתמודדות עם מצבם הקשה ומקנה להם סיוע רגשי.

 

משה קפטן, בן 88 מהוד השרון. ניצול שואה, שעלה לארץ לבדו מפולין בשנת 1946, נדר להקדיש את חייו להנגשת השואה לדור הצעיר. במשך שנים רבות, הוא נפגש עם ילדים, בני נוער וחיילים ופותח להם צוהר להכרת המורשת היהודית שאבדה בשואה.

 

קובי גובר, בן 77 מקריית טבעון. פעיל חברתי מוכר בעיר שמסייע במגוון רחב של תחומים מזה שנים רבות. הוא מלווה קשישים, משפחות מוחלשות, חולים ואנשים בודדים, ומסייע להם למצות את זכויותיהם. קובי פעיל בהקמת גופים התנדבותיים בקריית טבעון למען הקהילה. במקביל לעשייה המערכתית שלו, קובי נותן ליווי אישי צמוד למספר נזקקים ודואג להם לכל צורכיהם, כשבין היתר, במשך 15 השנים האחרונות הוא מלווה מוזיקאי מחונן - דואג לו למקום לינה, לאוכל, לבגדים ובמקביל מסייע לו בגיוס כספים ללימודי המוזיקה.

 

רוחמה מרדכי, בת 63 מאחיהוד. מתנדבת מזה 8 שנים בפרויקט "אוזן קשבת" לרווחת ניצולי השואה בקהילה. רוחמה מגיעה למרכז הקשר ומנהלת שיחות טלפון שבועיות עם קשישים ניצולי שואה. על אף הקושי הפיזי שלה והתניידותה בכיסא גלגלים, מקפידה רוחמה להתנדב באופן קבוע לטובת הקהילה.

 

המרכז ההידרותרפי בשער הנגב. המרכז חרט על דגלו חזון של שילוב אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים ביחד עם אוכלוסייה בריאה. המרכז מיישם את החזון באמצעות פרויקט חונכות, המשלב מתנדבות ומתנדבים החונכים באופן אישי או קבוצתי ילדים וצעירים עם צרכים מיוחדים.

 

יחידת החילוץ ערד. היחידה פועלת שבעה ימים בשבוע, 24 שעות ביממה, בהתנדבות מלאה למען הצלת חייהם של מטיילים בערד והסביבה. היחידה הוקמה לפני כ-40 שנים בידי קבוצת חברים מטיילת, והפכה בסיוע משטרת ישראל ליחידה לאיתור והצלה.

 

סבתות מקדמות בטיחות ילדים מטורעאן. הקבוצה מונה 25 מתנדבות מוסלמיות ונוצריות הפועלות יחד בהתנדבות כשש שנים למען בטיחות הילדים בקהילה. הנשים בקבוצה, רובן בגיל הפנסיה, מקדישות את חייהן למען בטיחות הילדים. הן מעבירות הדרכות וימי שיא לקבוצות שונות בקהילה, מקיימות חוגי בית וביקורי בית בבתי התושבים ומנחות מהי הדרך לבטיחות הילדים ולהפיכת הבתים לבטוחים יותר.

 

לידיה טרכסל, בת 63 משוויץ. מגיעה מדי שנה לשלושה וחצי חודשים של התנדבות באקי"ם ירושלים. לידיה, אחות מוסמכת במקצועה, עוזבת את ביתה ועבודתה ומגיעה לירושלים לתקופת התנדבות רצופה. בשעות הבוקר היא מסייעת לפגועים במצב הקשה ביותר בפעילותם היומיומית. היא מעבירה לדיירים חוגי אומנות ויצירה ומצליחה להגיע לכל אחד מהם באופן אישי וקרוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים