שתף קטע נבחר

מועצת ארגון המורים העלתה שכר להנהלה: "גם הח"כים מעלים לעצמם"

העלאת השכר בגובה חמישה אחוזים לא כוללת את יו"ר הארגון, רן ארז, שיהנה מתוספת הוותק שאושרה. חבר הנהלה שהתנגד להעלאה: "איבדו את הבושה". ארגון המורים: "יש לנו יותר מ-78 אלף חברים והעבודה שנדרשת לשרתם היא רבה וקשה. אין זו בושה לתגמל את העובדים". האזינו להקלטה

 

 

 

 

חברי מועצת ארגון המורים העל-יסודיים אישרו העלאות שכר לעובדי הנהלת הארגון, אחרי ישיבה סוערת במיוחד. בהקלטה מהישיבה שהגיעה לידי ynet עולה כי חברי ההנהלה הצביעו על תוספות שכר של חמישה אחוזים לחברי הנהלת הארגון (לא כולל יו"ר הארגון רן ארז), תוספת של שלושה אחוזים למזכירי הסניפים בארגון ותוספת של חצי אחוז בוותק עבור כל שנת עבודה בארגון, עד 36 שנים. תוספת זו היא רטרואקטיבית וכתוצאה מההחלטה יזכה ארז לתוספת של כ-18 אחוזי ותק בשכרו.

 

בתגובה לטענות חברי הנהלה שנכחו בישיבה ויצאו נגד המהלך, לנוכח העובדה שחלק מהאנשים שייהנו מהתוספת נכחו בישיבה, אמרו הראשונים: "גם חברי הכנסת מצביעים על העלאת שכר לעצמם". התנועה לאיכות השלטון הגיבה בחריפות למהלך, שאותו כינתה "הפקרות". מנגד, בארגון המורים הסבירו שמטרת המהלך היא להשוות בין שכר המורים, שעלה בעקבות הסכם השכר הקיבוצי 'עוז לתמורה', לשכר של עובדי הארגון.

 

יו"ר הארגון, רן ארז. תוספת של כ-18 אחוז לוותק  (צילום: ניצן דרור) (צילום: ניצן דרור)
יו"ר הארגון, רן ארז. תוספת של כ-18 אחוז לוותק (צילום: ניצן דרור)

בארגון המורים יש 59 חברי מועצה ושמונה חברי הנהלה, בהם ארז. שכרם של עובדי ההנהלה מוצמד לשכרם של מנכ"לי משרדי הממשלה, החלטה שהתקבלה בארגון בעבר, והם מקבלים 65 אחוז משכרו של מנכ"ל משרד ממשלתי, העומד על 38,088 שקל. בעקבות ההחלטה האחרונה (העלאה של חמישה אחוזים), הם יקבלו כעת 70 אחוז משכר זה.

 

"הייתה המולה, הרבה אנשים יצאו החוצה", סיפר ל-ynet אחד הנוכחים בישיבה. "כולם הצביעו כאילו קיבלו הנחייה שזה מה שצריך לעשות. התנגדנו כבר בעבר כשהצמידו את השכר של חברי ההנהלה לשכר מנכ"לים. בנוסף, הרבה חברי הנהלה ומזכירי סניפים עובדים גם בבתי ספר, ולכן מקבלים שתי משכורות. אם רן ארז אומר שב'עוז לתמורה' המשכורות עלו, אז שיחליט: או שיעביר שכר עובדי הוראה, או שכר מנכ"לים. הוא עושה את זה שנים, כאילו אנחנו מטומטמים. זו פשוט בושה, ואין שום הגדרה אחרת".

 

"הרגשנו נורא, זו דיקטטורה"

חבר ההנהלה סיפר על ההרגשה בקרב חבריו שהתנגדו למהלך. "הרגשנו נורא אחרי הישיבה הזו. אנחנו יכולים להגיד מה שאנחנו רוצים, אבל אף אחד לא מקשיב. שמונה מהנוכחים למעשה הצביעו על העלאת שכר לעצמם. הם איבדו כל בושה. חלק מהאנשים אמרו שאם ההצבעה הייתה חשאית ולא גלויה – היו מצביעים אחרת. זו דיקטטורה לשמה. אי אפשר לרקוד על כל החתונות ואי אפשר לאשר העלאה רטרואקטיבית. אני לא ראיתי דבר כזה. מדובר פה בסכומי עתק".

 

"זה לא יכול להישאר יותר בפנים", סיפרה משתתפת אחרת. "המורים לא מקבלים שכר מנכ"לים. שכר המורים אמנם עלה, אבל נוספו לנו גם שעות. הם רוצים להעלות לעצמם את השכר? אין בעיה, שיהיה מותאם גם לשעות העבודה. הצענו את זה, אבל זה כמובן לא התקבל. אני חושבת שנעשה פה מחטף".

 

"זו דוגמה נוספת מדוע אגודות עותומאניות חייבות לעבור מהעולם, ויפה שעה אחת קודם", הגיבה למהלך נילי אבן חן, סמנכ"לית כלכלה ומחקר בתנועה לאיכות השלטון. "בשום מלכ"ר או עמותה העובדים לא היו יכולים לקום יום בהיר אחד ולהצביע על העלאת שכר דרקונית לעצמם. ההפקרות הזאת נובעת מכך שחברי הכנסת מפחדים ממוקדי הכוח של ועדי העובדים, שביום פקודה מתייצבים בפריימריס בהמוניהם לטובת מי שידאג לרווחתם. הגיע הזמן שנשתחרר מטבעת החנק שמפעילים ארגוני עובדים תחת כסות האגודות העותומאניות".

 

מארגון המורים העל יסודיים נמסר בתגובה: "על פי החלטת מועצה מלפני שש שנים, שכר חברי ההנהלה וכל עובדי ארגון המורים הועבר לדרוג מנהלי שצמוד לשכר מנכ"ל ממשלתי באחוזים כאלה או אחרים, בהתאם לרמת התפקיד, חשיבותו ואחריותו. כתוצאה ממאבקי ארגון המורים והרפורמות שאותן הנהגנו במערכת החינוך, שכר המורים עלה יותר משכר עובדי הארגון המורים. כדי לנסות ולשפר את מצבם של עובדי הארגון ששכרם נשחק, הוחלט להעלות את שכרם של חברי ההנהלה ומזכירי הסניפים באחוזים בודדים, ולהעניק לכל עובדי הארגון קידום בוותק של חצי אחוז לשנה, כפי שקיים בכל המערכות בסקטור הציבורי".

 

עוד נמסר מארגון המורים כי "מאחר ומדובר גם בשכר חברי ההנהלה, הם נהגו על פי תקנון ארגון המורים, לא השתתפו בהצבעה ואף יצאו מהחדר בזמן ההצבעה. רוב חברי המועצה אישרו את הצעת ההנהלה לשיפור שכר של כלל עובדי הארגון, מה עוד שמדובר בעבודה מאומצת שגרמה לכך שמספר חברי הארגון עבר את את ה-78 אלף חברים בחינוך העל יסודי והעבודה שנדרשת כדי לשרתם היא רבה וקשה יותר. אין זו בושה כלל לתגמל את העובדים בהתאם להשפעתם וניסיונם בעבודה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים