שתף קטע נבחר

120 ישראלים נבחנו היום ב"פסיכומטרי היפני"

מבחן הקבלה הממשלתי החשוב ביותר למוסדות האקדמיים ולחברות העסקיות ביפן, נערך היום באוניברסיטה העברית בירושלים. 120 סטודנטים ישראלים נרשמו לבחינה והם יתמודדו מול מאות אלפים ברחבי העולם על האפשרות לעבוד וללמוד בארץ השמש העולה

היום (א') נבחנו 120 סטודנטים מרחבי הארץ במבחן השנתי הרשמי של ממשלת יפן לבקיאות בשפה היפנית, הידוע כ"פסיכומטרי היפני" (JLPT). הבחינה נערכה בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית בירושלים בפיקוח שגרירות יפן בישראל, והיא נכתבה ותיבדק על ידי הממשלה היפנית, ומיועדת למעוניינים להתקבל לאוניברסיטאות ביפן ולחברות המובילות במדינה. המבחן נערך בחסות הפקולטה למדעי הרוח של האוניברסיטה והאגודה הישראלית ללימודי יפן.

 

חלק מהנבחנים באוניברסיטה העברית (צילום: פרופ' ניסים אוטמזגין, האוניברסיטה העברית)
חלק מהנבחנים באוניברסיטה העברית(צילום: פרופ' ניסים אוטמזגין, האוניברסיטה העברית)

 

לאחר שהוחלט כי הבחינה תיערך באוניברסיטה העברית, הוחלט לאחרונה על ידי גורמים שונים בפקולטה למדעי הרוח, ביניהם ראש מדור יפן בחוג ללימודי אסיה פרופ' ניסים אוטמזגין, לעשות מאמצים גדולים כדי להעביר את כל הפרטים הרלוונטיים - ביניהם חשיבות המבחן, מועד קיומו והמקום שבו ייתקיים - לגבי ה"פסיכומטרי היפני" בשפה הערבית לתושבי הרשות הפלסטינית. המאמצים נשאו פרי והשנה, לראשונה, עתיד להשתתף בבחינה סטודנט מהרשות הפלסטינית שקיבל אישור מיוחד להגיע לבחינה.

 

פרופ' אוטמזגין אמר: "ההרשמה הגבוהה למבחן היא עדות לגידול העצום שחל בשנים האחרונות בארץ בלימודי יפן ומזרח אסיה. אני שמח שהצלחנו להביא את הבחינה לישראל ובכך חסכנו מסטודנטים את הצורך לכתת את רגליהם עד ליפן או למדינות באירופה כדי להיבחן. מעבר לכך, עד היום דבר הבחינה לא הגיע אל הסטודנטים מהרשות הפלסטינית. עכשיו, כשהעברנו להם בפעם הראשונה פרטים על הבחינה ומהותה, אני בטוח שיותר סטודנטים יירשמו אליה בשנים הבאות".

 

פרופ' ניסים אוטמזגין ()
פרופ' ניסים אוטמזגין

 

חן פלוטקין, תלמידת מוסמך בחוג ללימודי אסיה באוניברסיטה העברית שמעוניינת להמשיך ללימודים מתקדמים ביפן, מספרת: "מדובר בבחינה לא קלה, שמצריכה אוצר מילים רב, זיהוי סימנים גרפיים והבנת הנקרא והנשמע. חשוב לי לעשות את הבחינה משום שעבור היפנים הבחינה הזו היא אינדיקציה לרמה האקדמית שלך וליכולות שלך, ומאוד קשה להשתלב באקדמיה ובשוק העבודה היפניים בלעדיה".

 

מעבר להכרה הרשמית המקבלים אלו שעוברים את הבחינה בהצלחה, עבור הסטודנטים של האוניברסיטה העברית הבחינה נתפסת בין השאר כאתגר. לימודי השפה היפנית בחוג ללימודי אסיה נמשכים שלוש שנים ובמהלכן הסטודנטים רוכשים מיומנויות שיחה, קריאה וכתיבה ביפנית. בתואר המוסמך דורשת האוניברסיטה מהסטודנטים לעשות שימוש בספרים ובמאגרי המידע בשפה היפנית המצויים בספריה.

 

הבחינה, שהחלה בשנת 1984, מתקיימת ברחבי העולם, לרבות בקרב מצרים. בשנה שעברה למעלה מ-600 אלף איש ברחבי העולם ניגשו לבחינה זו. לקראת הבחינה פרסמה שגרירות יפן בישראל סרטון ובו איחלה: "ברכת הצלחה ולימודים מעניינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פרופ' ניסים אוטמזגין, האוניברסיטה העברית
המבחן היום בירושלים
צילום: פרופ' ניסים אוטמזגין, האוניברסיטה העברית
מומלצים