שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    כך תכינו ספינג' לחנוכה בקלות
    לקונדיטורית סאני דרעי נמאס מהסופגניות המפונפנות שנמצאות בכל פינה, אז היא החליטה שאת חג החנוכה שלה היא חוגגת הפעם עם הספינג' המרוקאי מבית ילדותה. מתכון לספינג' בטעם משגע שאפשר להכין בקלי קלות וגם הצעה לגיוון

     

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    חנוכה הוא חג קשה. לא רק רק בגלל הקלוריות, השמן והטיגון, אלא בגלל שחנוכה הוא ה-חג של הקונדיטורים, במהלכו אנחנו משקיעים את כל האנרגיות שלנו בניסיון לייצר סופגניות. אבל לא אחת-שתיים כמו בבית, אלא מאות אם לא אלפים - ביום.

     

    לאורך השנים, לי באופן אישי, התחיל להיות קשה מאוד עם סופגניות - גם עם אלו הקלאסיות וגם עם אלו המפונפנות והיצירתיות יותר, שמכוסות באין ספור תוספות כאילו יצאו מקטלוג אופנה.

       (צילום: ירון ברנר)
    השף-קונדיטורית סאני דרעי(צילום: ירון ברנר)

    ולא רק שקשה לי לראות אותן, אני גם לא מסוגלת לאכול אותן יותר. אז מצאתי פתרון מצוין שמזכיר את הסופגנייה, אבל הוא בכל זאת מעט שונה ממנה: הספינג'. הוא מזכיר לי ימים פשוטים יותר, בהם היינו זורקים חתיכת בצק לשמן, מטגנים משני הצדדים עד להזהבה, מגלגלים בסוכר ופשוט אוכלים, בלי להוסיף שום טיפה של שוקולד או מזרק במילוי ריבת חלב.

     

    אז לכל מי שמתגעגע לדברים הפשוטים, הנה המתכון שלי לספינג'. הוא פשוט וכיפי, ואני מקווה שתיהנו ממנו כמו שאני נהנית ממנו מדי שנה. 

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    ספינג' קוקוס

    המצרכים (לכ-30-25 יחידות בגודל בינוני):

    500 גר' קמח

    25 גר' שמרים

    400 מל' מים

    1 כף סוכר

    1 כפית מלח

     

    לציפוי -  

    150 גר' קוקוס

    150 גר' סוכר  

    שמן עמוק לטיגון

       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - בקערת המיקסר שמים את כל החומרים יחד, ולשים במשך חמש דקות עד לאיחוד התערובת וקצת מעבר. מכסים את הבצק במגבת, ומניחים בצד במשך כ-45 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    2. מטגנים את הספינג' - במקביל, בסיר רחב מחממים שמן (קנולה/סויה) עד לטמפרטורה שנעה בין 170-160 מעלות. מכניסים חתיכה קטנה של בצק לסיר, על מנת לבדוק שהשמן חם מספיק אך לא חם מידי. השמן בטמפרטורה הנכונה כשסביב הבצק מתחילות להיווצר בועות קטנות, והבצק עצמו מתחיל לצוף.
    3. יוצרים מהבצק עיגולים בינוניים עם חור באמצע, ומטגנים אותם בסיר עם השמן משני הצדדים עד להזהבה יפה. מוציאים לכלי מרופד בנייר סופג, סופגים את השמן ומניחים בצד לצינון.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. מערבבים את הסוכר והקוקוס בכלי נוסף, וכשהספינג'ים הצטננו מעט התייבשו מהשמן, מעבירים אותם לכלי עם תערובת הסוכר והקוקוס ומצפים אותם היטב. מומלץ להגיש לצד כוס תה עם נענע.
         (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

     

    גיוון:

    אני אוהבת להשאיר כמה ספינג'ים ללא ציפוי הסוכר והקוקוס, ולזלף עליהם במקום ריבות, ממרח שוקולד, חמאת בוטנים, ריבת חלב ומה שאתם אוהבים.

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים