שתף קטע נבחר

מענק של 6 מיליון שקל מהמדינה למפעל "סופר פוד" בקיבוץ בארי

המפעל זכה למעמד של "מפעל מאושר" מהמדינה, לאחר שהוקם בהשקעה של 32 מיליון שקל במטרה לייצר מזון עשיר בחלבון ובוויטמינים נוספים. "הבעת אמון גם בכוחות המקצועיים וגם באזור הגיאוגרפי על מורכבותו הביטחונית"

חצי שנה אחרי שנחשף, מפעל הסופר פוד של קיבוץ בארי זוכה לתמיכה מהמדינה. המפעל, שהוקם בהשקעה של 32 מיליון שקל בשיתוף עם הסטארט־אפ הינומן, זכה למעמד של "מפעל מאושר" מרשות ההשקעות במשרד הכלכלה. מעמד זה מזכה אותו במענק מדינה של 6 מיליון שקל.

 

לכתבות נוספות במדור כלכלה

 

המפעל הוא למעשה חממת ענק שמתפרשת על פני עשרות דונמים, שבהם גדל צמח המנקאי — צמח מים זערורי (גודלו 5 מ"מ) הגדל בחורף ובעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד: 45% חלבון וויטמין B12. צריכת המים לגידולו היא כעשירית מזו של כרוב הקייל, שנחשב לסופר פוד המוכר יותר. הירק נטול טעם או ריח ולכן קל לשלבו במוצרי מזון לאחר שעבר תהליך ייבוש ועיבוד. תוצרי המפעל ישמשו כתוסף תזונה למוצרי תעשיית המזון העולמית.  

סופר פוד (צילום: זוהר רון) (צילום: זוהר רון)
סופר פוד(צילום: זוהר רון)
 

בגלל הצפי למחסור עולמי במזון, סטארטאפים רבים מנסים כיום להפיק חלבון ממקורות חלופיים, מחגבים ועד אצות. לפני שנתיים השקיעה חברת אג'ינומוטו היפנית כ־15 ‬מיליון דולר בהינומן ורכשה את זכויות ההפצה שלה ביפן. מקור בבארי אמר שהקיבוץ חיפש השקעה חדשה בתחום מתקדם כדי להוריד את התלות הכלכלית בבית הדפוס המיתולוגי ולייצר חלופה גם לחקלאות המסורתית.

 

מאישור הבקשה במינהלת מרכז ההשקעות עולה שהמפעל מצפה בשלב ראשון ליצוא בסך 14 מיליון שקל. נחום איצקוביץ', מנהל הרשות להשקעות, אמר כי "מדובר בהשקעה משמעותית של חברה ביוטכנולוגית חדשנית שהגיעה לראשונה לאזור עוטף עזה. יש כאן הבעת אמון של חברת הינומן גם בכוחות המקצועיים וגם באזור הגיאוגרפי על מורכבותו הביטחונית".

 

 


פורסם לראשונה 09/12/2018 08:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים