שתף קטע נבחר

הקופים השתלטו על משרדי הממשלה בהודו

הרשויות בהודו נותרו חסרות אונים נגד השתלטות קופי המקוק רזוס על הערים. הפרלמנט תדרך את המחוקקים כיצד להימנע מתקריות אלימות עם הקופים, שכבר לא מפחדים מבני אדם: "פורצים לבתים וגונבים אוכל וטלפונים ניידים"

 

קופי המקוק בניו דלהי (צילום: רויטרס)
מקוק רזוס מחוץ למשרדי הממשלה בהודו(צילום: רויטרס)

למרות המאבקים הפוליטיים שמעסיקים את הודו לקראת הבחירות בשנה הבאה, אחת הבעיות העיקריות שהמחוקקים ההודים נאלצו להתמודד איתן בתקופה האחרונה היא דווקא מכת הקופים שפשטו על מתחם הפרלמנט בניו דלהי.

 

עוד סיפורים מעניינים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

קופי המקוק רזוס הפכו למכה של ממש לתושבי בירת הודו. אחד מעובדי משרד הפנים סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הקופים כבר לא חוששים לפרוץ לבתים, להתנפל על העוברים והשבים ולחטוף מהם אוכל, מסמכים וטלפונים ניידים. כעת חוששות הרשויות מהתנחלותם באזור משרדי האוצר והביטחון - ואפילו בלשכתו של ראש הממשלה נרנדרה מודי.

 

עם פתיחת מושב החורף בפרלמנט בחודש שעבר, המחוקקים קיבלו מסמך מפורט שבו תודרכו כיצד להימנע מהקופים התוקפים. בין ההמלצות שניתנו נכתב כי מוטב שלא ליצור קשר עין עם הקוף, ובטח שלא לנסות להפריד בין נקבה לצאצא.
 

קופי המקוק בניו דלהי (צילום: רויטרס)
שומרים על הפרלמנט(צילום: רויטרס)
 

קופי המקוק בניו דלהי (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

למרות נוכחותם המוגברת במתחם הממשלתי, קופי המקוק אינם שותפים אידיאליים של ראש הממשלה מודי. ב-2015 הם הצליחו להרוס את תוכניתו של רה"מ לפרוס רשת אינטרנט אלחוטית בעיר העתיקה ואראנסי, לאחר שמאות מהם השתלטו על כבלי הסיבים האופטיים שמוקמו לצד נהר הגנגס.

 

השיטות להברחת הקופים שנכשלו

במדינת דלהי ובשכנותיה הקופים נחשבים לחיות מוגנות, אך לא מתנהל כל מעקב אחר מספרם המדויק. הרשויות ניסו להיאבק בהתרבותם המהירה, אך עד כה לא נרשמו תוצאות מספקות. כלי התקשורת המקומיים דיווחו כי לקראת ביקורו של נשיא ארצות הברית לשעבר ברק אובמה, הרשויות שכרו צוותים מיוחדים להרחקת הקופים בעזרת מטאטאים ומקלעות.

 

בשנים האחרונות ניסו ההודים להשתמש בקופי לנגור אפור, אשר קופי המקוק מפחדים מהם, לסיורים באזורים רגישים, אך המהלך נעצר מאחר שהחוק אוסר על החזקתם של קופי הלנגור בשבי.

 

 

הקופים אכלו לו את האינטרנט. רה"מ נרנדרה מודי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הקופים אכלו לו את האינטרנט. רה"מ נרנדרה מודי(צילום: AFP)

בניסיון להתגבר על מגבלות החוק, הרשויות בהודו ניסו להערים על הקופים, ושכרו 40 גברים שהתחפשו לקופי לנגור. "קראנו להם מבריחי הקופים", אמר גורם רשמי בממשלה שדיבר בעילום שם. "בהתחלה הקופים נבהלו, אבל ברגע שהעובדים התרחקו התחבולה כבר לא עבדה".

 

התרחבותן הדרמטית של הערים בהודו גזלו את שטחי המחיה של קופי המקוק, כך שהשטח האורבני הפך למרחב חיפוש האוכל של הקופים. בקרב ההינדואים, בני הדת השלטת בהודו, האכלת חיות המקושרות על פי האמונה לאל הנומאן (המתואר כקוף בעל גוף אדם) היא יותר ממקובלת.

חוקרת האקולוגיה אסמיטה סנגופטה אמרה כי האמונה הרווחת גרמה לקופים להפסיק לפחד מבני אדם - ולהתרגל להאכלה מידיהם. "הקופים התרגלו לחפש את המזון באופן אקטיבי, ואם האדם מסרב להאכילם - הם הופכים לתוקפניים", הסבירה.

 

ואילו הפרימטולוג ס.מ מוחנוט, ראש מרכז המחקר לקופים בהודו, אמר כי הפתרון האידיאלי הוא העברת הקופים ליערות והסרת המגבלות על יצוא שלהם מהמדינה, במסגרת הניסיון לצמצום את מספרם בערים.

 

שמם של הקופים נקשר גם בתקריות טרגיות. בחודש שעבר כמה קופים הצליחו לחטוף תינוק בן 12 ימים בלבד מחיק אימו ולהרוג אותו בעיר אגרה. באוגוסט האחרון פורסם סרטון שבו נראה קוף שמנסה לחטוף ילד קטן מביתו, אך האם מצליחה להסיח את דעתו. ב-2007 הצליחו קופים לדחוף את סגן ראש העיר של דלהי, שנפל ממרפסת ביתו אל מותו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים