שתף קטע נבחר

שופט: אישה בזנות תפגוש את בתה 4 פעמים בשנה

האם שסובלת מהתמכרויות ובעיות נפשיות הסכימה לאימוץ אך ביקשה לראות את בתה כל שבועיים. השופט גביזון קבע תדירות נמוכה משמעותית

בית המשפט למשפחה בבאר שבע קבע לאחרונה כי אישה בזנות שבתה בת ה-3 הוצאה מחזקתה ותועבר לאימוץ פתוח בשל הזנחה, תפגוש אותה רק ארבע פעמים בשנה. השופט אלון גביזון דחה את בקשת האם להגביר את תדירות המפגשים, וציין כי "הדבר יטיל, בהכרח, הן על הקטינה והן על הוריה המאמצים נטל פיזי ורגשי מיותר ויפגע בשגרת חייהם".

 

לאם שלושה ילדים משלושה אבות, וגם שני הילדים האחרים הוצאו בעבר למשפחות אחרות על רקע תפקוד לקוי והזנחה קשה. האם סובלת מהפרעות אישיות וליקויים קוגניטיביים ומטופלת תרופתית. בגיל 20 החלה לעסוק בזנות ולהשתמש בסמים קשים ואלכוהול. אביה של הילדה אינו ידוע, וניסיונות לאתרו לא צלחו. מאז הוצאה מחזקתה הן נפגשות אחת לשבועיים.

 

עש כה גדלה הילדה בבית אומנה, עד שהמדינה ביקשה להכריז עליה בת אימוץ. האם ביקשה תחילה לגדל את בתה בעצמה, וטענה שמצבה משתפר והיא תעשה כל שביכולתה לגדל אותה, אולם לימים שינתה את עמדתה והסכימה שבית המשפט יכריז על אימוץ. פסיכולוגית מומחית מטעם בית המשפט סברה שלנוכח ההפרעות שמהן היא סובלת, ההתמכרויות והתפקוד הקוגניטיבי וההתנהגותי הלקוי, לא ניתן לשקם את מסוגלותה לרמה של "יכולת דאגה סבירה".

 

השופט אלון גביזון ציין כי "ראויה להערכה הסכמתה של האם להכריז על הקטינה כבת אימוץ וזאת תוך שהיא גילתה הבנה כי מצבה אינו מאפשר לה לגדל את הקטינה וכי טובת הקטינה כי תימסר לאימוץ ותמצא בית קבוע ומיטיב".

 

המחלוקת שנותרה הייתה לגבי מספר המפגשים של האם עם בתה. נציגת המדינה טענה שיש לצמצם אותה לשניים בשנה, ושני מפגשים נוספים של הבת עם אחיה. מנגד, האם ביקשה להמשיך להיפגש עם בתה אחת לשבועיים, ולהורות על מפגשים בינה לבין אחיה לפחות ארבע פעמים בשנה.

 

השופט גביזון הסביר בפסק הדין כי מטרתו העיקרית של "אימוץ פתוח" – שבו יש פגישות עם הורים ביולוגיים – היא לאפשר לילד המאומץ להכיר את שורשיו כחלק מזהותו. במסגרת ההחלטה בנוגע ל"נקודת האיזון האופטימלית", הוא הבהיר שיש שיקולים הקשורים להורים הביולוגיים, להורים המאמצים לתועלת שתצמח לילד.

 

"בקשת המשיבה להמשיך ולהיפגש עם בתה אחת לשבועיים, כפי שהדבר נעשה עד כה, הינה בקשה מובנת המעידה על אהבתה הגדולה של האם לבת וכמיהתה אליה, אך לדידי, אינה עולה בקנה אחד עם טובת הקטינה לאחר שתאומץ, ואין בה כדי לשרת את מטרת האימוץ הפתוח", כתב.

 

"הדבר יטיל, בהכרח, הן על הקטינה והן על הוריה המאמצים נטל פיזי ורגשי מיותר ויפגע בשגרת חייהם. הכבדה זו תלך ותגבר ככל שהקטינה תתבגר, וככל שסדר יומה יהא עמוס יותר בפעילויות לימודיות וחברתיות".

 

לסיכום קבע השופט גביזון שבמקרה זה יש לצמצם את המפגשים בין האם לבתה לארבע פעמים בשנה (באופן הדרגתי), ופעמיים בשנה עם אחיה – המספיקים לדעתו על מנת להכיר את שורשיה וזהותה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מיכל ממן
עו"ד גיל אלימלך
מיכל ממן
מומלצים