שתף קטע נבחר

האלוף במיל' שעליו הוטלו סנקציות אמריקניות: "עסקתי בפרויקטים חקלאיים בדרום סודן"

לאחר שמשרד האוצר האמריקני הטיל סנקציות על ראש אגף המבצעים לשעבר, האלוף במיל' ישראל זיו, בשל מכירה לכאורה של נשק לדרום סודן, נמסר מטעמו של זיו כי הוא "עוסק בשנים האחרונות בפרויקטים חקלאיים נרחבים בדרום סודן"

האלוף במיל' ישראל זיו הודף הערב (שבת) את ההאשמות החריפות של הממשל האמריקני שלפיהן היה מעורב במלחמת האזרחים בדרום סודן ומכר נשק במסווה של חברה חקלאית. מטעם זיו, שעליו הוטלו סנקציות, נמסר כי הוא "קיבל בהפתעה ובתדהמה את ההודעה על הדברים המיוחסים לו. להאשמות הללו אין כל שחר".

ישראל זיו ()
האלוף במיל' ישראל זיו
 

עוד נמסר כי "ישראל זיו עוסק בשנים האחרונות בפרויקטים חקלאיים נרחבים בדרום סודן שמביאים פרנסה וביטחון תזונתי למיליוני תושבים במדינה האומללה והמסוכסכת הזו. מר זיו הוא אדם שומר חוק אשר ישתף פעולה עם כל רשות בינלאומית שתבקש לברר את פעילותו בדרום סודן בשקיפות מלאה ללא כל סייג. החלטת הרשות מקורה בטעות חמורה ומר זיו כבר נמצא במגעים עמה על מנת לתקן את טעותה".

 

משרד האוצר האמריקני הודיע אמש כי הוא מטיל סנקציות על שלושה מעורבים במלחמת האזרחים בדרום סודן, בהם גם אלוף במיל' ישראל זיו. בהודעת המשרד נטען כי זיו עמד בראשה של חברה שמכרה לצדדים הלוחמים כלי נשק ותחמושת בשווי של 150 מיליון דולרים, תוך שהיא פועלת במסווה של חברה חקלאית. בין הציוד שסופק היו רובים, רימונים וטילי כתף.

  

פליטים עקב מלחמת האזרחים בדרום סודן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פליטים עקב מלחמת האזרחים בדרום סודן(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בהצהרה האמריקנית צוין כי וושינגטון תפעל נגד כל מי שסיפק כלי נשק וחיילים ותרם להחרפת העימות בדרום סודן: "נתבע אחריות מאלו המרוויחים מסבלם של בני העם הסודני". פרט לזיו הוטלו סנקציות גם על איש העסקים הדרום סודני אובאק אולאוו שסיפק גם הוא כלי נשק לצדדים הלוחמים, וכן על גרגורי וסילי, בכיר במדינה שפעולותיו הוגדרו כ"מערערות על השלום והיציבות".

  

במלחמת האזרחים בדרום סודן שנמשכה כחמש שנים נהרגו קרוב ל-400 אלף בני אדם, ויותר משני מיליון נאלצו לעזוב את בתיהם. בספטמבר חתמו הצדדים הלוחמים על הסכם שלום, אך למרות זאת הלחימה בחלק מהאזורים עדיין נמשכת.

 

ביוניצ"ף - קרן החירום הבינלאומית של האו"ם לילדים - מעריכים שכ-19 אלף ילדים מתחת לגיל 18 גויסו לשורות הצבא, לארגוני מורדים שונים או למיליציות חמושות במהלך חמש שנות הלחימה. כמעט 3,000 מהם שוחררו מהארגונים השונים מאז 2015. רוב הילדים הצטרפו למיליציות רק כדי לשרוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים