שתף קטע נבחר

2 מתכוני קינוחים עם שוקולד

אוהבים שוקולד? מחפשים לגוון את הקינוחים הקבועים שלכם? קבלו 2 מתכוני קינוחים של קרמו שוקולד וקפה וקוקטייל פטל קפה

 

   (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

קרמו שוקולד קפה

המצרכים (ל-4 מנות):

לקראמבל קקאו -

100 גר' סוכר חום כהה (1/2 כוס)

100 גר' אבקת שקדים

160 גר' קורנפלור (1 כוס)

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות קטנטנות

5 גר' מלח (1 כפית שטוחה)

 

לקרם שוקולד קפה - 

400 מ"ל שמנת מתוקה

100 גר' אספרסו (6 קפסולות)

30 גר' סוכר (3 כפות)

100 גר' חלמון (5 חלמונים)

קורט מלח

300 גר' שוקולד מריר, קצוץ לשבבים קטנים

 

לטופינג - 

100 גר' שוקולד מריר

1 ליטר מים

20 קוביות קרח

עלי מיקרו צמח אמרנטוס

חלווה מסולסלת

   (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקראמבל - מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, ומפעילים על מהירות בינונית. ממשיכים לעבד את המסה במהירות בינונית עד שפירורי הבצק מתאחדים לצ'אנקים קטנים.
  2. מפזרים את הבצק על תבנית אפייה באופן אחיד, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 12 דקות. מצננים את הקראמבל בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה. מפזרים בכל כוס קראמבל עד לשליש מגובהה.
  3. מכינים את קרם השוקולד - בסיר מבשלים את השמנת והאספרסו עד לסף רתיחה. בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, הסוכר והמלח. יוצקים בזרם עדין את השמנת לתערובת החלמונים, תוך טריפה מתמדת. מוסיפים לתערובת את השוקולד, ונותנים למסה לעמוד במשך דקה.
  4. טורפים היטב עד ליצירת קרם אחיד וחלק. מעבירים את הקרם דרך מסננת, ומצננים במקרר במשך 3 שעות. יוצקים את הקרם לכוסות עם הקראמבל, ומסיימים את הזילוף כשלושה סנטימטרים משפת הכוס.
  5. מכינים את הטופינג (שימו לב: מומלץ להרכיב את הטופינג סמוך ככל הניתן למועד ההגשה) - מערבבים את המים והקרח בקופסה סגורה. 
  6. במקביל, ממיסים את השוקולד המריר במיקרו בפולסים של 10 שניות (חשוב לערבב בין פולס לפולס). כשהשוקולד מומס אבל לא חם, מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בעובי של 2 מ"מ.
  7. מזלפים ברצף את השוקולד באיטיות לתוך מי הקרח, מוציאים את מקלות השוקולד ממי הקרח לנייר סופג ושוברים למקלות.
  8. מערבבים את מקלות השוקולד עם עלי מיקרו אמרנטוס וחלווה, ומניחים מעל לכל כוס. מגישים.  

 

קוקטייל פטל קפה

המצרכים (ל-2 כוסות מרטיני):

200 גר' פטל טרי

140 מ"ל מי טוניק (1/2 כוס)

15 מ"ל אספרסו (קפסולה אחת)

45 מ"ל ליקר בייליס (4 כפות)

60 גר' חלב (5 כפות)

5 טיפות מי ורדים

   (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:
  1. טוחנים בוויטמיקס פטל, אספרסו, חלב ומי ורדים. מעבירים את המסה דרך מסננת, ומערבבים עם מי הטוניק ומצננים את הקוקטייל במקרר למשך שעתיים.
  2. יוצקים את הקוקטייל לכוסות, ומשאירים חמישית מהמסה.
  3. בעזרת מקציף חלב מקציפים את המסה, ומוזגים את הבועות בעדינות מעל הקוקטייל רגע לפני ההגשה.

 

המתכונים והכלים באדיבות גולף & קו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
קוקטייל פטל קפה
צילום: אלון מסיקה
מומלצים