שתף קטע נבחר
 

מזל תאומים: עוד רבע גמר של "השולחן המשפחתי של המדינה"

תאומים מול תאומים, משפחת שפר מול משפחת פפושדו, דג שנמרח בפסטו ביתי והלך לתנור מול עוף ברוטב סאטה שיצא מהבלנדר. מי יעלה לחצי הגמר?

בשיתוף אסם 

 

 

תהל והילי או עמית ושילי? קרב תאומים עמד במרכזו של הדו־קרב השלישי בשלב רבע הגמר של תחרות "המטבח המשפחתי של המדינה", שבסופה מצפה למשפחה מוכשרת, מגובשת ובעלת מודעות מפותחת לבריאות מטבח בשווי 50 אלף שקל מתנת SAMGAL KITCHENS.

 

המוטו של משפחת שפר מכפר־סבא הוא "בישול בריא בלי פשרות על הטעם". בהרכב: עפרה (41), מורה למתמטיקה ומדעים ואם יחידנית, ושלושת ילדיה – התאומות תהל והילי (10), והבן רני (12). גם בשלב רבע הגמר הם בחרו במנת דגים, הפעם עם תפוחי אדמה וירקות צלויים בתנור. "כל דבר אנחנו מבשלים בנפרד ואז משלבים למנה אחת", מסבירה עפרה.

 

משפחת שפר (צילום: יאיר שגיא)
משפחת שפר(צילום: יאיר שגיא)
 

"דגים מככבים אצלכם בבית", מציינת מדריכת ההורים סיגל קפלן, אחת מחברות "צוות חיים בריאים של אסם", וכל בני המשפחה המיוחדת עונים פה אחד: "ברור. אנחנו מתים על דגים ויש אלף צורות להכין אותם. זה מה שמעניין".

 

התאומות חילקו ביניהן תפקידים. הילי התנדבה לטפל בהשריית הדגים, בעוד שתהל לקחה על עצמה את הטיפול בתפוחי האדמה. רני התמקד בטיפול

בירקות המשתתפים בחגיגת המנה של השפרים. עפרה, בחיוך וברוגע, מנהלת את כולם.

 

התאומות, שנראות אותו דבר, מתקשרות במילים מועטות. "תשטפי ידיים אם סיימת את הטיפול בדגים כדי שנוכל להתקדם לשלב הבא, צילחות בתבנית לפני הצלייה בתנור", אומרת תהל, ואומרת לצוות: "מאז ומתמיד אני אוהבת לבשל עם אחותי. אנחנו טובות בזה ונהנות מזה. אולי בעתיד תהיה לנו תוכנית בישול, כזו שילדים אוהבים".

 

מנת הדגים מעלה ניחוח נעים, שבו מורגשת הכוסברה. גם הצבע יפהפה הודות לשילוב הירקות השונים. רגע לקראת סיום הכנת המנה, תהל מתקילה את אחיה: "רני, איך אתה עם המטבח? כולם פה חפצים לשמוע מה תענה".

 

רני לא היסס. בחצי חיוך הוא אומר: "עבורי המטבח מייצג את המקום שאני אוהב להגיע אליו כדי לאכול טוב ולשבוע. נקודה".

 

שלוש חברות הצוות טועמות – ונותנות ציונים. השפית איילת הירשמן: "זו משפחה שהיא אנסמבל בשלנים הרמוני וחמוד, שמדייק בתיבול ושולט בטכניקות בישול ובחומרי גלם. הפעם הבסיס היה פסטו ביתי מוצלח, שהצטרף לסלט עגבניות ומוצרלה שנחתך בקפידה, לקרוטונים של לחם מקמח מלא שהוכנו בתנור וגם לנתחי סלמון שנמשחו בו לפני שנכנסו לתנור לצלייה מהירה ויצאו במעטה פסטו לימוני. הכל הצטרך למנה טעימה ומרעננת. ציון: 8.5".

פילה דג אפוי לצד ירקות (צילום: יאיר שגיא)
פילה דג אפוי לצד ירקות(צילום: יאיר שגיא)
 

מדריכת ההורים סיגל קפלן: "הבנות הן כוכבות. ללא ספק, ההתעסקות במטבח היא לא אפיזודה אלא מקום מלא יצירתיות, הבעה, שיתוף והתעניינות אחד בשני, הזדמנות לשאול 'מה את הכי אוהבת לאכול?', 'מה אתה אוהב לעשות?' ועוד. ציון: 10".

 

אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם: "יש כאן דגש על שימוש ברכיבים טבעיים וביתיים בתפריט. הם הכינו את הפסטו, בחרו נכון באפייה של הדג, המנה המכילה שפע של ירקות אפויים וטריים, ואהבתי גם את הכנת הקרוטונים. זה קל ומשדרג את הסלט תזונתית ובטעם. ציון: 8.5".

 

משפחת פפושדו משוהם היא המתחרה השנייה. גם כאן נמצא במטבח הורה אחד, מיכאל (47) הגרוש, עם התאומים עמית ושילי (בני 14) ואביב (בן 9). המנה שבחרו: "עוף ברוטב סאטה מבוסס על כוסברה וצי'לי, משהו מאוד טעים שלמדנו מתוכנית הבישול של ג'יימי אוליבר".

משפחת פפושדו (צילום: יאיר שגיא)
משפחת פפושדו(צילום: יאיר שגיא)
 

בני המשפחה, נצר ליצרני "עוגיות פפושדו", מתחילים את המשימה בהכנת הסאטה, הרוטב הנלווה לעוף. תחילה הם העמיסו בבלנדר

את כל הפרודוקטים, שכללו הרבה כוסברה וצ'ילי, גי'נג'ר, רוטב סויה, ליים, חמאת בוטנים, שן שום וטיפונת דבש. ואז לחצו ON, וכל התערובת נטחנה בצליל ששידר "הולך להיות כאן טעים משהו משהו".

 

עמית ליטף את גבו של אחיו הקטן ונתן לו קריאת עידוד: "עכשיו תורך, אח שלי". אביב עמד מוכן עם צלחת וקלט את התוצרת שיצאה מתוך הבלנדר עד הטיפה האחרונה. כעת הגיע השלב שבו נתחי העוף קיבלו עיסוי קל ממיכאל ומריחה מעודנת מרוטב הסאטה. המנה נשלחה לתנור. הניחוחות היו מדהימים. חברות הצוות התבקשו להכריע.

 

איילת הירשמן: "הרעיון לרוטב הסאטה של שיפודי חזה העוף, שהיה עז טעם, מפתיע במרקמו והתבסס על חמאת בוטנים, הרבה כוסברה ולימון וחריפות כיפית, התקבל במשפחה אחרי צפייה בתוכנית של ג'יימי אוליבר והיה נחמד לראות איך הם התאימו אותו לצרכים שלהם – וביצעו נהדר. ציון: 8".

עוף בסטאי (צילום: יאיר שגיא)
עוף בסטאי(צילום: יאיר שגיא)
 

סיגל קפלן: "מקסים לראות בית חד־גרעיני, אשר בו הילדים חולקים שני בתים בעקבות גירושין, והאב משתמש בעשייה המשותפת במטבח כדי להטמיע אווירה ביתית שכולה שיתוף ועשייה משותפת, מלווה ערכים המתחילים בחיפוש אתגרים ליצירה המשותפת. משפחה ייחודית עם סגנון שקט ורגוע. ציון: 8.5".

 

אורלי פיינה: "מנה פשוטה של חזה עוף ואורז ששודרגה בטעם מעניין על ידי רוטב הסאטה שהם הכינו לבד. רעיון נחמד לגיוון של מנה שגרתית. ציון: 8.5".

 

אולם מי שהצליחו לשריין מקום בחצי הגמר הם בני משפחת שפר. מי תפס את המקום האחרון בשלב זה? התשובה ביום רביעי.

 

הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"

 

בשיתוף אסם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים