שתף קטע נבחר

כך אתם הורסים את דוד החשמל בבית

מחכים זמן רב למקלחת חמה בימים הקרים? יתכן ששכחתם לדאוג לתחזוקה של דוד החשמל. מה הורס את גוף החימום, מדוע טיימר ומסנן אבנית הם הוצאה שדווקא תקטין את עלויות החשמל ומהן הטעויות שאתם עושים שהורסות את הדוד? אתר "המקצוענים" עם המדריך

שוב שכחתם את הדוד דולק שעות ארוכות? אתם לא לבד. תקלות רבות נגרמות בשל כך, וגורמות לבלאי מואץ של רכיבי הדוד ולעתים אף להרס של התרמוסטט. דבר זה יכול להיות מסוכן במיוחד, שכן אז הדוד לא יפסיק לחמם עד כדי הרס גוף החימום, פיצוץ בצנרת המים או פיצוץ של הדוד. על איזו תחזוקה חייבים להקפיד, אילו אביזרים נלווים כדאי להתקין וממה להיזהר כשמזמינים אינסטלטור? הנה כמה עצות שיחסכו לכם כסף וכאב ראש הכרוך בתיקונים מורכבים.

 

משאירים אותו דולק שעות ארוכות באופן קבוע? אלו הנזקים

אם שכחתם את הדוד דולק שעות ארוכות (ולעתים אף יומיים) מבלי לכבות אותו, זה אמנם מסוכן אבל הרבה פחות מאשר אם אתם עושים זאת דרך קבע.

 

נזק לתרמוסטט יכול לגרום לפיצוץ הדוד, פיצוץ צנרת או להרס גוף החימום: אמנם לכל דוד יש תרמוסטט, אך אם הוא כבר התבלה כי הוא ישן או התקלקל מסיבה כלשהי, והדוד נשאר דולק הרבה זמן – הדבר בהחלט יכול למנוע ממנו להפסיק את פעולת גוף החימום. "כתוצאה מכך, המים שמורתחים ללא הפסקה יכולים במקרה הרע לגרום לפיצוץ של הדוד עצמו או לפיצוצי צנרת המים – דבר שיגרום לנזקים בגג, או יצריך שבירת קירות וריצוף", מסביר בועז מור יוסף מבועז דודי שמש באתר "המקצוענים".

 

    (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

"הדבר קריטי בייחוד אם יש מקטע צנרת ישן, ואז מים בטמפרטורה גבוהה מדי יכולים לגרום לנתק בין החיבורים של הצנרת", מוסיף אופיר חגואל מאופיר דודי שמש וחשמל באתר "המקצוענים".  

 

"במקרה הטוב, גוף החימום של הדוד יישרף ויגרום לקצרים בחשמל", אומר מור יוסף. "בשלב ההתחלתי, גוף החימום יתכסה בכמות גדולה של אבנית, שתגרום לבידוד שלו. כדי לחמם את המים, הדוד יצטרך 'להתאמץ' ולעבוד שעות ארוכות יותר עד למצב שבו הוא נשרף וגורם לקצרים בחשמל ואז יש צורך להחליפו".

 

לדבריו, "אם תתעלמו מהתקלה, ייתכן שתצטרכו להחליף לא רק את גוף החימום כי אם את כל החמם (נקרא גם 'פלאנג' – ומכיל גם את מאיץ החום – שרוול לחמם מהיר). לרוב, החלפה רק של גוף החימום לא פותרת את בעיית האבנית שבתוך הדוד. לכן, אם מזמן לא החלפתם גוף חימום, כדאי להחליף את כל הפלאנג' ולוודא שהטכנאי מבצע גם ניקוי יסודי של הדוד מאבנית, כדי שהתקלה לא תחזור על עצמה כעבור זמן קצר".

 

כיצד מונעים את התקלות מראש? "אם אתם מכירים את עצמכם ויודעים שיש לכם נטייה לשכוח אותו דלוק, כוונו שעון מעורר בכל הפעלה שלו, כדי שיזכיר לכם לכבות אותו בזמן", מסבירים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "לחלופין, התקינו טיימר והקפידו להשתמש רק בו. עלות התקנת הטיימר מזערית ביחס לחיסכון בחשמל הנובע מהפעלה מדודה יותר של הדוד, ומאריך את חיי רכיבי הדוד בשל כך".

 

עוד כתבות בנושא:

פיצוץ בדוד – מה עושים?  

נזילה מגג רעפים: כך תתמודדו   

החלפת תרמוסטט בדוד שמש: כך תתמודדו

 

לא מבצעים אחת לשנתיים תחזוקה? תשלמו יותר בחשבון החשמל ותהרסו חלק מרכיבי הדוד

גם אם אתם מקפידים לכבות את הדוד בזמן, הדבר לא מונע את הצורך בתחזוקה אחת לשנתיים. מור יוסף: "באזורים שבהם יש כמות גדולה יחסית של אבנית במים (לרוב באזור השרון) חשוב לעשות טיפול מונע אפילו אחת לשנה-שנה וחצי ובו להחליף את הפלאנג'. אחרת, תשלמו יותר בחשבון החשמל, ותגרמו לבלאי מואץ של יתר רכיבי הדוד".

 

כמו כן, אחת לשנתיים, במהלך אותו ביקור טכנאי, מומלץ לבצע גם ניקוי לקולטי השמש. הסיבה: הצטברות של אבנית בצנרת של קולטי השמש תגרום להם לחדור אל תוך הדוד ולגרום לתקלות שהוזכרו לעיל. בנוסף, אם הגעתם למצב שבשל כמות גדולה של אבנית יש סתימה בצנרת של הקולטים, הרי שקולטי השמש לא יחממו את המים בצורה יעילה, ותצטרכו להפעיל את דוד החשמל שעות ארוכות יותר.

 

   (צילום: shutetrstock) (צילום: shutetrstock)
(צילום: shutetrstock)

לא מתקינים מסנן אבנית? תסבלו מבלאי מואץ של גוף החימום  

"רק 50 אחוז מבתי-האב מקפידים להתקין מסנן אבנית בכניסה לדוד, וחבל שכן זהו רכיב שמפחית בצורה משמעותית את כמות האבנית שנכנסת לדוד", אומר חגואל. "זה אמנם לא מונע במאה אחוז את האבנית, אך בהחלט מאריך את חיי הדוד. זהו רכיב שאין צורך להחליף, אלא רק לדאוג לתחזוקה שלו. אחת לשנתיים-שלוש יש להחליף את הכדוריות שבתוכו. עלותו 350-450 שקל, ואם מתקינים אותו במהלך הגעה של טכנאי לצורך התקנה או תחזוקה, עלות ההתקנה לרוב מגולמת בעלות הביקור או התיקון שממילא הטכנאי הגיע לבצע. לעומת זאת, אם מזמינים אותו במיוחד לצורך התקנת המסנן, הדבר יגרור עלות נוספת של דמי ביקור".

 

הדוד דלוק בזמן שברז המים הראשי סגור? אתם מסתכנים בתקלה

במקרה של תקלה בצנרת המים הביתית או פיצוץ בצנרת המים באזור מגוריכם, חשוב להקפיד לא להדליק את הדוד. "הסיבה היא שאם הדוד יפעל בזמן שהשיבר (ברז המים הראשי) סגור ושסתום האל-חוזר לא יהיה תקין, מים יוכלו להתרוקן מהדוד וגוף החימום יפעל כשאין מספיק מים בדוד", מסביר חגואל. "זה יגרום לכך שגוף החימום יישרף וזה יגרום לקצר בחשמל. הדבר נפוץ בעיקר בדוודי שמש ישנים שבהם לא מותקן שסתום האל-חוזר או שרכיב זה הותקן אך כבר התקלקל ולא הקפדתם על החלפתו".

 

כדי להימנע מהתקלה, הקפידו לכבות את הדוד בעת הגעת אינסטלטור לביתכם, לצורך תיקון תקלה כלשהי בצנרת המים. חגואל: "לפני הדלקת הדוד מחדש, דאגו להריץ מים בצנרת ולא להדליק את הדוד מיידית. כמו כן, במקרה של הפסקת מים (למשל, אם יש פיצוץ בצנרת האזורית באזור מגוריכם), דאגו לכבות את הדוד ושוב לדאוג להריץ את המים מספר דקות בטרם הפעלת הדוד".

 

צריכים טכנאי דוודי שמש? לחצו כאן

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 25/12/2018 17:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים