שתף קטע נבחר

סיור הקבינט בצפון: אלו השרים שנעלמו מהתמונות

הבחירות מתקרבות ואיתן השתנתה גם התמונה: במשרדי ראש הממשלה ושר הביטחון בחרו בתמונות שרי הליכוד בסיור הקבינט בצפון והשמיטו מהן את כחלון, בנט ודרעי

 

בנימין נתניהו סיור קבינט מדיני ביטחוני צפון גבול לבנון (צילום: חיים צח, לע
בשורה הראשונה: שרי הליכוד וגלנט. שקד בשורה השנייה. שאר השרים לא בתמונה(צילום: חיים צח, לע"מ)

עם התקרבות מועד הבחירות משתנה טעמן של לשכות ראש הממשלה ושר הביטחון, שהפיצו הערב (יום ג') תמונות מסיור שרי הקבינט המדיני-ביטחוני בצפון שמהן נעדרו השרים משה כחלון, נפתלי בנט ואריה דרעי. בתמונות כיכב השר יואב גלנט לצדו של ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו, במה שמסתמן כעוד איתות להתקרבותו לליכוד.

 

באחת התמונות הופיעה השרה איילת שקד בשורה השנייה, ואולם השרים בנט ודרעי שישבו לצדה מוסתרים על ידי השרים גלנט וצחי הנגבי. בסרטון שהפיצה לשכת העיתונות הממשלתית נראים השר בנט והשר דרעי לרגע קצר.

 

בלשכת ראש הממשלה הסבירו בתגובה כי "בתום הסקירה חלק מהשרים נשארו לתצפית. כל השרים שנשארו לתצפית (על דעתם) מופיעים בתמונות".

בנימין נתניהו סיור קבינט מדיני ביטחוני צפון גבול לבנון (צילום: חיים צח, לע
גלנט לצד נתניהו, שטייניץ ואלקין(צילום: חיים צח, לע"מ)

בנימין נתניהו סיור קבינט מדיני ביטחוני צפון גבול לבנון (צילום: חיים צח, לע
גם כאן: אלקין, שטייניץ, ארדן וגלנט לצדו של נתניהו(צילום: חיים צח, לע"מ)

בנימין נתניהו סיור קבינט מדיני ביטחוני צפון גבול לבנון (צילום: חיים צח, לע
ארבעה אנשי ליכוד לצד השר שפוזל למפלגה(צילום: חיים צח, לע"מ)
 

 

 
במקרה אחר, היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הורה לראש הממשלה נתניהו להסיר מהרשת סרטון שנערך על ידי עובדי מדינה.
 
עו"ד שחר בן מאיר עתר לוועדת הבחירות המרכזית וביקש להורות לראש הממשלה לא להשתמש בסרטונים שנערכו על ידי עובדי מדינה, כלומר אנשי לשכת הפרסום הממשלתית, בביקוריו של נתניהו כשר ביטחון ביחידות צה"ל השונות.
 
הסרטון המדובר תיעד ביקור של ראש הממשלה בחודש שעבר בתרגיל של עוצבת הקומנדו, והועלה לרשתות החברתיות על ידי אנשי נתניהו. בפנייה לוועדת הבחירות המרכזית נטען כי הסרטון נערך על ידי עובדי מדינה וכי נעשה בו שימוש בחומרים שצולמו על ידי לשכת העיתונות הממשלתית.
 

הבוקר הגיב היועמ"ש לבקשה, וקבע כי אכן מתעוררים "קשיים" בכל מה שנוגע לפרסום ולחוק התעמולה "בין היתר בשל כך שהסרטון נערך על ידי עובדי מדינה מחומרים שמקורם בלע"מ וממקורות ממשלתיים נוספים".

 

בתגובה נכתב עוד כי היועמ"ש הנחה את הגורמים הבכירים ביותר במשרד ראש הממשלה "לפעול להסרת הסרטון מהעמוד הרשמי בפייסבוק ומכל דף רשמי אחר ברשתות החברתיות ללא דיחוי".

 

לפי תגובת המדינה, הסרטון כבר הוסר מהרשתות החברתיות אתמול. היועמ"ש גם הורה למשרד ראש הממשלה לוודא כי בסרטונים הללו לא משתתף אף עובד מדינה שכן הדבר אסור.

 

בקשת השריונים

במקביל, ראש הממשלה נתניהו הבהיר היום ליו"ר מרכז הליכוד, השר חיים כץ, וליו"ר מזכירות המפלגה, השר ישראל כץ, כי הוא מבקש שני שריונים במקומות ריאליים ברשימת הליכוד לכנסת -21. לא ברור עדיין איזה מקומות ישוריינו לבקשת נתניהו.

 

נתניהו הבהיר עוד כי הוא מבקש להכניס נוהל חדש שלפיו מתפקדי הליכוד יוכלו לבחור נציג רק עבור חמישה מחוזות ולא עבור כל המחוזות כפי שקרה עד עתה.

 

לפני הבחירות הקודמות ב-2015 הציע נתניהו לכמה אישים שני מקומות משוריינים. בין היתר הוא פנה אז לעיתונאי אראל סג"ל, לדוגמנית לשעבר עו"ד לינור אברג'יל ולדוגמנית יאנה חודריקר. בסופו של דבר שוריינו לקראת הבחירות האחרונות ח"כ בני בגין (במקום ה-11) וח"כ ענת ברקו (במקום ה-23).

 

הבחירות המקדימות לרשימת הליכוד לכנסת הבאה צפויות להיערך ב-5 בפברואר והבחירות לכנסת ייערכו ב-9 באפריל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
נתניהו והשרים
צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון
מומלצים