שתף קטע נבחר

כעס על יפן, שמחדשת ציד מסחרי של לוויתנים

יפן הודיעה על פרישה מהנציבות הבינלאומית לציד לוויתנים ועל חידוש הציד המסחרי אחרי יותר מ-30 שנה. היא התעמתה עם הנציבות פעמים רבות ומדי שנה צדה מאות לוויתנים "למטרות מחקר". ההודעה התקבלה בזעם

יפן הודיעה על פרישה מהנציבות הבינלאומית לציד לוויתנים, ובחודש יולי תחדש את הציד המסחרי של היונקים הימיים אחרי יותר מ-30 שנה. ההחלטה לפרוש מהנציבות מגיעה אחרי שיפן לא הצליחה לשכנע את הנציבות לאפשר לה לחדש את הציד המסחרי.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

דובר הממשלה היפנית, יושיהידה סוגה, הודיע כי "הפרישה תיכנס לתוקף ב-30 ביוני. מיולי 2019 יפן תבצע ציד מסחרי במים הטריטוריליים שלה". סוגה הוסיף שהציד יהיה בהתאם לחוק הבינלאומי ובכפוף למגבלות על היקף הציד.

לוויתן יפן תחדש ציד מסחרי של לוויתנים  (צילום: רויטרס)
ציד לוויתנים ביפן(צילום: רויטרס)
 

לוויתן יפן תחדש ציד מסחרי של לוויתנים  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

לוויתן יפן תחדש ציד מסחרי של לוויתנים  (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

בעקבות ההודעה על חידוש הציד המסחרי יפן תפסיק לצוד לוויתנים "למטרות מחקר" באנטארקטיקה ובחצי הכדור הדרומי. ב-2014 פסק בית המשפט הבינלאומי בהאג שיפן צריכה להפסיק לצוד את היונקים הימיים באנטארקטיקה.

 

הנציבות הבינלאומית אסרה בשנת 1986 על ציד מסחרי של לוויתנים בעקבות סכנת הכחדה של זנים מסוימים. שנה אחר כך התחילה יפן לצוד מאות לוויתנים בשנה "למטרות מחקר". אותם לוויתנים נמכרו לתעשיית המזון. יפן, שחברה בנציבות מאז 1951, טוענת במשך השנים שאכילת לוויתנים זו חלק מהתרבות במדינה. היא איימה פעמים רבות לפרוש מהנציבות הבינלאומית, שבה 89 חברות. למרות ההתנגדות הבינלאומית לציד המסחרי חברים רבים בממשלת יפן תומכים בציד, ומדגישים שמדובר בחלק מהמסורת של המדינה.

ציד לוויתן לוויתנים לווייתנים איי פארו  ()
ציד לוויתנים באיי פארו

ציד לוויתן לוויתנים לווייתנים איי פארו  ()

הניסיון האחרון של יפן לשכנע את הנציבות היה בפגישה בספטמבר. מזכיר הממשלה סוגה אמר שהכישלון מראה שבלתי אפשרי לגשר על הפערים בין הצדדים. ההחלטה לפרוש מהנציבות היא צעד יוצא דופן לדיפלומטיה היפנית, ונתקלה בביקורת קשה.

 

פעילים סביבתיים, ארגונים שמתנגדים לציד לוויתנים ומדינות שחברות בנציבות מחו על ההחלטה היפנית. אוסטרליה אמרה שהיא "מאוכזבת קשות" מההודעה היפנית, ובניו זילנד אמרו שהרג של יונקים ימיים הוא דבר "מיושן ולא הכרחי".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ציד לוויתנים ביפן
צילום: רויטרס
מומלצים