שתף קטע נבחר

ועדת הכנסת אישרה: הליך חקיקה מהיר לפיזור המליאה

חברי הוועדה החליטו פה אחד כי הצעת החוק לפיזור הכנסת לא תצטרך להמתין חודש וחצי לפני ההצבעה והליכי החקיקה הקיימים יימשכו. המשמעות: המליאה תצביע היום על הקדמת הבחירות

 

 

הקדמת הבחירות לקראת אישור סופי: ועדת הכנסת אישרה הבוקר (יום ד') הליך חקיקה מהיר לחוק פיזור הכנסת והחליטה פה אחד על מתן פטור מחובת הנחה להצעת החוק הממשלתית לפיזור הכנסת.

 

משמעות החלטת הועדה היא שההצעה לא תצטרך לעמוד 45 יום על שולחן הכנסת לפני שתעלה להצבעה, וחברי הכנסת יוכלו להמשיך בינתיים בפעילות החקיקה, כאשר מספר חוקים צפויים לעלות לדיונים בשבוע הבא. ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) הגיש בקשה לדיון חוזר עד שתאושר העלאת חוק המתמחים.

 

ועדת הכנסת בה הועלה חוק פיזור הכנסת לקריאה ראשונה (צילום: אסתי דזיובוב, TPS)
ועדת הכנסת היום(צילום: אסתי דזיובוב, TPS)

יו"ר הוועדה, ח"כ מיקי זוהר (הליכוד) אמר בפתח הישיבה כי "אפשר לפזר את הכנסת מבחינה חוקית גם בפחות מ-90 יום, אבל ברור שיש את ועדת הבחירות שחייבת את הזמן להתארגנות", הוא הוסיף כי "יש מספר חוקים שאני חושב שהם חשובים מאוד למי ששלח אותנו לכנסת ומי שישלח אותנו שוב פעם לכנסת. פניתי לראש הממשלה וליו"ר הקואליציה לעזור בקידום החוקים האלו לפני פיזור הכנסת". 

 

זוהר ציין את החוקים אליהם התייחס: חוק הטבות המס לתושבי הפריפריה, חוק המועצה להסדר ההימורים בספורט, חוק המתמחים, וחוק מרקם ההתיישבות ביהודה. זוהר פנה לחברי הוועדה בתקיפות ואמר כי "אתם לא יכולים להכתיב שום דבר עד שהכנסת לא התפזרה. ועידת ההסכמות נכנסת לתוקף אחרי פיזור הכנסת. אתם יכולים לומר מה שאתם רוצים עד שהכנסת תתפזר. עם כל הכבוד אל תכתיבו לנו דברים".

 

ח"כ יואל חסון הגיב לדבריו של זוהר ואמר כי: "אנחנו נמצאים בבית פוליטי שבו לכל אחד מחברי הכנסת יש אינטרסים, ואני מבין שחלק מהדברים צריך לעשות כדי שידברו עליך ב-48 שעות האחרונות. אבל יש גם סדר ויש מנהיגים ויש החלטות. התקבלה החלטה על פיזור הכנסת באופן מלא היום נקודה. יור הקואליציה ואני נשב ונעשה הכל כדי שחוקים טובים למען עם ישראל, כאלה שאני מאמין ששנינו נסכים שהם חשובים וטובים יעברו בוועדת ההסכמות ויחוקקו בקריאה שניה ושלישית". לאחר מכן זרק חסון לזוהר: "תגיד את האמת, אתה רוצה את חוק הפורנו שלך".

 

ועדת הכנסת בה הועלה חוק פיזור הכנסת לקריאה ראשונה (צילום: אסתי דזיובוב, TPS)
(צילום: אסתי דזיובוב, TPS)

ועדת הכנסת בה הועלה חוק פיזור הכנסת לקריאה ראשונה (צילום: אסתי דזיובוב, TPS)
ח"כ טיבי במהלך הדיונים(צילום: אסתי דזיובוב, TPS)

יו"ר הקואליציה, ח"כ דודי אמסלם (ליכוד) התייחס לדברים: "הכוונה שלנו היא לעשות ימים מרוכזים בשבוע הבא ולסיים את כל מה שאנחנו יכולים. לדעתי בוודאי רוב החוקים בכנסת הם באמת לא שנויים במחלוקת. רובנו באמת מסכימים על רוב החוקים שעוברים פה, לכן אני מניח שלא צריכה להיות בעיה".

 

ח"כ בצלאל סמוטריץ (הבית היהודי) הוסיף: "הוחלט שהולכים לבחירות. לפזר את הכנסת מהרגע להרגע זה בעיקר מביע זלזול גדול מאוד בעבודת הכנסת. חברי הכנסת מהקואליציה והאפוזיציה עובדים קשה מאוד ברוב העניינים ביחד. בדרך כלל כשהולכים לבחירות נכון לתת שבוע-שבועיים כדי שכל החוקים שעבדנו עליהם לא ירדו לטמיון. לא ייתכן שלא יתנו לנו כמה ימים את החוקים שעבדנו עליהם".

 

ח"כ אחמד טיבי (הרשימה המשותפת) אמר: "מוסכם על כולם שבשבוע הבא בשני ושלישי תהיה עבודת כנסת, כל חילוקי הדעות הן לגבי עוד שבוע. הוסכם בישיבת ועדת ההסכמות וגם בישיבת האופוזיציה שהיתה אצל יו"ר הכנסת על חוקים מוסכמים". טיבי ביקש שתאושר העלאת חוק המתמחים ואמר: "אין מישהו שמתנגד לחוק הזה. אני אפילו העמדתי בפני חבריי את הפטור שלי ושל האופוזיציה כדי להביא את החוק הזה להצבעה במליאה".

 

 

 

הצעת חוק התפזרות פיזור כנסת ()
הצעת החוק לפיזור הכנסת
 

בהצעת החוק לפיזור הכנסת נכתב כי "הכנסת ה-20 תתפזר לפני גמר כהונתה" וכי "הבחירות לכנסת ה-21 יתקיימו בד' בניסן התשע"ט (9 באפריל 2019)". עם סיום ההצבעות על החוק ואישורו הסופי יועלו הצעות חוק שאינן במחלוקת, והדיונים יתקיימו עד ליום רביעי הבא - אז תינעל המליאה והכנסת תצא לפגרת הבחירות.

 

יוזמות חקיקה רבות שניסו לקדם בקואליציה הנוכחית ייאלצו להמתין וחלקן אף להיגנז. בין היתר כוללת הרשימה את "חוק הנאמנות בתרבות", "חוק היועצים המשפטיים", "חוק ההסדרה 2", "חוק גדעון סער" ו"חוק הגיוס". פניהם של חלק מחברי הכנסת יופנו לפריימריז (במפלגות שמקיימות בחירות מוקדמות), ושל כולם לעבודה על הקמפיינים.

 

עד יום הבוחר תעסוק המערכת הפוליטית בשני תסריטים עיקריים: האם השלטון הנוכחי יצליח לשמר את כוחו כפי ששואף ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו, או שהמחנה היריב יספק אלטרנטיבה שלטונית ויצליח להדיח את מי שעשוי להפוך ביולי הקרוב לראש הממשלה שהחזיק בתפקיד לתקופה הארוכה ביותר מאז קום המדינה.


פורסם לראשונה 26/12/2018 10:16

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסתי דזיובוב, TPS
ועדת הכנסת היום
צילום: אסתי דזיובוב, TPS
מומלצים