שתף קטע נבחר
 

דג מול דג: מתכוני חצי גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

פילה סלמון בפסטו לצד סלט עגבניות של משפחת שפר או דג דניס בתנור עם לימון כבוש ואורז עם תרד או משפחת גלברט סנסינו - מתכוני חצי גמר "השולחן המשפחתי של המדינה"

בשיתוף אסם

 

פילה סלמון בפסטו לצד סלט עגבניות | משפחת שפר

פילה סלמון בפסטו לצד סלט עגבניות  (צילום: ירון ברנר)
פילה סלמון בפסטו לצד סלט עגבניות (צילום: ירון ברנר)

המרכיבים:

לפסטו: 3 חבילות בזיליקום

2 שיני שום

4 כפות צנוברים

1/3 כוס שמן זית

מיץ מלימון שלם

מלח, פלפל

2 כפות פרמזן (לא חובה לשומרי כשרות)

 

לדג:

4 פילה דג סלומון

שעועית ירוקה

בצל סגול

עגבניות שרי

 

לסלט עגבניות:

עגבניות שרי בצבעים וסוגים שונים

בצל סגול

בייבי מוצרלה (או אבוקדו לשומרי כשרות)

מלח, פלפל

דבש

חומץ בלסמי

4 פרוסות לחם מחמצת איכותי

 

אופן ההכנה:

  1. רוטב פסטו: חותכים את העלים מהגבעולים, מכניסים למעבד מזון עם פרמזן, מיץ לימון ושום.
  2. קולים את הצנוברים על מחבת יבשה ומוסיפים למעבד מזון. מפעילים בפולסים עד לקבלת משחה גסה ותוך כדי מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. דגים: משרים את הדג במלח גס ולימון למשך עשר דק', שוטפים ומייבשים.
  4. מכינים לכל דג ריבוע אלומיניום ומעליו נייר אפייה.
  5. מניחים כ-1/2 כוס שעועית ירוקה על נייר האפייה, ומעל את הדג.
  6. מורחים מעל הדג כף פסטו ומושחים לכל הכיוונים. מניחים מעל 3 פרוסות בצל סגול ו-3 עגבניות שרי חתוכות לחצי. סוגרים את נייר האפייה ונייר הכסף.
  7. אופים 15 דק' סגור וחמש דק' נוספות פתוח.
  8. סלט עגבניות: חותכים ½ ק"ג עגבניות שרי מסוגים שונים, מוסיפים בצל סגול אחד חתוך דק.
  9. מכינים טוסטים מלחם מחמצת ומורחים את הפסטו. חותכים את הטוסטים לקוביות שישמשו קרוטונים.
  10. מוסיפים לסלט יחד עם המוצרלה ומערבבים.
  11. מכינים רוטב מחומץ בלסמי, דבש, מלח, פלפל ושמן זית ושופכים מעל.

 

הערה חשובה: לשומרי כשרות שלא מערבבים מוצרי חלב עם גבינה - ניתן להחליף את המוצרלה באבוקדו.

 

משפחת שפר (צילום: ירון ברנר)
משפחת שפר(צילום: ירון ברנר)

  

דג דניס בתנור עם לימון כבוש ואורז עם תרד | משפחת גלברט סנסינו

דג דניס בתנור עם לימון כבוש ואורז עם תרד (צילום: יאיר שגיא)
דג דניס בתנור עם לימון כבוש ואורז עם תרד(צילום: יאיר שגיא)

המרכיבים:

שמן זית

אורז מלא

2-3 חבילות תרד בשקית

מרק עוף

לימון

שום כתוש

מים רותחים

 

לדג:

4 פילה דניס

לימון כבוש

שום כתוש

שמן זית

מלח גס

נייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. אורז: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את התרד ומאדים עד לריכוך.
  2. מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים תבלים ומים רותחים.
  3. מערבבים וסוגרים את הסיר, מבשלים במשך 30-20 דקות.
  4. כשהאורז מוכן – סוחטים חצי לימון לסיר ומערבבים.
  5. הדג: שמים בקערה את הפילה ומעסים עם שמן זית.
  6. מערבבים לימון כבוש ושום ומורחים עם מברשת את התערובת מעל הדג.
  7. מפזרים מעל הדג מלח גס ואופים כ-20 דקות בתנור.
  8. מגישים יחד עם האורז.

 

משפחת גלברט סנסינו (צילום: יאיר שגיא)
משפחת גלברט סנסינו(צילום: יאיר שגיא)
 

בשיתוף אסם


פורסם לראשונה 30/12/2018 09:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים