שתף קטע נבחר

שוחד, מרמה, הפרת אמונים: אישומים בפרשת "נתיבי ישראל"

5 כתבי אישום הוגשו, נגד עובד בחברה וספקים. שלושת הספקים שחתמו על הסדר טיעון צפויים לשלם 2.5 מיליון שקלים בקנסות ולרצות עונשי מאסר בעבודות שירות

המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הגישה היום (ב') חמישה כתבי אישום נגד מספר חשודים בפרשה 618, שזכתה לכינוי "פרשת נתיבי ישראל". בפרקליטות טענו כי מדובר בפרשת שחיתות סבוכה ורחבת היקף.

 

במהלך חקירת הפרשה נאספו ראיות לעבירות שבוצעו בחברה הממשלתית נתיבי ישראל (לשעבר מע"צ) וגובשה תשתית ראייתית רחבה להוכחת התנהלות מושחתת ופלילית לכאורה שהייתה נהוגה בחברה במשך יותר מעשור, על ידי מנהלים ועובדים ברבדים שונים בחברה, וכן על ידי ספקים חיצוניים בהם מתכננים, מודדים, מנהלי פרויקטים ונותני שירות אחרים לחברה.

 

הפרשה נחקרה ביחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית בלהב 433 בשיתוף רשות המיסים ובסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון, נחקרו מאות מעורבים ולמעלה משלושים חשודים, בוצעו האזנות סתר ונתפסו עשרות אלפי ראיות.

 

 (צילום: אסף מגל) (צילום: אסף מגל)
(צילום: אסף מגל)

כתב אישום אחד הוגש נגד שמעון (שימי) בן דוד, ששימש בעבר כממלא מקום מנהל אגף רכש, חוזים ולוגיסטיקה בנתיבי ישראל ויו"ר ועדת מכרזים (מומחים). לבן דוד מיוחסות עבירות של לקיחת שוחד, קבלת דבר במרמה ומרמה והפרת אמונים.

 

על פי כתב האישום, בן דוד לקח שוחד ממודד שעבד מול נתיבי ישראל, זאת בתמורה לקידום ענייניו של המודד. עוד עולה מכתב האישום כי בן דוד קיבל במרמה חוזי עבודה עבור ספקים שאליהם היה מקורב, וזאת תוך הסתרת מידע רלוונטי מהגורמים המאשרים בחברת נתיבי ישראל.

 

ארבעה כתבי אישום נוספים הוגשו נגד הספקים יוסי קורצוולד, יצחק ונונו, ליאור לנקרי ומוריס בר-גיל והחברות שבאמצעותן פעלו. קורצוולד הואשם כי בשלוש הזדמנויות נתן שוחד לבכיר בנתיבי ישראל. ונונו, לנקרי ובר-גיל, והחברות שבאמצעותן פעלו, הואשמו כל אחד בקבלת דבר במרמה ובסיוע להפרת אמונים של בכירים בנתיבי ישראל.

 

כתבי האישום נגד השלושה הוגשו יחד עם הסדרי טיעון שנחתמו איתם. במסגרת הסדרי הטיעון הם צפויים להודות בכתבי האישום כבר בדיון הקרוב שיתקיים בעניינם. הצדדים יבקשו במשותף מבית המשפט לאשר את ההסדרים, להרשיע את הנאשמים ולהטיל עליהם עונשי מאסר, שאותם יוכלו לרצות בעבודות שירות, אם יימצאו מתאימים לכך ע"י הממונה בשירות בתי הסוהר.

עורכת הדין שרון כהנא. (צילום: ניר עמוס)
עורכת הדין שרון כהנא(צילום: ניר עמוס)
 

על פי ההסדר, על בר גיל ייגזרו שלושה חודשי עבודות שירות ועל לנקרי ו-ונונו ייגזרו שישה חודשי עבודות שירות. כמו כן, הצדדים יטענו במשותף להטיל על שלושת הנאשמים קנסות בסך מצטבר של 2.5 מיליון שקלים.

 

את כתבי האישום הגישו עורכי הדין קרן שמיר-עוז, ערן זלר, ויוראי מצלאוי מהמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, אשר ליוותה את החקירה.

 

עו"ד שרון כהנא, ממשרד עמר, רייטר ז'אן שוכטוביץ, המייצגת את ליאור לנקרי וחברת מתן מסרה: "מבלי להקל ראש בעבירות שיוחסו למרשנו, מדובר במעידה בודדת. על מרשנו עברו שלוש שנים קשות מאחר ושמו נקשר לפרשה ציבורית רחבה. אנחנו שמחים כי לאחר שהפרקליטות שמעה בקשב רב את טיעונינו בשימוע, היא בחרה לאמץ חלק ניכר מהן, להאשימו בכתב האישום המצומצם הזה ולהסכים לסיימו בעונש מידתי ההולם את חלקו המשני בפרשה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף מגל
משרדי נתיבי ישראל
צילום: אסף מגל
מומלצים