שתף קטע נבחר

רוצים להיות יזמים? באוניברסיטה העברית כל סטודנט יזם וכל סטודנטית יזמית!

יזמים? רוצים ללמוד ולפתח את כישורי היזמות שלכם? חולמים להפוך רעיון למציאות ולהיות מותאמים לעולם התעסוקה של דור ה-Z אבל לא יודעים איך? כנראה שאתם מתאימים להיות סטודנטים של האוניברסיטה העברית. הנה כל הפרטים

10,288 פטנטים רשומים, 2,880 המצאות, 900 טכנולוגיות מורשות ו-131 חברות סטארט אפ. אלו רק חלק מהמספרים המטורפים שהאוניברסיטה העברית מחזיקה בכיס, יחד עם הובלה בדירוג החדשנות של רויטרס לאוניברסיטאות החדשניות בעולם. אז מי אמר שיזמות ואוניברסיטה לא הולכים ביחד?

 

ואם כבר התחלנו עם נתונים, הנה עוד אחד מעניין: לצעירים של היום יהיו בממוצע לא פחות מ-27 תפקידים במהלך הקריירה שלהם. למה? כי במקום להתחיל לעבודה למטה בשרשרת המזון ולהתקדם להיות מנכ''ל, הדור הזה מרגיש שצריך דווקא לעבוד בצורה רוחבית ולעבור תהליך משמעותי במגוון התפקידים שהוא בוחר. אז בואו נשים את הדברים על השולחן. בשביל להחליף 27 תפקידים במהלך קריירה, יש צורך ממשי ברכישת מיומנויות מעולם היזמות החדשנות, לא?

 

 

חדשות ויזמות (צילום: shutterstock)
חדשות ויזמות(צילום: shutterstock)

אז למה צריך תואר אם אפשר פשוט להקים סטארט אפ ולעשות אקזיט? כי עסקת החבילה טובה יותר והאוניברסיטה העברית מרכזת במקום אחד את שני העולמות. בין אם תלמדו לתואר בספרות או במדעים מדוייקים, תוכלו לקחת חלק במרכז החדשנות והיזמות במוסד, הפועל במטרה לקדם חינוך ליזמות, הקמת חברות ושיתופי פעולה בין האוניברסיטה לתעשייה.

 

רוצים לקחת חלק במרכז החדשנות והיזמות HUJI Innovate? אם יש לכם שעה או שנה - יש להם פתרון בשבילכם:

 

המרכז מציע כמה אפיקים בהם תוכלו לקחת חלק כחלק מדרישות התואר, כאלה שמותאמים גם למתעניינים וגם לאלה שכבר הגיעו עם רעיון מהבית ורוצים להפוך אותו למציאות.

האוניברסיטה כולה מקדשת את התרבות היזמית, עם אירועים וסדנאות שפתוחים לקהילת האוניברסיטה במטרה להנגיש ידע בתחום היזמות לכל הסטודנטים. פגישות עם יזמים, אירועים, הרצאות, וכנסים. דוגמא טובה היא סדרה הנקראת "לא לציטוט" שבה יזמים מובילים מגיעים לדבר עם סטודנטים בגובה העיניים.

 

חדשות ויזמות (צילום: shutterstock)
חדשות ויזמות(צילום: shutterstock)

רוצים יותר? אין בעיה. תוכלו גם לקחת חלק בתכניות חינוכיות: קורסים אקדמיים בחדשנות ויזמות, תכניות חוץ אקדמיות (סדנאות אחרי שעות הלימודים), ובעתיד גם קורסי קיץ מרוכזים על תחומים מגוונים מנקודת מבט חדשנית, למשל תחבורה חכמה מנקודת מבט גאוגרפית, כלכלית, טכנולוגית, משפטית ועוד.

 

מי שממש רציני ורוצה לצאת לדרך יכול להצטרף להאקתונים משוגעים של 24 שעות, תכניות ספרינט בנות 5 ימים ופרה-אקסלרטורים האורכים 3 חודשים.

 

לא מספיק לכם? מי שממש רוצה להגיע לקצה, יכול להצטרף לתהליך מיוחד שמיועד לסטודנטים שהגיעו עם רעיון ובאוניברסיטה יוכלו להפוך אותו לסטארט אפ. בעזרת סדנאות מעשיות וליווי של מחומחים מהאקדמיה ומהתעשייה, יפתחו הסטודנטים מוצר ומודל עסקי מהרעיון ועד שיווק, גיוס כספים והקמה.

 

אם זה לא מספיק, אז מרכז היזמות מציע גם חלל עבודה משותף, תכנית מנטורים, גישה לחברות מבחוץ למעבדות האוניברסיטה ושיתוף פעולה עם חברות, כמו פייסבוק, אינטל, אמאזון, גוגל ועוד.

 

בעזרת כל אלה יחד - הבסיס האקדמי וגם התוצר הסופי איתו אפשר לסיים את התואר - אין ספק שהדרך שלכם לאקזיט הראשון כבר סלולה, בחסות האוניברסיטה העברית שמהווה כבר מזמן בית אמיתי ליזמות.

 

למידע נוסף לחצו כאן

 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים