שתף קטע נבחר

מחאת נשים בהודו: שרשרת אנושית של 600 ק"מ

מיליוני נשים ממדינת קראלה יצאו לרחובות אחרי שמפגינים שמרנים מנעו מהן גישה למקדש שברימלה: "מסורת או נחשלות לא צריכים לעצור אותנו"

מיליוני נשים ממדינת המחוז קראלה שבהודו יצאו להפגין בדרישה ל"שוויון בין המינים" בגישה למקדש שברימלה, אחד מאתרי העלייה לרגל ההינדיים הגדולים בעולם. לפי גורמים רשמיים, כ-5 מיליון יצאו לכבישים המרכזיים ויצרו שרשרת אנושית שהשתרעה על פני 620 ק"מ.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 

 

מקדש שברימלה הוא מקדש בן מאות שנים, ובמשך שנים ארוכות נאסרה באופן בלתי רשמי כניסתן של נשים בנות 50-10 אליו. ב-1972 עוגן האיסור בחוק, וב-1991 אישר בית המשפט העליון של מדינת קראלה את האיסור.

 

בספטמבר האחרון ביטל בית המשפט הפדרלי של הודו את תוקפו של האיסור, כך שנשים בגיל וסת יוכלו להיכנס אל המקדש. אלא שמאז אנשי דת הינדים ומפגינים שמרנים מנעו את כניסתן של נשים למקדש, ואף תקפו את חלקן.

מחאה נשים מפגינות הודו הפגנה קראלה (צילום: EPA)
"מי שרוצה להתפלל, חייבת להיות לה הזכות לעשות זאת"(צילום: EPA)

מחאה נשים מפגינות הודו הפגנה קראלה (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מחאה נשים מפגינות הודו הפגנה קראלה (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

"זו דרך מצוינת להראות כמה נשים חזקות, וכיצד אנו יכולות להעצים את עצמנו ולעזור זו לזו", אמרה לרשת BBC מפגינה צעירה שהשתתפה ב"חומת הנשים". "אני לא חושבת שמסורת או כל סוג אחר של נחשלות צריכים לעצור את הנשים. מי שרוצה להתפלל, חייבת להיות לה הזכות לעשות זאת".

 

אנשי דת הינדים שונים סבורים שאישה בגיל וסת אינה טהורה, ולכן אסור לה להיכנס למקדש הזה. אחרי שבית המשפט הסיר את האיסור, תקפו הגברים המוחים עיתונאיות המסקרות את העימות: הם היכו אותן, בעטו בהן ושברו את חלונות מכוניותיהן.

הודו מקדש חוסמים כניסה ל נשים פמיניזם פמיניסטיות (צילום: AFP)
שוטרים מלווים פעילות בדרכן למקדש(צילום: AFP)

הודו מקדש חוסמים כניסה ל נשים פמיניזם פמיניסטיות (צילום: AP)
חסידים הינדים מפגינים נגד פסיקת בית המשפט(צילום: AP)

הודו מקדש חוסמים כניסה ל נשים פמיניזם פמיניסטיות (צילום: AP)
המשטרה מבריחה מפגינים שהתקבצו כדי לחסום את דרכן של הנשים(צילום: AP)

הודו מקדש חוסמים כניסה ל נשים פמיניזם פמיניסטיות (צילום: AFP)
המתחם ההינדי בקראלה(צילום: AFP)

באוקטובר ניסו שתי נשים צעירות – עיתונאית ופעילה למען זכויות הנשים – להיכנס אל המקדש בליווי משטרתי, אך נאלצו לחזור על עקבותיהן. מאות שוטרים יצרו טבעת אבטחה סביב השתיים וצעדו איתן חמישה קילומטרים אל המתחם שבו שוכן המקדש, אולם עם הגיען לאזור המקדש הן נתקלו במחאות עזות של אנשי הדת. אלה ישבו על המדרגות המובילות למקדש, מחאו כפיים ושרו המנונים דתיים.

 

גם בממשלה המקומית של מדינת קראלה הביעו התנגדות לכניסת הנשים: אחרי שממשלת קראלה הבטיחה ליישם את החלטת בית המשפט העליון הצהיר לפתע אחד משריה, קדקמפלי סורנדרן, כי המקדש אינו מקום לאקטיביזם וכי הממשלה אינה אחראית לספק ביטחון לפעילוֹת. ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי, שהציג את עצמו בשנים האחרונות כלוחם אמת למען זכויות הנשים, שמר על שתיקה בנוגע לאלימות בקראלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים