שתף קטע נבחר

פרשת הטרור היהודי: שב"כ תישאל יותר מ-30 נערים

שב"כ והמשטרה ערכו פשיטות רבות ותישאלו עשרות נערים מהמוסד החינוכי שבו לומדים שלושת הנערים שחשודים בפרשת הטרור היהודי. "אמרו לי שיש לי קרציות. צעקו וצחקו עליי. אמרו שיחקרו אותנו בצורה קשה", אמר אחד מהם. ח"כ סמוטריץ' פנה ליועמ"ש: "אובדן עשתונות"

חקירת פרשת הטרור היהודי: עוד לפני מעצר שלושת הנערים השבוע, השב"כ והמשטרה ערכו פשיטות רבות על המוסד החינוכי שבו למדו השלושה, ותישאלו יותר מ-30 נערים.

 

 

בית משפט הארכת מעצר חשודים פרשת טרור יהודי איתמר בן דביר (צילום: תומי הרפז )
עימותים מחוץ לדיון הארכת מעצר הנערים(צילום: תומי הרפז )

אחד מהנערים שתושאלו סיפר: "אמרו לי שיש לי קרציות, צעקו עליי, צחקו עליי ואמרו לי שיחקרו אותנו בצורה קשה". בשלב מסוים פנו אנשי הצוות של המוסד, ששמו אסור לפרסום, לח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) ששיגר מכתב בנושא ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.

 

"בשבועות האחרונים אני מקבל תלונות רבות מהורים, תלמידים ואנשי צוות של המוסד על רדיפה שעולה כדי התעמרות בלתי חוקית ובלתי סבירה מצד שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל", כתב סמוטריץ'.

סמוטריץ. "נראה כמו אובדן עשתונות וירי לכל הכיוונים" (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
סמוטריץ. "נראה כמו אובדן עשתונות וירי לכל הכיוונים"(צילום: אוהד צויגנברג)

הוא הוסיף: "הרדיפה כוללת איומים, זימונים סיטונאיים של תלמידי המוסד החינוכי לשיחות הפחדה, עדות וחקירות, איומים והפחדה של גורמים שונים הקשורים למוסד בניסיון לפגוע בו, בשמו הטוב ובשיתוף הפעולה עמו. הכל נראה כמעין 'פישינג', סוג של אובדן עשתונות וירי לכל הכיוונים ללא קיומו של חשד קונקרטי וממוקד".

 

סמוטריץ' ציין כי יש לחקור את הפרשייה, "אולם עליהם לעשות זאת בדרכים המקובולות במדינת חוק דמוקרטית. לא ניתן להלום ענישה קולקטיבית ועריכת מניפולציות על כלל תלמידי הישיבה ועובדיה על בסיס קיומה של השערה כללית בדבר מעורבות של מי מהתלמידים באירוע".

 

בנוסף נודע כי עו"ד עדי קידר מארגון חוננו פנה למשטרה בנושא כבר בתחילת חודש נובמבר 2018. "השב"כ סימן כאן מטרה וכתוצאה מכך פוגעים בזכויות של אנשים חפים מפשע, פוגעים בנערים, פוגעים במשפחות, פוגעים בשגרת חייהם", אמר קידר. "זה דבר פסול ומסוכן שיש להוקיע אותו. כבר ראינו בעבר שזה יכול להוביל לפיענוח שגוי".

 

עו"ד איתמר בן גביר הוסיף: "להגיע למוסד חינוכי ולהטריד את התלמידים בו זה שיא השיפלות. אם היה מדובר בבית ספר בסילואן או בפזורה הבדואית המועצה לשלום הילד וכל ארגוני זכויות האזרח למיניהם היו עולים על בריקדות. כשמדובר במוסד שלומדים בו מתיישבים פתאום אין זכויות ואין ילד. זה חמור מאוד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים